Mat är bra att ha

Känner mig rätt så duktig som inte bara har haft en redovisning idag utan som även har stor handlat mat med Amanda! Nu blir det matlådor och inte massa mat på stan!


William Feather

Success seems to be largely a matter of hanging on after others have let go.

~ William Feather


iPhone 4S

Iiih!!! Nu har jag skaffat iPhone! Den kom hem idag och jag blev precis klar med alla inställningar så nu blir det åka av! Haha. Åh total lycka!


nu äre juuuuuuul

Det var så himla skönt att sova i min egna säng inatt! Sov som en stock och vaknade pigg som satan 10:00, haha men sen somnade jag kvart i tolv, men det hör inte till saken. Idag har jag sprungit runt på stan och letat dekoration och julklappar. Har shoppat en julklapp till Amanda. Bättre än inget i alla fall! Det känns rätt så bra att jag har kommit igång med klappköpen. 

Jag hittade även en söt liten lykta på mio så den fick följa med mig hem.

Kontraster

Det har varit otroligt lugnt på bloggfronten den här helgen. Jag behövde verkligen en tripp till Gävle för att inse vilket liv och fantastiska vänner jag faktiskt har i Stockholm. Igår var en riktigt trevlig dag med: shopping i Valbo, poledancing uppvisning, förfest, krogen och nattmat med Amanda. Det var gött som fan. Jag hade så sjukt roligt igår, jag behövde verkligen det! ... Sen var det väl vissa som betedde sig som hormonfyllda tonåringar. Men det gav en behövlig kontrast. 

Idag gick jag på stan och hittade en helt underbar mockajacka. Jag ska se om den finns på hemsidan... snygg som satan var den och tror ni inte att den var på halva priset? Så jag fick betala 600 kr för den. Hej, lycklig tjej!

Ett glas vin och kemiplugg står på kvällen...

img_1163 (MMS)

Ett glas vin och kemiplugg står på kvällens schema. Kanske är det lika bra med tanke på hur mycket pengar jag har gjort av med i helgen. Har köpt världens finaste mockajacka! I love it! Visar sen!


Nu tar jag mina väskor och åker! Wish me luck

img_1161 (MMS)

Nu tar jag mina väskor och åker! Wish me luck


Skarpa bilder

Här har ni två otroligt skarpa bilder på mitt nya halsband. Jag hittade ett diadem som jag inte längre använder så jag tog fram tången och utan större ansträngning är jag nu ett halsband rikare! Det tycker min plånbok om kan jag stolt meddela er.




But all is silent, save the wind, howling at my back.

Även om snön är frånvarande och det inte knastrar under skosulorna så har Stockholmstad börjat göra sitt för att sprida en varm julkänsla. Julbelysningen lyser som tusen stjärnor längs med gatorna och skyltfönstrerna känns varma och hemtrevliga. 

Med en latte i handen gick jag och Amanda runt på stan och kollade på all belysning. Tänk så mycket några lampor kan göra för den visuella helheten. Om det är något jag älskar med julen så är det allt jobb man lägger ner på att pynta och göra det mysigt. Jag blir helt varm i kroppen, haha. 

Även om jag ofrivilligt erkänner det här så saknar jag snöbetäckta ängar och frost på fönsterrutorna. Jag vill sitta inlindad i en filt, i en fotölj med en god kopp te och en riktigt bra bok och bara blicka ut över ett vitt landskap. Det är vad jag kallar maxad mysnivå. 

Bakom Naturhistoriska museet ligger det en äng som jag ofta går förbi. På vintern är den helt otroligt vacker. Den vita och rena kontrasten mot byggnades mörka och historiska utseende i solnedgång är otrolig. Jag måste försöka fånga det på bild.

Fram tills dess får ni nöja er med några bilder från vår dag idag. Tredje bilden och neråt är alla tagna från NKs skyltfönster där man får följa nissarnas jobb med " The Good or Bad"-listan fram till tomten som cyklar för att hålla igång julgransbelysningen på ett miljövänligt sätt. 

















The museum of me

http://www.intel.com/museumofme/r/

Det här kan vara det tuffaste och mest oroväckande som jag har stött på idag. Jag följde med Amanda till hennes föreläsning i visuell kommunikation och deras föreläsre visade den här länken. Det är lite läskigt att allt lagras, alla information. Fast å andra sida borde jag inte vara förvånad och jag borde egentligen inte bli oroad eftersom jag bloggar och därmed delar med mig av ALLT och lite till. Men det är en trevlig tankeställare. För att inte tala om att den är riktigt snyggt gjord!

Rihanna- We found love

Yellow diamonds in the light
And we're standing side by side
As your shadow crosses mine
What it takes to come alive


Charmig fast tvärtom. Detta kan vara den m...

img_1118 (MMS)

Charmig fast tvärtom. Detta kan vara den mest ocharmiga bild som finns på mig och Amanda.  Hur som haver, jag sitter på Södertörns högskola och drömmer om en annan utbildning än min egen. Men jag tror att jag har en plan. Fortsättning följer...


Stockholm













Den som säger att Stockholm inte är en vacker stad vet inte vad dom pratar om. ♥



Fönstermys

Jag har tänt en massa ljus så nu sitter jag och myser vid fönstret med en lussebulle, lite Cola, rökelse och Steve Moakler stämma som kommer från högtalaren. Jag skulle vilja ha en stor fotölj och ställe hörnet vid mina fönster så att jag alltid kan sitta här och filosofiera över livet. Och nu när SSSB har varit här och tätat fönstrena så är det inte speciellt kallt heller! 

Tänk om man hade pengar, gud vad jag skulle inreda mitt rum. Eller helst skaffa en lägenheten i Stockholm, men det är nog långt kvar dit! Nu ska jag gå och vara lite kreativ! Ni får kanske se sen.

Puss

Ny design, ingen snö och julpynt

Jag gillar min nya design! Den är så luftig och enkel. Dvs, det enda jag kunde göra i princip var att ändra textens storlek och typsnitt samt ändra bakgrundsfärg, haha. Men det är de små detaljerna som räknas! 

Nu hade jag tänkt lägga mig och försöka sova. Förhoppningarna är inte direkt stora, but I'll try. Imorgon så tror jag att det är en riktig städdag som står på schemat. För nu är det dammigt. Funderar även på att putsa fönstrena (JAPP, jag har hela TVÅ fönster på  de fjuttiga 18 kvm som jag bor på, förbannade hörnfönster). 

Försökte julpynta lite här hemma tidigare idag. Anledningen till att jag börjar så tidigt är för att både jag och Amanda åker "hem" till Gävle på torsdag. Och då tyckte vi att det kunde vara mysigt att komma hem till ett pyntat hem lagom till första advent! Dock så är det en väldig brist på juldekoration... Jag äger i princip bara någon ful liten duk, ljusstakar och tre tomtar. Hade en julgardin som fick agera som bordsduk till tvbordet, haha. Ibland måste man vara innovativ!

Och på tal om första advent som bara ligger runt hörnet... VART är snön? Är det bara jag som är i chock över frånvaron av de vita kristalliknande flingorna? För bara några år sedan kunde det vara hur mycket snö som helst lagom till första advent... Jag förstår verkligen inte. Fast samtidigt kanske jag, som bor i stockholm, borde vara glad. Jag vet ju hur bra SLs trafik går under snöoväder. 

Men nog om allt, nu är det huvudet mot kudden som gäller! 
Puss på er!

Finding neverland



Finding neverland är en film som jag är totalt kär i. Jag tror att jag har bloggat om den tidigare, om inte annat så gör jag det nu. 

Johnny Depp, snyggingen nr 1, misslyckas aldrig att leverera. Jag tycker att filmen är otroligt mysig och det är helt klart den ultimata söndagsfilmen! I korta drag skulle jag vilja säga att filmen handlar om J.M Barrie som lär känna familjen Davies, en familj med fyra söner som har förlorat sin far. Genom den vänskapen växer karaktären Peter Pan fram. 

Se den! Det är en fin historia.

Godmorgon världen

GODMORGON mina kära solstrålar! Hur står det till denna otroligt ljusa morgon? Jag kan ju meddela er att på min sida av datorskärmen så är det minsann väldigt tröttsamt! Lyckades självklart inte somna inatt/imorse så vid 07:00 gav jag upp och började kolla på de nya avsnitten av Bones. 

Min vecka som har varit har varit otroligt slapp. Det är inte mycket som har hänt, där av den otroligt låga uppdateringen. Jag har varit hemma från skolan alla dagar förutom i fredags då jag hade en obligatorisk lab (och det vill man verkligen inte missa). Jag fick tillbaka tentaresultaten från Immunologi och infektionskursen också, haha. Vilket skämt. Det märks att jag är en lat människa! Dock är jag riktigt stolt över att de frågor som jag faktiskt svarade på så fick jag full pott eller 0,5 ifrån! Så det är ju kul att veta att jag kan om jag vill! 

Det blev som vanligt en utgång till Anchor i fredags... Eller utgång och utgång, snarare hemgång. Känns lite som ett extra hem som är fyllt av massa vänner, haha. Det var hur som helst en väldigt trevlig kväll med mina kära vänner. Men då jag bara hade lyckats sova 1,5 h natten till fredag så var hela min kropp slut lagom mot 18-tiden, av någon oförklarig anledning höll jag ut tills dom skulle stänga. Det resulterade i en panik/ångestattack påväg till tuben. Sjukaste jag har varit med om. Snacka om att den kom från ingenstans! Men som tur är så har jag världens bästa människor till vänner som alltid finns där när det behövs som mest! 

Efter ca 10 timmars sömn så blev det lördag. Lördag innebar att HAMHAM kom och höll mig sällskap med pizza! Det är vad jag kallar lyx. Sen blev det en visit till Anchor igen. Och jag hade fasiken oväntat roligt! Jag har alltid tyckt att lördagar är lite utav en misslyckad kväll att gå ut på men igår var den över alla förväntningar. Det var nästan lite skönt att bryta loss från "orginal"-gruppen så att säga. Och jag var nykter, drack bara cola hela kvällen. (Haha, kanske därför jag tyckte att det var så roligt, för att jag inte var full och pinsamt känslomässig!) 

Men pågrund av min sömnbrist så måste jag dygna, därför försöker jag att hålla mig vaken nu genom att skriva ett pinsamt, onödigt och långt inlägg på bloggen. 

Hmm, kanske borde sätta sig och göra om designen medans jag är i farten? Inte för att jag vet hur man gör, men det är väl därför google finns?

Fars dag

Du har alltid funnits där för mig, i vått och torrt. Så grattis på fars dag♥




Tusen strålande solar - Khaled Hisseini


"Mariam är bara 15 år gammal, fattig och utan utbildning när hon tvingas resa till Kabul för att gifta sig med en trettio år äldre man. Efter nästan tjugo år i ett kärlekslöst och våldsamt äktenskap får Mariam sällskap i sin olycka av den unga Laila - hustru nummer två som tvingas glömma sin kärlek till grannpojken efter att hennes föräldrar dött i ett bombdåd. 

Medan de båda kvinnorna uthärdar det ständigt upptrappade våldet, i hemmet såväl som på Kabuls gator, kommer de varandra närmare.

Tusen strålande solar är en gripande berättelse om en oförsonlig tid, en osannolik vänskap och en kärlek större än livet självt. "

Så står det på baksidan av boken. Khaled Hosseini är en fantastisk författare som lyckas fånga smärta och kärlek på sådant sätt att du inte kan göra annat än att beröras. Boken var helt fantastisk, smärtsam men fantastisk. Jag har tidigare läst flyga draken som jag också blev förtjust i.

A Christmas carol

"Come on people!
Live while you can, soon enough you will be dead.
Don't let the worms have all the fun!"

Haha, det kan vara den bästa repliken i hela filmen. Don't let the worms have all the fun. Ja, det är lika sant som det är sagt. Måste säga att jag inte förstår varför jag inte har kollat på filmen tidigare. HUR mysig som helst! Och jag älskar Jim Carrey. Riktigt skön gubbe, ibland kan han kanske vara lite för mycket. Men jag tycker att han gör rollerna i den här filmen riktigt bra. 

Har ni inte sett den så gör det! Det är lite utav en tankeställare faktiskt. Måste nog läsa boken av Charles Dickens. Jag kan ju inte vara den enda människan i världen som inte har läst den. Det är trots allt en klassiker. Men först ska jag ta mig igenom David Copperfield (dvs. efter Tusen strålande solar). 


Gamla stan

Idag hade jag en välbehövd mysdag med Rikard. Vi tog oss en promenad genom gamla stan och sen en fika på Waynes. Efter det mötte vi upp ett litet gäng på Anchor och tog en kaffe. Det var skönt att prata av sig lite och bara snacka om allt möjligt. Tack Rikard, jag uppskattar det! 

Jag behövde verkligen någon som drog mig upp ur sängen. Jag gissar på att det är den typiska höstdepressionen som står vid trösken och väntar på att få kliva in och försätta mig i dvala. Det är tur att man har världens bästa vänner som alltid kan få mig på bra humör, det gäller er alla! ♥



-

Så jävla typiskt mig. 

allt det här resulterar i panikångest och bröstsmärta.

Hjärta, hjärna, kebab

Jag är så trött att jag mår illa! Jag vet inte varför men den här veckan har verkligen tagit kål på mig. Det är många invändiga battles i min hjärna. Vet inte vad som är mest envis, hjärnan eller hjärtat.

Hur som helst så har jag precis (ja, för några timmar sen) avnjutit en familjemiddag med min lilla familj här i Stockholm. Lilla och lilla, den har vuxit till sig en hel del. Men det är gött! I love you guys! Det börjar redan planeras inför december och nyår och ev. en kryssning i februari. Love it. 

Funderar på om jag ska äta lite kebab och kolla på film, skulle vara mysigt. Älskade Anastacia kommer hit snart tror jag, så vi ska ligga och kramas hela natten. 

Okej, mot köket och kebaben!

Steve Moakler - Hesitate

The human heart is a scary part in fact'Cause I could break you and you could break me backThough my head says just forget itYou'll get hurt and you'll regret itAsk me now and I won't hesitate

Halloween

Ja, i helgen var det ju halloween som de flesta av er kanske var bekant med. Jag och Jen satt ett bra tag och funderade på vad vi skulle klä ut oss till. Vi kom fram till att vi ville vara något enhetligt. Ett dragspel kanske? Nej det skulle  ta för lång tid, osv. Så såg våra konversationer ut. Sen kom hon på det. Den bästa idén någonsin. BLUES BROTHERS! Kunde det bli bättre? Nej jag tror inte det. Vi var båda två måttligt trötta på att alla måste klä ut sig till något sexigt. Ska du vara utkläd till ett lik, ja då ska du vara sexig. Så vi blev män, för det är fasiken inte sexigt. Haha. 

På sista bilden ser ni ju hur trött jag var. För tro det eller ej så höll jag mig någorlunda nykter den kvällen! Men det var sjukt roligt och det hade inte varit detsamma utan dig Jen! Tyvärr så tog jag inte fler bilder på några andra. Men min favorit från kvällen var nog Pamela Anderson som hade blivit uppäten av en haj, haha. Lovley. 





RSS 2.0