Nyårslöfte

Jag har aldrig riktigt förstått mig på nyårslöften, de flesta hålls i någon vecka sen raserar allting? Men det är alltid lika kul att sitta och fundera på allt man vill ändra på till det kommande året, vad som kan bli bättre från det gångna. Jag är rätt så nöjd med mitt år faktiskt, jag har uppnått det jag vill:
  • Jag har flyttat från Gävle, lever mitt egna liv här hemma i stockholm.
  • jag har brutit kontakten med folk som inte var bra för mig, som på något sätt fick mig att trycka ner mig själv.
  • Jag har gjort misstag men lärt mig av dem!
  • Jag har börjat plugga på en utbildning jag älskar (minus den här kursen)
  • jag har skaffat underbara vänner som förstår mig.
  • Jag har börjat träna, bättre än förut
För att inte tala om hur underbart fantastiskt enormt roligt jag har haft det. Det här har verkligen varit ett år som jag har mått bra, inte första halvan av året men sen jag flyttade. Haha, för det var ju så länge sen. Det positiva uppväger det negativa, right? ;) 

Okej, nu babblar jag bara en massa strunt. Det jag ville få fram är att jag inte vet vad mitt nyårslöfte ska vara. Haha, jag vet vad Cornelia tycker att jag ska ha för löfte, men det tar vi inte här. Om ni kommer på något vettigt, som jag kan hålla, så kan ni ju hojta till? Haha

katastrofen

Nu undrar jag hur det kommer sig att jag som inte ens tycker om vin kommer hem med tre flaskor + att jag har en här hemma? Haha, är det nyår så är det. Imorgon blir det tydligen tre rättersmiddag och hela faderullan. Det kommer bli riktigt mysigt med en redig tjejkväll innan vi drar ut och jag försöker hitta nyårskyssar åt tjejerna, haha. I värsta fall får dom mig, haha. 

Nu borde jag verkligen städa upp i mitt rum för det ser förjävligt ut rent ut sagt. resväskan ligger på golvet, maten står på stolen osv... Kort och gott: en katastrof...

Nyårsmiddag

Hela förmiddagen har spenderats i sängen, men nu är det dags att hoppa upp och klä på sig! det är nämligen så att jag ska möta upp några av tjejerna vid prisextra för lite shopping till Nyår. Cornelia verkar vilja ha 3rätters så det här kan bli riktigt intressant! Men nu måste jag sminka mig och slänga i mig lite frukost för jag går under snart! Puss på er

don't fake it.

Vad arg jag är. Jag hamnade fel och läste ett dokument som jag trodde var mitt, men sen visade det sig att så inte var fallet. Lång historia kort: tydligen är jag en dålig människa, sjuk i huvudet, lider av någon sjukdom, självisk och otacksam. Juste jag var ju idiot och dryg också. 

Om någon har så mycket problem med mig så finns det ingen anledning att fejka ett leende. Vad ska man säga, det är tur att man har förändrats antar jag? och jag vet bättre än att älta gamla skitsaker.  Men nu till det stora problemet med att välja film.

four nights

Nu har jag varit igång och festat fyra dagar i rad. Idag kväll ska jag bara ta det lugnt och somna till en film. Att festa, springa på stan och knappt sova tar verkligen på krafterna men jag har haft så sjukt roligt den här veckan så det är verkligen värt det! 

Imorgon bjöd Nastocha (haha, Anastacia hjälp mig stava) med mig hem till henne och det kan nog bli trevligt, förutsatt att jag kommer upp ur sängen.

Get to know me

Hur lång är du? 168 cm
Föredrar du att ringa eller skicka sms? Det beror på vem det handlar om. Men sms skulle jag tro!
Vilken är din favoritjulsång? Little drummer boy
Vilken är din favoritplats? Utomhus, i närheten av vatten. Stockholm.
Vilken plats föredrar du minst? Jag vet inte, kalla trånga ytor som luktar illa?
Var tror du att du befinner dig om tio år? Mitt i livet
Vad fick dig verkligen att skratta senast? I morse när jag vaknade och kollade på bilder och filmer från igår. Haha.
Vad dricker du till frukost? I don't 
Sover du på någon särskild sida? Jag måste ligga så att jag kan ha ansiktet fritt. Förutom det spelar nog inte sidan sån stor roll. 
Kan du spela poker? Mer eller mindre (läs mindre), sen beror det på vilken sorts poker. 
Tycker du om att mysa/kela? Ja i en måttlig mängd med rätt person
Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej
Vill du ha barn? Jag vet inte, tror det! När jag känner mig redo!
Har du någonsin åkt ambulans? Haha, det har hänt ja. 
Föredrar du havet eller en bassäng? Havet, helt klart!
Vad spenderar du helst dina pengar på? Att umgås med vänner
Vilket är ditt favoritserie? How I met your mother 
Vem är den roligaste människan du känner? Alla är roliga på olika sätt så jag vet inte!
Sover du med gosedjur? Nej, dom sitter på hyllan och kollar på
Vad har du närmast dig just nu som är rött? Min mobil, vars skal är rött
Vem var din favoritlärare på högstadiet? Åh! Jag hade många faktiskt. Men jag älskade verkligen min bildlärare, hon förstod mig väldigt bra. Men som sagt, jag hade ingen som jag avskydde av hela mitt hjärta. Men bild, musik, SO, Svenska/Engelska and so on.
Har du varit med i tidningen? Jodu, det är en riktig rikskändis det här. Men ja. 
Vad är det konstigaste du ätit? Det konstigaste jag har ätit var en måltid som tillagades över en vulkankrater. 
Hur imponerar man på dig som kille/tjej? En gentleman går alltid hem. 
Civilstånd? Singel 
Berätta tre saker som dina läsare antagligen inte vet om dig?
1. Jag är så pass klumpig att jag har brutit armen när jag bäddade min säng samt när jag försökte hjälpa gavlegårdarna att platta till sanden i lekparken.

2. Jag älskar friluftsliv och sport (när jag var liten ville jag testa på allt från friidrott till hockey)

3. Jag är världens blygaste människa men ville bli stadsminister förut.

Svär du ofta? tyvärr så brukar det förekomma svordomar i min närvaro
Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? Ögon och näsa, tror jag.
Nämn två historiska personer som intresserar dig? Oj, vad svårt. Jag kan faktiskt inte välja! 
Är det viktigt att fira födelsedagar? Det är väl alltid mysig? 

Ett långsamt farväl

Idag åker jag hem igen! Och jag är en dörrmatta rikare, den ni. Haha, det krävs inte mycket för att göra mig lycklig inte. En matta och det är klappat och klart.

Sen kan jag ju passa på att säga att om det blir fest ikväll så kan ni GLÖMMA att jag tar med mig mobilen. Jag har blivit utsatt för förmycket de senaste dagarna. Mobilen är en smärta från helvete... Haha, okej det är kanske inte riktigt så illa. Men nu ska jag försöka vika kläder och se till så att jag har packat ner allt. 

Baibai

jodu!

varför?! hur kunde det bli så fel? Fast jag måste säga att jag hade en grymt rolig kväll trots alla felsteg och spyor! Tack för det, sov gott

Don't stop me now!

Tonight Im gonna have myself a real good time
I feel alive and the world turning inside out yeah!
And floating around in ecstasy
So don't stop me now don't stop me
Cause Im having a good time having a good time

Im a shooting star leaping through the sky
Like a tiger defying the laws of gravity
Im a racing car passing by like lady godiva
Im gonna go go go
There's no stopping me


Nu ska jag slänga i mig en pizza sen blir det till att hoppa på bussen mot Jimmy. Varför? Jo för i kväll är det fest igen! Jag känner att ja har legat i ordentligt de senaste dagarna. Visserligen drack jag inget igår men jag var fortfarande party fram till tre då jag däckade i sängen. Haha. Men ikväll blir det lite singstar, drickspel och massa skratt. Det är väl lika bra att njuta medan man kan? Snart är man tillbaka i skolan och då finns det inte mycket tid till sånt här skit inte, haha. Imorgon är det antagligen samma upplägg som idag. Hoppa på tåget hem, göra mig i ordning och dra på våffelfest. 

See ya babes
Att vara eller icke vara nörd, det är frågan

Jag kom precis hem efter en lugn kväll med bio och lite vatten på puben. Vi kollade på TRON i 3D och den var väl helt okej. Helt klart 2010s nördigaste film. Men jag tyckte att den var rätt så mysig i alla fall! Dock tycker jag att dom kunde ha använt lite mer 3D effekter! Jag betalar 125 kr för att se i 3D när kanske 10 min består av det. Okej, så illa var det kanske inte. Men filmen hade coola effekter, I'll give it that. 

Efter bion drog vi till Saints och mötte upp resten av gänget. Jag, Nico och Jimmy delade på en nachotallrik och hotwings. Det var så jäkla gott! Men det kan vara det mest oattraherande någonsin! Där satt vi, 3 styckna nerkladdade individer med munnen full av kycklin och nachos, fingrarna neddränktaa av sås och vi såg bara allmänt ofräscha ut! Det var ju tur att man inte hade en dejt, haha. 

Från ingenstans kom det en 41årig man och satte sig med oss i vårat bås. Och det hade jag absolut inge problem med, trevlig kan man ju alltid vara? Men när han ville ha en trekant med mig och Nico blev det lite förmycket. Sen var han sådär härligt paradoxal! 

Han: Har ni någonsin blivit kallad för nördar, töntar eller liknande, va?!
Jag och resten skriker i kör: JAA, det är väl klart?
Han kollar chockat på oss, börjar skratta och säger ''nej. Hur känns det? Det har ni inte alls''
Jag:''Jo, men vad är problemet. Så länge man bär upp det med stolthet och inte ser det som något negativt så är det ju inge fel med det?''
Nicco: ''Dessutom är väl alla nördar på olika sätt?''
Han:''Nej, nu ska jag berätta en sak för er. JAG har blivit kallad för nörd. Jag är en vanlig murbrukare som umgås med människor jag tycker om. Jag omger mig av folk jag trivs med. Att vara nörd är nedlåtande. Det finns inga nördar, men jag är nörd. ''
Alla: jaaha?
Han: ''men ni är inga nördar, vad är ni för nördar?''
Jag: ''Dom är spelnördar/militärnörd, vi är pluggnördar, han är hockeynörd''
Han: ''NEEEEE, HOCKEY?! Men precis alla är nördar.'' 

Haha, jag känner hur berikande samtalen var. Man fick inte kolla på honom för då skällde han ut oss, man fick inte säga något dumt för då var man korkad, man fick inte prata med varandra för då lyssnade man inte på honom. Haha, shit det var snurrigt.

Men over all så hade jag en riktigt bra kväll. den var kanske inte lika bra som igår men nog fasiken var den bra! Men nu ska jag sova för imorgon ska jag och Adde ut och shoppa underkläder, hahaha. Puss

What part of party don't you understand?

gårdagen var grymt rolig! Den började med att Carro kom hem till mig runt 17:30, vi delade på en flaska vin, lyssnade på musik och pratade som aldrig förr! Sen stack vi ner till Saints där vi träffade på grabbarna! När gänget tillslut hade utökats så pass mycket att det inte längre fanns sittplatser kvar så rörde vi oss till Nivå och dansade som aldrig förr. Det var grymt roligt och jag behövde verkligen det här!! 

För en gångs skull hade Gävle något att erbjuda! Ikväll blir det bio och sen ett glas cider och så får vi se vart natten för oss. det blir alltid bäst när man inte planerar och bara goes with the flow! You know, whatever floats your boat. Haha. 


haha, före och efter bild, haha. Jag är så sliten idag! Jag ligger däckad i sängen och vill inte ens resa mig upp! Men snart så är det dags för duschen. Och imorgon måste jag tvätta, fy vad tråkigt.

fikadate

Jag är precis hemkommen från en date med Adde! Vi satte oss på Cofféehouse och fikade, i flera timmar. Mysigt! Nu sitter jag hemma och väntar på att Anastacia ska ringa och att Carro ska komma för ikväll är det fest, på riktigt! Ska strax börja sminka mig, men det tar vi som det kommer. 

Vad ska ni göra ikväll då?

borta bra men hemma bäst

Jag vill hem igen.

God jul vänner! Nu sitter jag i bussen på ...

God jul vänner! Nu sitter jag i bussen på väg mot lite julfirande. Det är så otroligt snöigt ute och bilar gasar på som att det inte fanns någon morgondag!


GOD JUL

Hur blev allt såhär bra? Det känns konstigt att inte ha något som är fel! Haha, life is good and i'm happy as hell! :D

Förutom det så har familjen tjuvöppnat alla paket idag samt ätit julmat. Jag fick mig en ny dator! Det var visserligen ingen mac (vilket var elakt av min mor att ständigt gå runt och fråga vilken mac dator jag ville ha om jag inte skulle få en), men jag är nöjd i alla fall. Man ska för guds skull inte klaga! Men nu är det verkligen dags att hoppa ner i sängen, jag ska tydligen upp väldigt tidigt imorgon bitti... Usch. 

Och satan i gatan om tomten inte har fyllt min strumpa! Haha, puss och GOD JUL!

pensionär

Idag blev jag kallad för pensionär, varför undrar ni? Jo det var såhär att jag tvingade föräldrarna att köpa bingolotter så att jag skulle ha något att göra ikväll. Hur illa är inte det? hahah. Så ikväll blir det bingolotto, julmat och julklappar. Mysigt.


Jag vill sova men istället ligger jag här ...

Jag vill sova men istället ligger jag här och gråter. Det ser ut som att min pojkvän sen 7år tillbaka precis har gjort slut med mig och jag har gråtit över detta i 48 timmar. Men bara på mim högra sida. Haha, det ser så dumt ut! Jag måste upp 3timmar och tjugo minuter. Gud bevare mig väl. Jag ska ge det ett nytt försök. Puss.


Vinter

Nu är jag i Gävle eller jag har varit här några timmar. Det sitter riktigt fint med lite glögg, knäck och té. Det känns riktigt bra! Anastacia vinkade av mig vid Centralen och gav mig julklappar, världens bästa julklappar. Nu väntar jag på att hon ska ringa mig och ge mig en uppdatering av dagen ;) haha.

Jag stod och väntade på tåget till gävle i säkert 40 minuter i bitande kyla, det var så förbannat kallt att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Sen kommer jag upp till Gävle och här är det ännu kallare. Ni kan ju förstå hur jobbigt det känns. Det är inte lätt att vara i norrland, haha.

Men nu ska jag dricka lite té och kolla på tv.

Puss på er


.

jag är glad

älskling jag vet hur det känns

... när broar till tryggheten bränns. 

Jag kan knappt förstå att jag är ledig! En hel termin har gått och äntligen så är jag ledig! Morgonen firades med att jag klarade dugga 2. Jag har lyckats undvika att plugga hela helgen, jag skrev duggan på 20 min, var den första som gick OCH jag klarade den. Jag är så jäkla stolt! Haha. 

Igår firade vi jullovet och Laura på bagpipers inn. Jag älskar det stället av hela mitt hjärta! Om ni är i stockholm så måste ni gå dit, dom har även underbara revbensspjäll. Jag och Anastacia stack hem till mig och hade en tragisk efterfest med glögg och baccardi, haha det var underbart. 

Sen vill jag bara säga grattis till Älskade Laura!
lite babbel

Jag tänkte plugga hela natten men det blev aldrig av. Istället har jag suttit och bara stirrat som ungefär resten av helgen. Nåja, det får gå som det går. I värsta fall får jag skriva tentan i mars/april. Det funkar det också. Det kan ju inte bli mer än fel! 

Förövrigt så kan jag meddela att plogbilarna är ooooooootroligt irriterande och att det var grymt skönt att duscha i över en timme... Den ni! Men nu är det kanske dags att klä på sig, göra lite mackor och försöka plugga lite, eller vad säger ni? Önska mig lycka till!

Duggaplugg

jag... är mållös! På ett bra sätt så klart. Lite chockad också, men även det är på ett bra sätt.
Jag ska plugga till duggan nu, den ni. Ska det vara så ska det. Jag hade tänkt ladda upp med lite (läs massor) té och massa filtar. Mysigt ju!
Just nu kan jag knappt bärga mig inför att åka hem på tisdag/onsdag och ha någon som kan laga mat åt mig, haha. Jag har inte riktigt vant mig med att tvingas göra mat hela tiden.

ångest

ångesten är ett faktum... Men jag hade riktigt roligt igår så idag är det bara till att bråka med FF och hoppas att jag klarar duggan imorgon (vilket jag troligtvis inte kommer göra). Sen blir det gävle och julfirande! Det ska bli skönt.

tentapub

Jag tänker ta en välförtjänt pause från alla kolhydrater och bege mig till KTH's tentapub. Jag ställer klockan på tio till imorgonbitti och sen blir det råplugg.

upp och ner

Nu är det dags att krypa ner i sängen med en bra bok och försöka slappna av lite. Den här dagen har varit mentalt tuff; först klarade jag inte duggan och knäcktes totalt. Var helt och hållet påväg att ge upp. Vad är det för vits att plugga till dugga två om man ändå inte får skriva tentan, och får jag inte skriva den nu så kommer jag aldrig lyckas. Sen fick jag ett mejl som gjorde mig lite gladare. Jag kanske har klarat den, jag kanske blir godkänd. Och det betyder då att jag måste plugga som fan tills på måndag. Och nu är jag inställd på att klara den också. Men sen satte jag mig ner och insåg hur mycket det är som jag måste lära mig på två dagar.

Så nu måste min hjärna få vila lite så att jag verkligen kan ta itu med det imorgon. Jag måste läsa igenom allt plus att jag har skrivit ut massa duggor som jag kan göra för att testa mig själv. Men som sagt. En bra bok är det som gäller nu. 

Det är lite tråkigt att jag aldrig följde med klassen ut idag. Det hade varit grymt roligt, men jag var så nedstämd. Och sen orkade jag bara inte.

Keep fighting til' the end

img_0220 (MMS)

Keep fighting til' the end


jag önskar att jag kunde rädda dig så som jag räddade mig själv

Om jag kunde skulle jag ta dig under mina vingar, vi skulle passera livet utan motgångar. jag skulle visa dig hur det är menat att man ska må, jag skulle visa dig glädje. Men jag kan inte. Du är fast i ditt mörker och jag dras sakta in i det. Jag vill rädda dig men jag är fast på min sida av vallgraven. Ångesten byggs upp som ett svart tomrum inom mig, jag vill skrika men det skulle inte vara till någon nytta för vem skulle egentligen förstå? 

Jag lämnade det bakom mig, men i alla hast så glömde jag bort dig. Du är ensam kvar. Hur kan jag känna mig lycklig när jag vet vad som äter upp dig inifrån? Jag vet att vi kommer klara oss, jag har aldrig misslyckats. Jag har alltid rest mig upp igen och så ska du. 


I said wiiiiiiiiiiiiie

Det är alltid lika kul att få en räkning på tretusen när man har 100 kr på kortet. Det gör livet lite mer spännande, lite mer fartfyllt. Kommer jag klara det, kan jag lyckas få ihop det? Och självklart kan jag det. Pengar den 23:e. Det låter som vacker och ljuv musik i mina öron. 

Idag hade jag även redovisning på vårat projekt arbete. Det gick ovanligt bra och jag var inte ett dugg nervös. Vilket är rätt så chockerande med tanke på att jag ALDRIG vågar prata inför folk. Men jag börjar nästan tro att min skräck grundas i att jag alltid har haft någon form av känsla inför någon i publiken. Jag brukar alltid bli lite extra feg då. Men är det så konstigt? Jag vill ju inte se dum ut inför den jag tycker om? Haha. Och nu så går det av bara farten. Sen hade jag en väldigt bra svenska/engelska lärare i gymnasiet som lärde mig några knep. WIIIIIIIIIII!!! Jag blir så lycklig. Det är väl ungefär det enda som går bra för mig just nu. 

Imorgon har jag en dugga som jag måste klara för att få skriva tentan. Det var just den duggan jag var ett poäng ifrån. Sen blir det träning, labbskrivande och eventuell utgång med klassen för att fira en klasskompis. Efter det är det bara till att sitta och råplugga inför duggan på måndag. Där gäller samma sak ''klara den eller skriv inte tentan''. Så ni får hålla alla tummar och tår så gott det går. Men det löser sig nog. 

Nu hade jag tänkt slappna av med ett avsnitt av Vänner. Jag tycker att jag förtjänar det. Jag kan inte riktigt tänkte längre. Efter redovisningarna (13 grupper) så gick jag och Anna till gymmet och det var så otroligt segt. Jag orkade ingenting och ville bara ge upp. Det kändes verkligen som att jag gick in i en vägg och benen vägrade att byta riktning men jag gjorde alla övningar och efter det så pluggade jag. Det kändes ändå rätt så bra... Som att jag övervann en ond jäkel som bara sitter och skrattar åt mig hela tiden. 

WELL. Puss på er.

Chairman?

Chairman, hmm, det skulle vara kul! Men jag skulle aldrig våga söka... För det första vill jag inte förlora, för det andra är jag rädd att misslyckas (även om det inte är troligt med tanke på att man får hjälp), för det tredje är jag för feg; jag skulle aldrig våga stå och prata inför människor på engelska. Jag vågar inte ens prata inför mig själv på engelska (min engelska är värdelös) och det är nog just den delen som är käppen i hjulet.

Men det skulle vara kul! Nyttig upplevelse, berikande. Och det vore inte första gången i en styrelse, så lite erfarenhet har jag ju. Men jag vet inte... Would you vote for me? Haha, självklart inte. Jag är faktiskt lite kluven, hur hände det? Det skadar ju aldrig att försöka. Nåja. Vi märker med tiden. Jag avskyr när jag får massa idéer som jag har svårt med att släppa.

Glittrande himmel

När jag gick hem så kollade jag upp mot himlen, förväntan var en stor svart tomhet. Men blicken möttes av små glittrande snöflingor, virvlandes i luftströmmarna och vägrade släppa taget och falla mot marken. Det är där någonstans jag är, virvlandes i luftströmmarna. Klamrar mig fast vid det som är, det vackra, det trygga men ändå okända.

Ketorolac

Visste ni att S-enantiomeren av Ketorolac visar en significant större smärtstillande effekt än R-formen? Det har djurstudier påvisat. Roligt va?

Nej, skämt åtsido. Idag är en stressig dag. Vi ska bli klara med projektarbetet och öva in redovisningen, jag måste plugga till duggan på fredag och måndag, jag måste försöka skriva på labbrapporten och sen ska jag gå på ett möte. Så om ni ser att jag sitter inne på FB så skäll på mig, slå mig, gör vad ni vill, bara jag pluggar.


Ketorolac

Visste ni att S-enantiomeren av Ketorolac visar en significant större smärtstillande effekt än R-formen? Det har djurstudier påvisat. Roligt va?

Nej, skämt åtsido. Idag är en stressig dag. Vi ska bli klara med projektarbetet och öva in redovisningen, jag måste plugga till duggan på fredag och måndag, jag måste försöka skriva på labbrapporten och sen ska jag gå på ett möte. Så om ni ser att jag sitter inne på FB så skäll på mig, slå mig, gör vad ni vill, bara jag pluggar.


Luciabalen

Nu ska jag visa er bilder från en fantastisk kväll även om den för många andra hade många bakslag. Krångel med bordsplaceringar, fagra möer (en mö flera möer?) som mådde dåligt, ömma fötter, sura miner, goda drinkar, vals, fantastisk musik och DJ, dans runt gran, avsparkade skor, trasiga ringar, stulna kort, känslofyllda stunder, tårfyllda ögon, skratt, avrivna lösögonfransar och sist men inte minst två damer springandes i balklänningar och kängor längs med Odenplan. Om det inte är stunder som dessa man lever för, så kan du berätta för mig vad det är? 
Detta kan vara den mysigaste låten vi sjöng på hela kvällen; ''Great medicin''


Krupp

Jag måste vara den enda personen i den här världen som städar när jag är bakfull. Men nu är rummet dammsugit och det börjar bli dags att lägga tillbaka alla saker där dom ska vara! Först ska jag ta det lugnt. Kroppen hänger inte med, inte huvudet heller. Sen ska jag plugga också. Nu är det sådär jobbigt igen. 

Jag missade duggan med ett poäng. ETT poäng, jag får krupp!!!!!!!!

För bad är väl en bal på slottet? Det är s...

img_0213 (MMS)

För bad är väl en bal på slottet? Det är snart tid för att hoppa in i den förtrollade pumpande och låta hästarna dra mig till slottet. Där ska jag dansa till klockan slår midnatt och sen lite till.


Jag har haft världens bästa adventsmys med...

img_0211 (MMS)

Jag har haft världens bästa adventsmys med mina tjejer. Dagen har varit helt underbar och bjudit på så otroligt många skratt. Vi lagade tacos, bakade en tårta och avnjöt den underbara filmen ps, i love you.  När jag väl var hemma vid tolvtiden så var det bara att hoppa in i duschen för imorgon är det bal. Jag passade på att ha ett litet spa för att verkligen samla på alla krafter till den kommande veckan. Nu ska jag lägga mig ner och läsa "Marshmallos till frukost" av Dorothy Koomson. Puss på er!


Självmordsbombare

Uppdate

Okej, nu har jag större insikt i vad som hände. Final word. Idioti!
-------------------------------------

Är det bara jag som tycker att mänskligheten måste skärpa till sig? Jag förstår verkligen inte hur det faktum att man spränger sig själv och hotar människor ska göra världen till en bättre plats? Alla måste väl få tro på vad dom vill och bli respekterade av andra? Vi kan ju inte gå runt och säga ''nej, så får du inte tro'' bara för att vi inte håller med. Jag blir galen. 

Och jag gillar verkligen inte det faktum att såna här saker har kommit till Sverige. Jag trodde faktiskt att vi var lite bättre än så. Men tydligen inte. Det värsta är ju att ett fall leder till flera, ''Kan han, så kan jag''. Det är tragiskt. Men något jag kommer ha i åtanke är att den här personen tydligen inte ville skada människor utan mest ville make a statement. Annars hade han inte valt att göra det klockan 12 på natten på en relativt övergiven kungsgata, utan då hade han ställt sig längst bak/fram på tunnelbanan under rusningstid. Där är människorna. 

Det är faktiskt något jag alltid har varit rädd för... Jag är inte speciellt orolig över att bli attackerad, våldtagen, misshandlad eller rånad, men att någon ska spränga tunnelbanan det är jag faktiskt väldigt orolig över. Sjukt va? Självklart är jag försiktig och försöker undvika att röra mig ensam oavsett vart jag är om det så är i Stockholm, Lund, Gävle eller Kiruna. Det finns sjuka människor överallt. 

Jag hoppas i alla fall att det här var första och sista gången det hände i Sverige och att inte en massa sjuka människor får sjuka idéer. Det är bara till ondo. 

http://www.dn.se/nyheter/sverige/reinfeldt-daden-vacker-fragor-1.1225917

Det här kan vara den bästa kvällen på läng...

img_0068 (MMS)

Det här kan vara den bästa kvällen på länge. Jag ligger helt inbakad i min säng och myser med idol, friends och filmer. Jag är helt ensam med mig själv och mina tankar, rätt så skönt att rå om sig själv för en kväll. Och ja... Jag kollar på idol! Jag gjorde faktiskt inte det från början men efter att jag hörde Jay och Olle så var jag bara tvungen att se vem som vinner!  Jag ska även dela med er av ett exempel som tyder på hur borta jag har varit idag: jag tappade bort min jacka i mitt rum...  Okej, snyggerik dök upp så nu måste jag fasiken kolla!


In the end

In the end

we only regret the chances we didn’t take

the relationship we were afraid to have

and the decisions we walted too long to make..


frustration

Nu är jag äntligen hemma och färdigäten! Jag hade som sagt dugga idag och tror ni inte att jag fick 14p när 15 var godkänt? Jag håller alla tummar som jag har för att Doreen ska vara snäll och godkänna mig i alla fall. Det är så tråkigt när det blir så... Speciellt när det handlar om slarvfel och ''det kanske är så och SÅ, men jag vågar inte chansa.'' och det är det man faller på... Jag kan ju det här! Nästan i alla fall, fan då.

Hur som helst så tog jag ut min frustration på gymmet idag och på min älskade jungtaube, Anna. Det var rätt så skönt, jag känner att jag börjar komma igång nu. Ikväll blir det dock bara slapp med datorn och film och ev. en pizza för pengar jag inte har. Men det är fint, vackert. Jag tänker vägra öppna skolboken i alla fall. Den här helgen ska jag ta det lugnt och efter luciabalen så kör jag fullt ut. Jag vägrar att misslyckas på de nästa duggorna!

Haha, okej nu har jag inte något vettigt att säga längre (vilket jag sällan har), så puss på er.

slakten som skrämde T1orna

En riktigt frustrerande dag! Det lyckorus jag tidigare hade för att jag fick full pott på labbrapporten krossades idag av Mr Bruno som slaktade grupp-rapporten. Inte nog med att han slaktade den, han matade den till varulvarna och slaktade den återigen efter att varulvarna var klara.

Känslan jag hade om att jag skulle klara duggan försvann när jag insåg hur mycket jag hade kvar att läsa. Så nu sitter jag och försöker sålla ut allt. Tacka vet jag multiple-choices, kanske har man en chans att överleva den också. Första duggan klarade jag mig trots allt PRECIS. Hade inte kurshandledaren sänkt poänggränsen för godkänt så hade jag inte klarat mig, men HEH! I made it.

Okej, nu vet jag inte vad jag snackar om längre. Jag har druckit 5 kopper té nu ikväll, så jag går lite på högvarv tror jag. Det börjar närma sig att hoppa ner i sängen och sova så att jag kommer upp imorgon. Tror att jag ska ställa tio väckarklockor, det brukar fungera! Sen blir det träning. Tror att jag ska klättra på söndag också, roligt! Friends

99% of a woman’s pheromones come out of the head, which is why they are shorter so that the guys will fall in love with them when they hug!!
-- Phoebe i Friends

Haha, jag dör lite av skratt. Jag måste säga att jag älskar den serien! Tyvärr är det kanske inte så bra att jag koller på den nu, innan duggan, men jag orkar inte bry mig... I LOVE IT!


Tveksamheter

Jag tror att jag börjar tveka lite på min utbildning... Jag älskar den och den ger mig så mycket, men just nu känns det som att allt jag kommer göra är att stå i ett labb eller marknadsföra läkemedel. Jag vet inte hur givande det skulle vara i slutändan. Jag har alltid velat bidra med något och med den här utbildningen finns ju den möjligheten. Jag börjar fundera på om jag ska läsa något mer efter det här, typ juridik/jurist/ekonomi, bara för att bredda möjligheterna lite mer. 

Kanske är det bara den här kursen som gör att jag känner mig lite låst. Jag vill ha ett jobb med omväxling och möjlighet att se världen. Frågan är ju om det är en möjlighet som ges om man står på ett labb och läser av NMR grafer hela dagarna? Dock har jag ju några år på mig att fundera på hur jag vill göra sen. Självklart kommer jag inte hoppa av utbildningen för jag älskar den. Det är det jobbigaste med mig: jag vill så mycket men det finns liksom ingen tid till det. Det finns ingen möjlighet att utbilda sig till tio olika yrken och sen jobba med allt, det förstår till och med jag! Jag vill trots allt läsa masterprogramet inom biomed. också, samtidigt som jag vill läsa forensisk vetenskap, juridik, jurist osv. You get the point. 

Det är ingen som har några bra förslag på vad jag borde göra sen? Jag är bara orolig för att jag ska stå och trampa på samma ställe utan att vara 100% nöjd och efter 50 år blicka tillbaka och tänka ''tänk om...''.

Magkatarr

Det är alltid lika underbart när det kommer tillbaka, just nu har jag ont som fan och det går upp hela vägen till halsen. Inte ok. Jag hoppas att det kommer lugna ner sig efter fredag (förutsatt att det går som jag vill).

För övrigt så är jag less på killar. Jag förstår er inte. Ni säger en sak gör en annan. Ni förvirrar mig. Vad gör jag för fel? Seriöst.

SMS-inlägg

img_0207 (MMS)


I said and you listend

Vet ni vad jag kom på? Jag har under dagen varit delaktig i en presentation av studiebesöket och jag brydde mig inte ens när jag stod inför klassen och pratade. Det är ett under, ett mirakel, jag dör av lycka! Sen att jag sa två meningar och att vi var 17 personer som stod tillsammans hör inte riktigt till saken. I normala fall hade jag gått under hur som helst, men inte idag. Något positivt med det hela! Men nu ska jag tvinga mig själv att plugga... har inte ens läst en tredejdel av allt till duggan på fredag, stabilt. Jag blir så stolt över mig själv.

kraftlös,matlös,pengalös, life is good

jag har skrivit en labbrapport utan kraft, tränat utan mat, shoppat utan pengar, life is good! Ni får ursäkta att jag har varit lite frånvarande men jag har suttit och haft ångest över hur nära jag var att klara duggan och hur mycket jag måste kunna till på fredag. Usch och fy. Det blir till att läsa ögonen av sig sen. Jag hoppas att det kanske räcker med att jag bara har läst igenom det mesta och har ett hum om vad det är som sker. 

Shit, förlåt. Nu är det bara massa skolsnack igen! Hmm, juste! Jag funderar på att färga håret inför balen, om jag har råd, men är inte helt säker på färgen. Sen så funderar jag även på att tatuera mig efter jul. Ni förstår, jag förväntar mig lite pengar i julklapp, haha.

“ ‘There is sweet music here,’” she read w...

img_0176 (MMS)

“ ‘There is sweet music here,’” she read without hesitation, “‘that softer falls than petals from blown roses on the grass, or night-dews on still waters between walls of shadowy granite, in a gleaming pass—’ ”


Titta vad mysigt det är hemma hos mig. Det...

img_0167 (MMS)

Titta vad mysigt det är hemma hos mig. Det ser onekligen ut som att även stockholmarna får uppleva en riktig vinter med 15 minus grader ute. Dock var det inte så kallt idag, men förra veckan!  Just nu ligger jag på Cornelias soffa och försöker sova, det går inte så bra... Jag kan inte sluta tänka på den här kursen vi har och jag tror att det är den som totalt har vänt på min dygnsrytm. Men efter en mysig dag med älskade Donia så känns det lite bättre, jag börjar greppa vissa saker nu (men långt ifrån tillräckligt). Jag vill verkligen inte ge upp men det här tär verkligen på mig! Jag vet inte riktigt hur jag ska klara det här.  Morgondagen bjuder i alla fall på ett avbrott i kemiträsket och låter oss åka på studiebesök så att vi får se vad som väntar bortom det här.  Men jag antar att det är dags för mig att försöka sova nu. Puss på er.


Bevis på att jag idag har ätit mina första...

img_0170 (MMS)

Bevis på att jag idag har ätit mina första musslor. Det var riktigt gott faktiskt, vilket jag absolut inte trodde. Haha, jag känner hur jag blir mer och mer stockholmare. Jag tror faktiskt att Cornelia försöker konvertera mig till en fulländad stockholmska. Senare ska jag visa er dagens inköp, eller ja imorgon kanske :D


Kör vi?

Jag sitter och kollar på friends och dör av skratt! Jag dukade upp med lite chips och dipp och satte mig i fosterställning framför datorn. Det är så skönt att koppla bort allt ibland! Äntligen börjar jag fatta lite av det jag har läst i kursboken så det känns också bra!

Imorgon ska jag ner på stan och leta efter en klänning till luciabalen och en ljusstake/lampa. Cornelia ska möta upp mig och vi ska vandra runt tills vi hittar något. Jag vägrar ge mig! Haha. Sen funderar jag på att åka till F&S och träna lite. Jag är så himla sugen på att röra mig lite, börjar bli frustrerad här! Jag är så chockad över hur lätt jag blir beroende av att komma igång. Det är så skönt. 

Men nu ska jag kolla på lite film och sen läsa och till sist så ska jag sova!

Jul och pluggmys

Det är rätt så fantastiskt att det bara är tredje december och alla julklappar är redan inhandlade! Jag hoppas att alla blir nöjda, tyvärr går det ju inte alltid att köpa det man vill till alla. Men något som jag verkligen skulle vilja göra är att gå på julmarknad! Det skulle vara så mysigt! Ingen som känner sig manad att leta upp en? 

Nu ska jag nog sätta mig och plugga. Jag får tydligen bara en till chans på mig att klara dugga 2. Dock är det dugga tre jag ska plugga till nu. Haha, det här är så himla rörigt! Jag ska slå på lite julmusik och sätta mig och mysa.

Puss på er!

Tänk för att jag har fått en julklapp idag!

img_0169 (MMS)

Tänk för att jag har fått en julklapp idag!


Wintersong

And this is how I see you
In the snow on Christmas morning
Love and happiness surround you
As you throw your arms up to the sky
I keep this moment by and by

- Wintersong av Sarah Mclachlan

It can't be that hardHaha, jadu. Det var bättre förr? Titta så lite och blond jag var en gång i tiden. Innan jag blev korrumperad av vuxenlivet. Ovetande om världens alla mörka hörn. Haha. 

El slutade fungera här hemma (förutom takl...

img_0164 (MMS)

El slutade fungera här hemma (förutom taklampan och värmestången i badrummet) så nu sitter jag och myser med en kopp te och massa vaniljdoftande ljus. På bilden ser ni lite av min fönsterdekoration! Imorgon ska jag ge mig på jakt efter en vit stjärnlampa. Det enda jobbiga är att det inte finns någon kontakt vid fönstret men det löser sig.  Nu ska jag lägga mig i sängen med en bok och fortsätta mysa. Tänk att det redan är första december... Snart jul!


RSS 2.0