homeEfter en fantastisk vecka i Belgien med god mat, gott vin och trevligt sällskap så är jag äntligen hemma! Borta bra men hemma bäst, så är det nog alltid! Nu ska jag strax springa ner till bussen och möta upp Jennifer för en kopp kaffe (vilket behövs då jag har varit vaken sen kvart över fem) och efter det blir det nog bara till att slappa i sängen framför en bra film. 

Puss på er <3

fly high


TakterassSitter på takterassen här i Bryssel och pluggar lite halvhjärtat. Det är snart dags att hoppa i några lämpliga kläder och sen gå ut och käka lunch. Och i kväll blir det lyxmiddag för två på Switch. Vi har bokat bord till 19:00 så det ska bli kul! Jag hoppas för allt i världen att jag inte ska lyckas beställa in en komage eller nått liknande. Tacka gudarna för att Cornelia kan franska, haha. 

Något som fascinerar mig lite är vädret (bland annat!)... det är inte sol, inte kvavt, hela himlen är fylld med moln men det är så sjukt varmt, för att inte tala om ljust! Jag kommer garanterat få massa rynkor mellan ögonbrynen, haha.

Plugg på riktigt

Medan Cornelia ligger och sover så sitter jag som spikad framför datorn. För första gången på länge så känns det som att jag fattar det jag pluggar. Jag kan verkligen inte allt men jag kan se kopplingarna och på någotvis ändå förstå vad som händer i de olika reaktionerna. Det känns bra. Om det fortsätter så här så kanske jag till och med klarar av min tenta (i alla fall den första). Jag har suttit och skrivit och ritat i paint sen åtta- halv nio imorse, hur sjukt är inte det? Jag var tvungen att hoppa på ett flyg ut ur landet för att klara av att plugga. Haha, jag behöver söka hjälp! 

Men det är riktigt kul! Jag ska skriva lite till, sen ska jag sminka mig och göra mig redo för en tripp in till stan. Det var även tänkt att vi skulle åka till Paris imorgon, men det blir tyvärr inte av. Jag känner att min ekonomi inte riktigt tillåter att leva ett lyxliv utöver det normala. Så det blir en hel vecka i Belgien istället. Vilket inte är helt fy skam det heller.

all around the world

Flyget igår gick hur bra som helst. Jag älskar att flyga, det är det bästa som finns. Varje gång jag flyger så önskar jag mer och mer att jag valde en flygutbildning. Haha synd bara att min syn har blivit mycket sämre (skyller på kemiboken!!).

Igår blev en riktigt lugn dag med jättegod mat, champagne, vin och ost. Idag är det plugg som står på schemat. I alla fall under förmiddagen sen blir det nog en vända in till Bryssels trånga gator. Jag måste säga att det är riktigt fint här, synd bara att vädret är långt ifrån det bästa. Just nu är det moln och 13 grader ute. Men för att vara positiv så är det ju det ultimata shopp-vädret! 

Jag vaknade halv sju imorse... Jag förstår verkligen inte varför jag sover så dåligt! Eller inatt kan det ha berott på att jag hade Cornelias ben över hela mig, haha. 

Nej, plugga var det!
Skickar med en bild på oss när vi var nyvakna,
Ciao <3Bryssel

Jag är så himla trött... Jag får bara svårare och svårare att somna för varje natt som går. Efter ett tag så blir jag helt panikslagen över värmen och över det faktum att min hjärna inte vill sova! Jag lyckades i alla fall somna lite halvhjärtat vid sex-tiden imorse och vaknade halv nio. Så nu går jag på högvarv med hjälp av redbull! 

Jag börjar förstå tjusningen med att gå upp rätt så mycket tidigare innan man ska åka någonstans, för satan vad saker man hinner med, haha. Jag brukar alltid lika och sova fram tills typ 15 min innan jag ska hoppa på bussen. Nu sitter jag hur som helst här och väntar på att klockan ska slå 11 så jag kan få packa ihop mina saker och hoppa på bussen mot centralen och sen Arlanda! 

Ciao belles! <3


En dateIdag blir det en dejt med Anastacia. Satan vad jag har saknat dig min lilla Anouscha! Dagen till ära så har jag till och med lagt på ett lager smink, haha. Jag vet inte riktigt vad vi ska göra men det blir nog jättemysigt. Kul att träffa henne igen. Fram tills att jag ska hoppa på bussen så borde jag plugga...

The bluest eyes in texas


Ett liv kan försvinna så fort, bara ta slut. Det kan hända av de mest naturliga orsakerna men också vara en konsekvens av en annan människas handling. Jag kommer aldrig förstå vad det är som driver människor, vad som får dem att tro att deras handlingar är rättfärdigade, vad som ger den människan MAKTEN att ta en annan människas liv.  En männsika vars liv knappt har hunnit börjat. En människa som kanske inte har haft chansen att visa för sina nära och kära hur mycket hon/han älskar dom. En människa, ett liv, en individ. 

När sånt här händer, som det i Oslo, 9/11 eller alla andra sjuka brott som människor begår så blir jag rädd. Jag blir uppriktigt mörkrädd.

2251: It has been a dramatic and painful day for Norway. First, a huge bomb hit the government quarter of the capital Oslo, killing at least seven people and injuring an unknown number. A few hours later, an apparently lone gunman opened fire at a political youth camp on an island to the west of the city, leaving at least 10 young people dead. The search for missing people there is ongoing.

Källa: BBC News


D
et är så sorligt. Hemskt. Jag vet att jag inte är den enda som kommer skriva om det här, men jag var bara tvungen att få säga något. Visa vad jag känner. Jag tände ljus för dom i Oslo. För att visa omtanke och medkänsla. Jag hoppas att jag en dag kommer vakna upp i en värld där sånt här inte händer. Där oskyldiga människor inte mördas, våldtas eller slängs bort som om dom inte vore annat än skräp. 

Minns ni den där låten man alltid fick sjunga i grundskolan (det fick vi åtminstone göra på brynäs)? I natt jag drömde av Cornelis Vreeswijk:
I natt jag drömde något som
jag aldrig drömt förut.
Jag drömde det var fred på jord
och alla krig var slut


EHSitter på Espersso House med Cornelia och pluggar. Det går faktiskt helt okej, hör och häpna! Men jag måste säga att det känns skönt att vara lite produktiv i alla fall! 

hope

Nu sitter jag hemma hos Cornelia och försöker skriva lite om glykolysens reglering. Kanske inte det jag helst skulle vilja göra en realtivt solig dag som denna. Men det måste göras så det är bara att bita ihop och se glad ut antar jag... Lets face it, det kunde ha varit värre! 

Jag börjar känna mig lite pressad. Min deadline för att bli klar med allt är på söndag (eller ja, måndag morgon när vi hoppar på flyget till Bryssel) och just nu ser det rätt så omöjligt ut. Men det är bara att bita ihop och göra det som måste göras! Som tur är så har både jag och Cornelia en hel del anteckningar från föreläsningar och försök till tentaplugg som jag kan använda mig av.

Så det ska nog gå. Tre bilder och 191 ord

Tre bilder som alla är tagna med min helt värdelösa webcamera. Kärt återseende mellan mig och Cornelia, man kan tro att vi inte har träffats på en månad men egentligen är det bara en vecka. Sedan en bild på mig, i motljus, där jag uttrycker min kärlek för att åter vara tillbaka i Solna. KI i huddinge är okej, men det slår inte Solna. Så är det bara. Och vad gör jag i skolan redan kan man ju fråga sig? Jo, pluggar... åtminstone försöker plugga. Tredje bilden visar hur nöjd och belåten jag var efter att ha sett Pottan (dvs. Harry Potter). Det visar även på en grymt snygg sminkning av Adél.

Tänk om man kunde ha någon som sminkade en varje morgon... Skulle inte det vara skönt? Jag skulle kanske kunna nöja mig med att kunna sminka mig själv, men det slutar alltid med att jag ser ut som en panda. Oavsett hur ljusa färger jag använder. 

Nu ska jag sova för imorgon väntar ännu en dag med plugg, den här gången ska jag verkligen plugga. Mindre än en månad kvar innan tentan, hej ångest. 

Over and Out
- MyI <3 Sthlm


Världen behöver inte alltid veta allt.

Hur kommer det sig att var och varannan ungdom i dagens samhälle går med en ring på fingret? Jag vet inte hur många vänner och bekanta jag har som är förlovade, så många unga som man ser på stan och jag kan inte göra något annat än att titta på dom med förundrand. Vad är det som får en 16-18 åring till att förlova sig? Det ligger i människans natur att alltid puscha gränserna, alltid ta steget längre än alla andra, men vad hände med att bara säga att man älskar någon?

Min inställning till äktenskap är relativt negativ, vilket inte är så konstigt då jag redan har bevittnat en skillsmässa från min mamma. Och för att inte tala om den som pågår nu. Men jag kan tycka att det kan vara något vackert... att lova varandra att finnas där och att älska någon tills döden skiljer dom åt. Men hur ofta händer det? 

Okej, jag har ingen aning om vad jag ville säga med det här inlägget. Jag minns knappt hur jag ens kom in på det här ämnet. Men jag tycker verkligen att det är intressant. För mig känns det som att samhället har förvridit synen på att ringen ska symbolisera evig kärlek till att den är en statuspryl. Och det är synd.

Min tanke är (precis som jag skrev till anders på FB): 50 % av alla äktenskap går i kras (vilket jag tror beror på den stress folk har inför att förlova sig så fort) så vad är det som säger att just mitt skulle överleva? Tillsvar fick jag: Du är smart, du har fattat det här. Men livet blir tråkigt om man ska leva efter sannolikheten hela tiden. Och det är sant. 

Och tillslut vill jag säga att jag inte tror att ni som förlovar er tänker ''Haha, det här ska jag minsann skriva på Facebook och visa mina vänner''. Självklart tror jag att ni älskar varandra. Det jag tvekar på är bara hastigheten. Man behöver inte alltid färdas i ljusets hastighet. Ibland kan det kanske vara bra att stanna upp och bara vara. 

Kommer jag få 1000 hatmejl nu? Om det är till någon tröst så kanske jag har ändrat inställning om en vecka? 


forever young old vs. new
vad tycker ni? Jay Z eller Alphavill? Orginalet kommer alltid vara orginalet och det kommer alltid vara svårslaget. Gud, alla minnen som kommer till den här låten. Så fin.

weekend in herräng

Jag har haft tre fantastiska dagar i Herräng med min högra hand. Vi har kysst små grodor (okej, mer klappat dom), ätit god mat, druckit vin, kollat på tv, dansat bugg, räddat en fågel, cyklat och tagit årets första dopp. Så tack Jen för att jag fick följa med dig! Det var riktigt skönt att komma bort lite. Förvisso var jag nyligen i Gävle och nästa vecka åker jag till Bryssel. Men att åka till landet kommer alltid vara att åka till landet. 

Och varför cyklar jag aldrig för? Det är ju så förbaskat härligt att bara hoppa upp på cykeln och trampa iväg. Så befriande. I gävle brukade jag alltid cykla. Kanske för att allt var lite närmare där och för att man inte riskerade sitt liv för varje sekund man satt på cykeln. Nåja det var kul! Men inget slår att komma hem. 

Det blev en sist dag för mig att försöka friskna till ordentligt innan det är dags att ta tag i pluggandet ordentligt (ja, det går fortfarande lite sisådär). Jag unnade mig själv en pizza från Professorn samt en film från Headweb på nätet. Skitbra sida. 

Nej nu ska jag kolla på sista avsnittet av bones innan jag somnar. Mina grannar har fest så jag hoppas på att dom ska hinna lugna ner sig innan avsnittet är slut. Det är det sista avsnittet från säsong 5. Spännande! Är ni också sånna som verkligen dras in i karaktärerna och relaterar era upplevelser och känslor med deras? Jag är sån, vilket betyder att jag kan bli sjukt frustrerad eller ledsen hur lätt som helst. Haha. Värst är scener där folk dör eller för att ta ett exempel från Bones: En ensamstående mamma begraver sin son på julmorgon. Sonen var allt hon hade och hon var allt han hade. Då tänker jag genast "tänk om det vore jag".

Jaja, nu ska jag sluta med det dramatiska och sova (så småning om).

Vilja,våld och vaseline

Jag lyckades powerwalka i en timme, det kändes rätt så bra! Även om jag kunde ha tagit i lite mer så är det faktum att jag kom ut det som räknas. Efter promenaden gick jag och Jen till Café 60 där jag avnjöt en helt okej rissoto med kyckling och massa annat gott. Efter det så har jag bara chillat här hemma.

Funderar på om jag ska ta och försöka städa upp lite i rummet, det börjar bli rätt så stökigt. Det är mest kläder som ligger lite här och var så det borde inte ta sån lång tid att städa upp, men vi får se hur jag gör. Kanske fixar det imorgon innan jag träffar D (som för övrigt missade sitt plan idag). 

Nu sitter jag och försöker plugga lite, men det är så mycket! Jag vet seriöst inte hur jag ska hinna klart med allt, lära mig det + en till kurs på en månad. Men det går... det måste gå. Vilja, våld och vaseline. Jag måste börja sitta morgon till kväll med den här skiten. Nu har jag slappat mer än vad jag förtjänar. dessutom har jag en rapport som måste bli klar... Det var nästan bara ett år sedan den gjordes första gången. Haha.

Well, good night darlings! 

Ps, skickar med en härlig bild på mig, amanda och Carro! (hur lyckades jag inte få en bild med dig sandra?)


Powerwalk

Nu ska jag hoppa ner i skorna och sen hoppa på bussen till Jen. det blir en liten poerwalk i denna hetta. Det är på tiden att jag ger mig ut och går lite och som tur är så har jag någon som vill följa med! Det är alltid roligare om man är två. dock har jag inga bra träningsshorts så det får bli ett par jeansshorts och ett svart linne.

nej nu ska jag ut och svettas!


Tror ni att jag vill se den eller?
bara lite... men det får bli nästa vecka!

från kamera till dator, jäkla process

Jag sitter och för över bilder från kameran till datorn. Tror att jag ska sätta mig ner och försöka redigera dom lite, bara ändra kontrast och sånt och sen kanske lägga upp några? Jag har verkligen bilder från HELA sommaren i kameran. Förvisso är det bara 11 juli nu, haha. Ni förstår vad jag menar! 

Annars så sitter jag i sängen och kollar på "Life as we know it". Jag har skrivit om den tidigare tror jag. Den är hur mysig som helst att bara sitta och kolla på medan man gör annat.

en vecka och så många händelser

ÄNTLIGEN HEMMA i Stockholm! Eller, det har jag varit i några timmar men placerade mig precis i sängen. Det ska bli så skönt att kunna ligga utsträckt och sova ordentligt. Idag har jag varit riktigt sliten och känt mig lite febrig + hosta och snorig. Det känns ungefär som att bli förkyld efter 5 veckors konstant festande. Haha, så slut i kroppen. Men jag har haft en bra vecka i min kära hemstad. Jag började veckan med Tacos, vin och tv-tittande. Dagen efter spenderades med min externa familj, haha. Det var så kul att se dom!

På onsdagenfick jag tid med mina brudar, även om det inte var mycket tid. Det blev några rundor på stan med Sandra innan Amanda kom ner. Då blev det ytterligare några rundor och sen lite chill på en parkbänk. Sandra åkte och fiska och Amanda började jobba lagom till att Carro kom! Då blev det en massa fikande och sen lite cider nere vid vattnet, hur mysigt som helst. Efter cidern kom Anders och hämtade mig och vi kollade på sommarkväll. Playtones spelade och Nicke Borg var där. MUMS. 

Sen började festivalen. Och jag önskar verkligen att jag kunde säga att jag var delaktig från första sekunden till den sista, att jag gjorde allt det man ska göra på festival och att jag hängde på campingen och festade med alla. Men det gjorde jag inte. Jag såg de band jag tyckte om, satt i öltältet med Tessan och pratade under de spelningar som inte föll oss i smaken. Jag träffade en massa folk jag tycker om och fick kramas lite med dom. Jag åt langos + en burk cola för 95 kr, jag höll på att dö av vätskebrist då jag vägrade köpa vatten för 20 kr. Men jag hade kul, så sjukt kul! I lördags var till och med Anders med och festivalade med mig! Ja, jag gick på festival med min fader. 

Men jag vill tacka alla som faktiskt såg till att min vecka i Gävle gick att överleva! Kanske kommer jag tillbaka inom 6 månader, det tåls att se! Haha. Jag avslutade min vecka med en Pizza innan jag hoppade på upptåget ner till stockholm. Sprang förbi Jen en snabbis och nu ligger jag här, utmattad och nöjd.

Festival!Idag är det getaway rock som gäller hela dagen! Jag tror att det kommer bli en grym dag (precis som de övriga två har varit) och det ska bli kul att träffa alla packade vänner som jag har i denna sjuka stad! Jag måste säga att det bästa med festivaler inte är musiken (även om den är awesome) utan det är alla människor som ser ut som "hej, kom och hjälp mig". 

Imorgon åker jag hem till Stockholm igen! Jag har saknat den staden och en riktig säng!

Steatorrhoea, vin, tacos och gävle

Nu är jag framme i Gävle och har varit det i några timmar. Jag har spenderat dagen med att äta tacos, plugga och dricka lite vin. Jag sitter fortfarande och försöker beta av så mycket av min checklista inför tentan. det jag gör är att jag skriver sammanfattningar om allt jag ska kunna. Det är en metod som verkar fungera för mig. Men vi får se! Nu ska jag fortsätta min sammanfattning av Steatorrhoea, kul va? 

Jag har förövrigt hittat ett riktigt gott budget vin. Jag brukar vara väldigt kräsen när det kommer till röda viner men det här vinet från Italien är excellente! Mauro Primitivo för ca 60 kr, inte helt fel. Jag har druckit mig rätt så mätt på cider och söta drycker så vin sitter helt perfekt. 
And off I go!

img_0705 (MMS)

And off I go!


Lite om allt

Oj, nu känns det som att det var en evighet sedan jag skrev sist! Egentligen är det inget speciellt som har hänt. Samma sak varje dag, fullständig njutning av livet. Jag bara är. Jag gör det jag vill göra, när jag vill göra det. Utan något/någon som kan hindra mig. Okej, pengar... det hindrar mig. Men inte så mycket!

Idag har jag gått runt hela stockholm känns det som.. Först var jag på lådbilsrally (inte lika roligt som det lät), sen blev jag bjuden på lunch på Vapiano (lika gott som det låter), efter det blev det en runda på stan, sen hem för att vända på mindre än 5 min för att hinna till bion. En fullspäckad dag with my man som förövrigt lämnar landet. 

Imorgon åker jag till Gävle. Jag har lite delade känslor kring det. Det ska bli trevligt och kul att träffa alla igen. Men det är bara att acceptera att den staden och jag inte alltid kommer överrens. Det är mest känslan av att hoppa på tåget och åka dit som tar emot. Och att inte göra de saker som jag brukar göra, att inte riktigt kunna känna så som jag brukade. Jag blir alltid lättad när jag kommer hem igen. Men som sagt, det är inte bara hemskt att åka till Gävle! Jag hoppas på en riktigt bra vecka som kommer fördelas mellan kompisar, familj, plugg, festival, plugg och kompisar. 

Men om jag ska orka upp och packa imorgon så är det dags för mig att hoppa ner i sängen och sova ordentligt, vilket inte lär bli ett problem. Jag är så trött efter att ha ränt runt hela stockholm (även om det var trevligt).

RSS 2.0