Fotografiska

Hello guys, now I'm back! 

Gårdagen blev riktigt lyckad. Jag mötte upp mitt lilla gäng av studenter och vi gick gemensamt till Fotografiska, vilket var riktigt coolt. 

Det var en utställning som verkligen föll mig i smaken och det var Helen Levitt som håller på med street photography och de man fick se var 1940-talets New York och Mexico. Riktigt bra bilder. Jag älskar när bilder ser äkta ut och inte är framtvingade i en studio.

Utställningen med Robert Mapplethorpe har jag velat se ett bra tag nu. Dock var jag helt oförbered på mängden könsorgan som var fotograferade. Men han är en riktigt begåvad fotograf och vissa bilder gillade jag liter mer än andra, så att säga. 

Jag kan bara säga att om ni inte har varit på fotografiska så gå dit! Fantastiska utställningar och utsikten vid caféet är mer eller mindre att dö för.Att vara med överallt

Varje solstråle känns verklige som sommarens sista. Nu är det ingen tvekan om saken; hösten är här. Det går inte att förneka att även hösten kan vara underbar och för att inte tala om vacker! 

Idag har det varit en rätt så lugn dag, jag hade bara ett seminarium och efter det åkta jag in till stan för en fika med tjejerna. Det var riktigt mysigt att sitta och snacka skit över en kopp kaffe. Imorgon blir det däremot en lite mer hektiskt dag då jag ska in till stan för att shoppa lite saker till en pub som ska arrangeras på torsdag, sen blir det systemet, hem och plugga, duscha för att till sist nå slutstationen på Frihamnen där det är Idol som gäller. På något sätt måste jag hinna kontakta en massa holländare vars kontaktuppgifter jag inte har och planera en utflykt till Fotografiska. Svart på vitt så kanske det inte ser så fantastiskt jobbigt ut, men det är en hel del som måste göras! Men det är bara roligt! Jag älskar när det händer grejer och jag inte bara kan stanna i sängen hela jäkla dagen och sega. 

Jag bjuder på en bild från solivk, visst är den fantastisk? Ibland lyckas även en gammal Iphone ta imponerande bilder. Sommarens sista stråler eller kanske höstens första?

Ångest

Det slog mig precis att jag har ett projektarbete att göra tills imorgon... aj aj aj. Så går det om man gör allt annat än det man borde, då slutar det oftast med stress och en härlig bakfylla. Haha. Men jag ska nog ta tag i projektet och kolla upp det lite lätt innan jag lägger mig ner och tar tag i det på riktigt imorgon. Mitt antagande är att föreläsarna imorgon kommer vara mindre bra, så jag kan nog ta och plugga lite då!

Tänkte hur som helst slänga in ett hej från en sliten, stressad, glad tjej. 


Igår hade jag en fantastisk kväll i solvik...

img_0930 (MMS)

Igår hade jag en fantastisk kväll i solvik, Värmdö, med BUS. Men nu är jag tillbaka i city med Jen och pluggar. Mys!


Accessoarer från himmelriket

img_2520 (MMS)

Accessoarer från himmelriket


Jag har haft en underbar dag med några av ...

img_0903 (MMS)

Jag har haft en underbar dag med några av mina fina vänner. Tjejer, jag saknar att hänga med er varje dag. Tack för att ni finns


ParkasmodellJag behövde visst inte tänka speciellt länge, nu är den min. Hoppas att den är lika snygg på som den är på bild, annars får den åka tillbaka!

Adele + studier + tvättIdag är det en riktig plugg och tvättdag. Samtidigt som jag sitter och läser på om hur antikroppar skapas så sitter jag och myser till Adele. Hennes musik är så mysig och därmed otroligt bra att ha som bakgrundsmusik! Jag har varit sjuk de senaste 2-3 veckorna och därför missat otroligt mycket i skolan så nu är det dags att försöka jobba ikapp, inte för att det går så bra men försöka kan man alltid. Och imorgon ska jag tvinga mig själv till skolan, det här är helt oaccetabelt! 

Igår unnade jag mig själv en liten shoppingrunda och jag ska snart visa er mina guldklimpar! Blev riktigt nöjd över mina köp faktiskt. Men jag är fortfarande på jakt efter en riktigt snygg grön parkas jacka. H&M har en lite biligare och en lite dyrare som är sjukt mysig i verkligheten. Men jag är inte så sugen att betala 999kr för en jacka... Men sen har Ellos en sjukt snygg som inte alls är så dyr. Hmm, det tåls att tänka på!

Att drömma

Jag ligger i sängen och försöker sova... jag vet inte varför jag har haft såna stora problem med sömnen den senaste tiden. Jag antar att jag undermedvetet är stressad och sjuk så kroppen påverkas väl från alla håll och kanter, haha. Hur står det till med er då? Mår ni alla bra? Lets hope so.  Jag ligger och tänker lite på det här med drömmar och olika saker som jag vill göra i livet. Jag inser att mina drömmar spretar åt alla håll och kanter, det är fasiken fantastiskt att jag lyckades välja en utbildning! En liten hemlig dröm som jag har haft ett bra tag är nog att jobba med mode (vilket man inte kan tro när man granskar mig, då jag bara ser ut som en total röra), jag skulle vilja skriva en bok eller jobba för en tidning, resa runt i hela världen och bara insupa kunskap! Eller att vara voluntärarbetare i Borneo för att rädda elefanter. Skulle inte det vara underbart? Jag tror nästan att jag ska ta och görs en saker-jag-vill-göra-i-livet-lista, lite utan ev visionboard (vilket fancy uttryck!). Maybe i'll show it to you later on. Det är viktigt att ha mål och att organisera saker så att man själv orkar genomföra allt. Oavsett vad folk än säger så tär ett misslyckande på än, för varje mål/dröm som ges upp så sviker man sig själv. Haha, och jag undrade varför jag inte kan sova... Nej dags att sluta drömma om allt och försöka sova lite istället. Imorgon ska jag på stan och försöka hitta lite snygga, men billiga, saker och sen blir det plugg för hela slanten! Sov gott vänner, Your friend

Andreas Larsson - Born this wayJag tror att jag har lite utav en tonårs crush på honom, han är så söt och blyg! För att inte tala om hans röst. Awesome.

sleep

Nu är det dags för mig att sova för satan vad sliten jag är! Sov gott my friends

06:20

... då ringde min klocka. Varför kanske ni undrar, jo för att jag skulle gå upp med Amanda och äta frukost. Jag tänkte att jag skulle testa på hela den här idéen om att äta frukost på morgonen i lugn och ro, och jag måste säga att det inte var helt fyskam! 

Nu sitter jag och väntar på att klockan ska ticka på lite snabbare och sen ska jag göra mig i ordning och hoppa på bussen påväg till skolan. Idag har vi en relativt lång dag, men det ska bli väldigt intressant. Vi kommer bland annat ha en föreläsning om HIV och det tycker jag verkligen ska bli roligt. Hela den här kursen är så intressant och inspererande, för att inte tala om häpnadsväckande. Vår kropp är så avancerad och bakterier och virus är läskigt smarta! 

Nej, nu borde jag börja försöka sminka över mina påsar under ögonen. Puss på er.

if i can do this, i can do anything

Idag fick jag besked om att jag klarade en komplementeringsuppgift och det innebär att i sommare (eller ja, de sista två veckorna) så har jag tagit 16 hp! Det är helt sjukt. Jag har skrivit två tentor och en labbrapport och klarat det trots allt som har hänt i det privata livet. Kan jag klara det så kan jag fasiken klara vad som helst, så känns det nu i alla fall.

Jag är så sjukt stolt över mig själv, för att jag inte gav upp. Äntligen börjar jag hitta tillbaka till mig själv. Min kämparglöd börjar komma upp till ytan igen och jag har saknat den. För att inte tala om min envishet!

Det enda som jag måste försöka få tillbaka nu är glädjen, jag måste sluta vara så bitter! Men nu när jag vet att jag är mig själv igen så ska nog det lösa sig också! 

Åh, jag är så glad! 
Äntligen känner jag igen mig själv. 

Who need boys when you can feel like this? Haha. 


Let it go free

If you love something let it go free. If it doesn't come back, you never had it. If it comes back, love it forever.
-Doug Horton

penguinsHaha, det här är en konversation från idag mellan söta Donia och en utbytesstudent. Det var nämligen så att i lördags hade vi gasque i skolan med efterföljande fest. På efterfesten så kom det ett gäng utklädda till pingviner. Det roliga med denna konversation var då att vår kära utbytesstudent missuppfattade vad Donia menade och trodde att hon pratade om verkliga pingviner.

Jag kan ju meddela att jag skrattade så att jag grät. Jag vet att jag har dålig humor, but still! Kind of funny!

Eminem - Like toy soldiersWow, vad det var länge sen jag lyssnade på den här låten. Men den är lite mysig så jag slänger upp den.I will lead you home

Under den senaste tiden så har kampanjer för Ung Cancer cirkulerat runt på bloggar och facebook, jag har själv lagt upp klippet. Jag tycker att det är fantastiskt sätt att nå ut till folk, att beröra. Jag tänker inte hymla med att jag sitter och gråter som ett litet barn varje gång jag ser klippet. Dels för att det är så hemskt att det kan hända alla och att det kan hända när som helst. Men sen så tycker jag att musiken som spelas i klippet är så tilltalande, det är verkligen helt rätt. Så därför var jag tvungen att leta upp sången. Och här har ni den: I will lead you home. Så vacker och så talande.


NOM!

NOM ffs, nom. 
Cry me a river så jävla snygg en människa kan vara.
Ja det här ett ytligt inlägg.

Olle Hedberg - Exit


Kings of leon <3


Det är okej att känna - Ung Cancer


Quote from a lecture

"You just have to look at the world and ask why"
- Benedict Chambers

RSS 2.0