Litteraturen som kommer rädda mig.

NU har jag införskaffat allt jag behöver till min och Jen's halloween outfit. Vi kommer gå som the blues brothers. Hur roligt kommer inte det bli? Vi har hatten, polisongerna, brillorna och kläderna. Bättre än så blir det inte. You all can call me Elwood! 

Idag har jag även införskaffat en massa böcker så nu har jag något att läsa framöver (dvs efter tentan på fredag). Jag köpte:
 • Tusen strålande solar, av Khaled Hosseini
 • David Copperfield, av allas våran Charles Dickens
 • Sist men inte minst Aniara, av Harry Martinson. Han har tydligen vunnit nobelpriset i litteratur en gång i tiden. Det är vad jag har hört i alla fall. Tror nog att jag får ta och kolla på den informationen.
Jag har en tendens att läsa ut böcker så förbaskat snabbt och jag brukar inte gilla att läsa samma bok flera gånger. Åtminstone inte tätt in på varandra. Så nu känns det bra igen! 

Okej, men nu måste jag tentaplugga. Det här är helt ohållbart! Frustration leder till ilska

Det är synd om Amanda som måste stå ut med min tentaångest. Frustrationen över att min kunskapsnivå är så låg gör att jag blir arg för ingenting. Hur fasiken kan något vara så svårt?!

<3Nu blir det plugg för oss två som är två otroligt slitna själar. But I love us anyway!

Citygross

I have job! Shallala shallala!! Åh vad jag är glad! Känns riktigt gött att kunna tjäna några extra slantar, nog för att jag kommer ha så sjukt mycket att göra framöver, men det är det helt klart värt. Jag blir alltid så strukturerad om jag har massa möten och jobbtider som måste passas. På någotvis lyckas jag klämma in mer plugg då än vad jag gör när jag är ledig. Jag antar att jag helt enkelt är en sån människa som på någotvis behöver tusen bollar i luften för att kunna hantera saker. Dock får det inte blir för många bollar heller... Jag har hört att det kan vara bra med en balans. 

Jaja! Citygross here i Come, haha.

John Hiatt + studier

Ur högtalarna strömmar John Hiatts stämma. Hans musik är riktigt skön att ha på i bakgrunden när det är dags för att sätta sig med studierna. 

Idag har jag anmält mig till två introduktionsdagar hos Adecco så snart kan jag jobba på CityGross. Skönt att ha något att göra igen. Eller egentligen är det väl mest skönt att få lite extra pengar i plånboken. 

Men nu måste jag sätta mig och plugga. Vaknade med världens panikångest idag... Såna dagar brukar ofta leda till att jag har så sjukt svårt att andas och koncentrera mig. Men jag har fan inte råd att misslyckas med den här tentan... 

Puss på er så länge!

James Blunt -I'll be your manGirl, stop your talking. Words just get in the way. 


Start me up

You'll make a grown man cry

Cancerfonden

img_1010 (MMS)

Cancerfonden


Haha, vad hände med håret? Jag har seriöst...

img_8395 (MMS)

Haha, vad hände med håret? Jag har seriöst skrattat så mycket idag att jag ser ut såhär <3


Jag speak Svengelska

Imorgon är det redovisning, hela dagen. Ibland är det helt fantastiskt att vara student, don't you think? Något som dock gör mig galen är att jag KONSTANT bryter på engelska. Ibland börjar jag prata engelska med mina vänner och inte fasiken vet jag varför. Det är väl lika bra antar jag, haha. Får flytta till London eller liknande så att jag inte behöver känna mig dum! 

Ja, det var väl att jag hade att säga nu. Så där lagom vettigt... Haha. Nu ska jag städa och plugga...

XOXO

Tro det eller ej så har jag pluggat lite. Hade en rapport som behövde skrivas klart och eftersom det är andra involverade så var det bara att ta tag i det! Så nu är min del mer eller mindre klar, vilket känns riktigt gött. 

Måste bara förklara hur patetisk jag har känt mig ikväll... Jag läste på aftonbladet att Westlife skulle splittras, gå skilda vägar, säga hej då, sjunga sin sista ton, så jag har suttit och lyssnat på dom hela kvällen! Haha. Men det är lite sorgligt. Jag minns när dom blev stora. Jag var mindre än minst och blev så glad av deras musik. Haha, pojkband i mitt ♥. 

Nu måste jag sova för imorgon ska jag repetera inför redovisningen på fredag. Jag + grupp kommer mötas upp under dagen och inte ge oss innan det sitter! Vilket känns bra. Skulle vara skönt att vara riktigt förbered för en gångs skull! Sen är det bara tentan kvar! TJOHO.

Mot drömvärlden och vidare

Ciao
XOXOXOX
(haha, var bara tvungen.)

Bored out

I'm bored out of my shoes. But what can you do? 
Study? Naa...
Clean? NO!
Sleep? yaaaa! 

haha.

Party, dead, dance, night


Effektiv minus 1000

Förstår inte varför mina mms-inlägg inte vill dyka upp på bloggen! Sometime they do and sometimes they don't. Inte ok! 

Nåja... just nu sitter jag och pluggar... eller försöker plugga. Det går inte riktigt så bra som jag skulle vilja, men det har väl att göra med att jag bara sitter och skriver metoddelen i labbrapporten. Idag har jag faktiskt varit rätt så effektiv måste jag säga.
 1. Jag har varit i skolan och fixat alla papper till ID-kortet
 2. Jag har faxat in papprena till polisen
 3. fixat nytt KI-kort
 4. spärrat mitt bankkort och beställt ett nytt
 5. Skrivit på labbrapporten så nu är det nästan bara metoden kvar
 6. försökt skaffa ICA-kort och känna mig vuxen... Haha
Haha, tror ni inte att jag måste ha ett ID-kort för att få ett ICA-kort? Börjar nästan gråta. Men hur som helst så har jag fixat det mesta idag så nu borde det inte ta allt för lång tid innan alla mina kort dyker upp! Det känns riktigt bra. Tack Cornelia för att du har varit med och verifierat vem jag är. 

Okej, jag har tråkigt. Polisen i stockholm

Idag har jag varit hos polisen och kämpat för att skaffa ett nytt id-kort. Som det  ser ut nu så borde det gå utan större problem, ska bara faxa över lite saker till dom! Det blir grymt. Måste verkligen säga att jag uppfattar polisen här i Stockholm så mycket trevligare än i Gävle... Undra vad det beror på? Antaligen så har jag bara haft tur!

Det ska bli skönt att inte behöva känna sig handikappad framöver. Imorgon ska jag fixa alla skolkort så att det är gjort! Men nu ska jag gå och ta ut kycklingen ur frysen. Det är kyckling, bea och ris som står på schemat.

Puss!

Slänger upp en gammal bild på mannen och meningen med mitt liv. 


<3

iyH8h7 on Make A Gif, Animated Gifs

dagen efter

Jag mår inte som jag förtjänar, jag mår sämre. Igår hade jag en förbaskat rolig kväll och det är alltid lika trevligt när folk uttryckligen säger hur glada dom blir av mitt sällskap! Det blev en "tidig" kväll för mig (mätt i stockholmsmått). vid 02:00 började jag dra mig hemmåt. Väl vid T-centralen kommer det ett gäng 93:or som börjar snacka med mig. Rätt som det är upptäcker jag att min plånbok är borta. Det vill säga hela mitt liv. Vet ni hur låst man är utan ID-kort? Och ja, jag har spärrat alla de kort som jag kan tänka mig behöva spärra. 

Hur som helst så har jag snackat med polisen idag och han var jättetrevlig så nu hoppas vi på det bästa. Förvisso finns det inte mycket man kan göra, men det känns skönt att veta att dom försöker i alla fall. Jag förväntade mig verkligen inte att dom skulle ringa upp mig med tanke på att jag gjorde en anmälan på internet. Sometimes I love stockholm! 

Resten av dagen har spenderats i sängen med en pizza framför datorn. Det här med att plugga gick ju lite sisådär. Imorgon ska jag försök avverka några timmar på plugg och förska få så mycket som möjligt gjort. 

Nu hade jag tänkt sova, för det här är fasiken inte hållbart. 


NU KÖR VI <3
Shoes to take me anywhere599 kr- Scorett.

Bli en hjälte

"Vissa hjältar byter om i en telefonkiosk, andra klär sig i smoking och dricker dry martini. Så finns det de som inte syns. De som inte kan flyga eller jaga skurkar, men som lägger sin bit i ett världsomfattande pussel. En sådan hjälte kan se ut hur som helst. Kanske ser den ut som DU"


Detta stod på en kampanj till att försöka värva folk till att testa vaccin mot HIV. Jag tyckte att det var riktigt fint och väldigt sant. Det finns många olika sorters hjältar.

I run my world

”I don’t have to prove anything to anyone
I only have to follow my heart
And concentrate on what I want to say to the world
I run my world”

-Beyonce

För första gången på länge så känner jag m...

img_0972 (MMS)

För första gången på länge så känner jag mig duktig. Jag sitter och läser om virus. För att definieras som "ej levande" så är dom sjukt läskiga!


Nobelpriset i Medicin

Nobelpriset i medicin gick till

Bruce A. Beutler, Jules A. Hoffmann, Ralph M. Steinman

Jag tycker att det är kul att priset gick till några som har ägnat sitt liv till att forska inom immunologi, speciellt med tanke på att jag läser en kurs som handlar om det. 

Här kan ni läsa mer om det om det om det skulle falla er i smaken! 

Update:
Nu är frågan om det som skrivs om Ralph Steinman (dvs att han avled av Cancer i bukspotkörteln) är sant. Om det stämmer, vilket jag har svårt att tro att det inte gör, så är det bara tragiskt. Kan ni tänka er att kämpa för något och när det verkligen ska belönas så finns man inte kvar att njuta av sina framgångar. Hemskt.

Helgen

Det här har varit en mest sjuka helgen på länge. Det är så mycket som har hänt i mitt liv både i och utanför Stockholms tullar, haha. I fredags så var jag ledig och var helt slut efter arrangerandet av 10 årsjubileeum mellan KI och LUMC i Leiden kvällen innan. Men med 12 timmars sömn i bagaget och vetskapen om att min älskade vän klarade sin tenta så taggade jag till rejält. Det slutade med att jag stod hemma framför spegeln och spelade luftgitarr och hoppade av ren lycka. Lycka över livet. Jag var så genuint glad! Nåväl, efter några timmar så gjorde jag mig i ordning och åkte in till Anchor och åt middag med Jen och hennes mamma. Det var jättemysigt (återigen tack för att jag fick våldgästa eran fina stund och tack för maten!).

Sen blev det åka av! JÄKLAR vad kul vi hade. Det var länge sen jag hade så roligt. En massa skratt och mys blev det (lite för mycket vin också). Och sen bar det av till en taxi och hem till sängen. 


Jag tror att jag upplevde alla stadium av mående när jag vaknade i lördags:
 1. fan vad kul jag hade igår!
 2. FAN, huvudvärk
 3. åh huvudvärken är borta och jag mår bra
 4. vänta jag är fortfarande full
 5. jäklar nu kom huvudvärken tillbaka
Allt detta under loppet av några timmar, haha. Men tydligen så kan inte det stoppa mig så det blev först en mysig tjejdag med Jen (och en massa koppar kaffe) som sedan utvecklades till en härligtjejkväll... med vin. Idag mår jag verkligen som jag förtjänar. Det tog mig seriöst 2,5 timme att sätta mig upp i sängen och ännu längre tid innan jag klädde på mig och gick till pizzerian. Jag valde en mamma mia, bara för att jag kände att namnet summerade hela helgen rätt så bra, haha. 

Men det har varit en helt fantastisk helg trots allt det som har hänt som jag väljer att inte skriva om just nu. Det är väl bara så att den ena idioten är värre än den andre som i sin tur är värre än den tredje. Ja ni fattar. Jag  hade kunnat lega hemma och gråta hela helgen men jag valde att göra något roligt istället och faktiskt ge mig tillåtelse att skratta och må bra. Och satan vad bra jag mådde!RSS 2.0