Jobbigt att vara fattig

Hur har alla det? Jennifer ligger i soffan och sover medan jag sitter här vid datorn och (desperat) letar efter boende. Som vanligt står jag i bostadskö och nu börjar kö-dagarna minska så snart är det nog min tur att få ett hem, haha. Som tur är så har jag så fina vänner här i Stockholm som låter mig bo hos dom ett tag. 

Jag sitter och kollar över mitt schema... Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Nu händer det, imorgon kör jag igång. Jag börjar dagen med ett upprop och direkt efter är det ett seminarium. Det är vad jag kallar att spara på tiden! Men jag längtar verkligen, även om det ser ut att bli min död så längtar jag till att andas in lite kunskap. Dock känner jag mig lite ringrostig. Första kursen innefatta massa grupparbeten, projektarbeten och tentamen. Hej och hå, det är väl allt jag har att säga. Haha.

Anywho. Idag ska vi bara vara inne och ta det lugnt. Dels för att jag inte har råd att åka runt på stan något mer förens imorgon och sen hem på onsdag. Hohoh. Jobbigt att vara fattig. Jag funderar starkt på att starta en fond som ni kan få donera lite pengar till, haha. Nej, men nu ska jag gå och vara social, puss på er!

goodbye my lover, goodbye my friend

Nu ligger sminket där det ska, kläderna är på och håret är borstat. Nu är det dags för mig och Jennifer att röra oss ut mot stockholms vilda nattliv, haha. Nejdå! Men nu ska vi ut och mysa lite. Jag hoppas att alla har det lika bra som vi kommer ha! Puss på er

Gårdagens bravader

Åh men goddagens! Det blev inte mycket till uppdaterande igår inte. Jag var som sagt till KI och registrerade mig, tog kort osv. Jag fick träffa en elev och en utav lärarna vi skulle ha. Hittills verkar allt hur bra som helst och jag kan knappt vänta innan studierna kommer igång! 

Efter vi hade varit på KI så begav vi oss någon helt annanstans. Vi åkte till en tatueringsmässa och dom var verkligen asgrymma! Jennifer skaffade sig en old school pickadoll. Den blev så jävla grym och tatueraren som gjorde den var så jäkla trevlig. Jag kan ju säga att jag tror inte att jag någonsin har snackat så mycket engelska i mitt liv. Men nu ska vi fixa lite mat och sen ska vi ut på stan och se oss omkring. Jag älskar stockholm, bara så att ni vet.

Ja ni, idag vaknade man upp i vackra stock...

20100827630 (MMS)

Ja ni, idag vaknade man upp i vackra stockholm! Och än så länge saknar jag inte gävle för fem öre! Jag älskar hur trevliga alla är här och hur vackert det är. Jag ska nu äta frukost och sen sticka iväg till KI! det känns helt sjukt att skolan börjar igen, men det ska bli skönt med rutiner! Puss så länge!


Träning

Nu börjar det närma sig! Jag tror att jag har packat ned det mesta nu och det är nog bara datorn och sminkväskan kvar. Jag kan ju meddela er att väskorna är så hårt packade att det inte ens går ned någon luft i dom och det innebär direkt problem. Hur ska jag få med mig datorn och sminket (deo, borste osv.)?! Haha, jadu. Jag kommer se ut som en strandsatt val imorgon och det skulle inte förvåna mig om Jen blir lite försenad på grund utav hennes registrering imorgon på SU. Haha. Vill ni säga hej och är i stockholm så är det ju bara att dyka upp på stationen! ;)

Men nu ska jag äta rabarberpaj och vaniljkräm! Riktigt lyxigt så här dagen innan avfärd!

Grattis <3

Nu har jag precis kommit hem från Valbo med moder jord och Ann. Vi sprang runt och letade efter lampor och lampskärmar, haha. Det bjöds även på en räkmacka och satan vad god den var! Nu sitter jag i min säng helt uppstressad inför imorgon. Ni vet den där känslan av att det är något man har glömt att packa eller göra. Så känns det. När Anders har slutat jobba ska vi till affären och köpa lite schampo och anteckningsblock osv. Sen blir det mat! Och efter det ska jag packa och bara försöka lugna ner mig lite. 


Sen måste vi säga grattis till min älskade Jen som kom in på socionomprogrammet på SU! Tänk så vi kan sitta och studera ihop (även om det är två helt skilda saker vi studerar!). Haha.

100% packning

Hej på er! Tror ni inte att jag lyckades försova mig idag? Jag hade bestämt med mig själv att jag skulle vara nere på stan vid ett tiden idag. Tio över ett vaknar jag av att Carro skickar ett sms och frågar om jag är nere på NF, haha. Så självklart! Men innan klockan var två så satt jag ner i NF's soffor och pratade med några trevliga människor. Det var hemskt kul att träffa alla och säga hejdå lite snabbt samt att skriva över nycklarna på G så nu har jag inget som håller mig kvar till skolan. Elin satt nere i lokalen så jag fick säga hejdå till den plutten också! Rätt som det var så stormade Carro in, haha. Det blev en glass, ett hejdå och en bussresa hem. 

Väl hemma så har jag bara packat väskorna inför min avfärd. Det börjar bli fullt i min stackars resväska och tung är den. Är det inte lite lustigt att jag har packat ner nästan alla kläder och rätt så mycket annat men garderoben ser lika full ut? Jag förstår inte hur det går ihop. Det är så svårt att få med mig allt jag vill ta med mig. Speciellt eftersom jag mer eller mindre kommer leva i min resväska då jag inte vet när jag får eget boende. Usch. Men det är betydligt bättre än att bo på gatan så jag klagar inte! 

Imorgon ska jag till IKEA med moder och Ann. Någon utav dom ska tydligen skaffa en lampa och jag måste komma ut lite. Jag älskar att gå runt på IKEA och bara kolla. Snart kommer jag kunna köpa saker till mitt egna hem! Haha, notera hur jag säger snart men menar tre år...  Men det är kul! Sen vet jag inte om jag ska träffa Sandra eller inte, men hur som haver så ska jag till affären och köpa lite duschkräm och såna tråkiga (men nödvändiga) saker. Måste försöka skaffa ett litet  block också. Visst går det bra med vanliga block, men jag vill helst ha ett litet som jag kan anteckna i och som går ner i väskan.  Jaja. Nu ska jag dricka lite té och starta en film. 



I'm a fighter

Oj vad dåligt jag har uppdaterat idag, förlåt! Men jag har haft fullt upp med att säga hejdå till Coppa och med att bara ta det lugnt. Det börjar dra ihop sig nu så idag fick bli min sista slapp dag! Jag tycker faktiskt att jag förtjänade den. Imorgon står det på schemat att träffa Elin på stan för att bege sig till NF (naturvetenskapliga föreningen) och uträtta några ärenden. Sen ska jag kika runt lite på stan och ev. leta efter lite block och pennor. Jag älskar att bara strosa omkring i bokaffärer och kolla på allt. Vi får se lite vad dagen har att erbjuda. På kvällen är det i alla fall packning som står på schemat... och jag kan säga att jag inte ens känner mig lugn och sansad inför det. Jag hatar tanken på att försöka planera framåt när jag inte vet hur långt framåt det verkligen är. HUA MIG. Men det löser sig nog. Det är ju inte så att jag aldrig mer kommer hem igen, haha. 

Vet ni något som jag verkligen längtar efter? Tänk er en kall vinterdag, en dag då man egentligen inte orkar gå utan för dörren och alla kompisar är upptagna med annat. Det är då man tar på sig mjukisbyxor, ett linne och lindar in sig i en filt samtidigt som man sätter på sig fårulls-tofflorna. Med en té-kopp i handen lägger man sig på mage i sägen och slår upp ett block med randiga pappersblad. I ena handen håller man en bläckpenna och i den andra handen låter man sida efter sida av kunskap bläddra igenom. Jag älskar att studera. På riktigt. Om jag verkligen älskar ämnet och är på helt rätt humör så kan det vara något utav det mysigaste som finns. Jag älskar att känna hur jag lär mig något, hur jag tar till mig och anpassar fakta till olika scenarion. Jag älskar att känna hur jag blir liiite smartare än vad jag var innan. 

Jag har alltid drömt om att åstadkomma något. Även om det inte är något stort. Jag vill kunna berätta för mina barnbarn om hur jag lyckades uppfylla mina drömmar om att lämna ett spår innan jag dog. Hur jag fyllde mig själv med glädje genom att leva det liv jag ville leva just då och göra det jag ville göra. Och allt detta bara för att jag tog mig i kragen under svåra perioder och slutförde det jag hade påbörjat. Om vi inte lämnar något efter oss hur ska då folk minnas att man har varit här? Minnen bleknar, människor dör och med dom alla minnen och tankar som aldrig delades. 

Jag tror att jag kommer vara lycklig i Stockholm. Jag tror verkligen att jag kommer trivas på universitetet. Jag tror att jag kan klara det här bara på ren vilja. Jag träffade en gammal klasskompis här om dagen och vi började diskutera vart vi skulle ta vägen framöver.

Jag: Du ska plugga civilingenjör inom fysik va?
Han: Ja, i Uppsala
Jag: Vad kul! det förstod jag nästan 
Han: AH, men durå? Kom du inte in i uppsala eller hur?
Jag: Nej i Stockholm

Jag blev helt paff. Han fick det att låta som att jag var mindre värd bara för att jag inte kom in på Uppsala Universitet (finns det fler högskolor och uni. i Uppsala?). Och när jag tänkte efter så insåg jag att jag faktiskt visst kom in i Uppsala men fint tackade nej då det inte var rätt för mig. Jag tycker inte riktigt att man ska döma någon för vad den väljer att göra i sitt liv (med vissa undantag), och jag tycker verkligen inte att man ska ropa hej förens man är över bäcken. Vissa linjer är lätta att komma in på men sen ska man klara av att fullfölja dom också. Jag hoppas att det var jag som missuppfattade alltihop. Att han inte alls menade att framstå som han gjorde i mina ögon med sitt tonfall och allt. Kanske försökte han bara vara lite rolig och då ber jag om ursäkt! 

Men nu ska jag sova. Jag har varit vaken sedan halv sex i morse och mitt huvud börjar förlora dess klarhet och skarphet, haha. Men jag hoppas väl att vi hörs imorgon i alla fall så puss på er fram tills dess!


myskväll

Vet ni hur gott det var med dipp eller? Jag har haft världens cravings efter dipp och chips och nu sitter jag äntligen och äter det! Det är lika bra att passa på att njuta av små lyxsaker medan jag kan. Snart är jag en fattig student som ska leva på nudlar och torr foder. Haha. Man borde kanske köpa såna där ''matpåsar'' som man får när man gör lumpen. Jag vet att vi fick dom på militärlägren i alla fall när vi låg i fält. Det fungerade rätt så bra och man blev relativt mätt, haha. Men jag vet inte riktigt om jag skulle vilja leva på det i tre år. Känns inte som det. Jag tvekar på att man skulle må speciellt bra efter ett tag också, haha.


Men nu ska jag gå tillbaka till tv:n och leta efter något bra program. Puss på er


wake up

Godeftermiddag! Jag vaknade inte för så länge sen, pinsamt nog. Ska strax ta och hoppa in i duschen och fräscha till mig lite. Jag känner mig väldigt snuskig, haha. Jag tror faktiskt att jag ska över till Conny en snabbis och säga hejdå till honom. Jag flyttar ju på torsdag så det gäller att börja säga hejdå till alla. På måndag verkar det som att det är Carros tur att få ett farväl och på tisdag är det Elins tur. På onsdag blir det bara till att packa hela dagen! 

Haha, i bland är det inte lätt att vara My. Men nu ska jag röra på mig så att folk slipper vänta. Måste försöka äta något också. Det första jag gjorde var att äta choklad när jag vaknade... bra där! Men puss.

mormor

Okej, nu kommer ett sista inlägg innan jag bäddar upp sängen och kryper ner för att avnjuta välförtjänt sömn. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om bara, det är ju det värsta med att ha en blogg och inga aktiviteter i vardagen. Hade jag gått på bio så hade ni fått läsa om det. Jag funderar seriöst på att göra om min blogg till en filmblogg, haha. Jag skriver ju bara om olika filmer! 

Hur som helst. Jag kan ju kanske förtydliga hela släkt-grejen. Ni som har läst min blogg och ni som känner mig vet kanske att släktbråk är lite utav våran sak och det spelar egentligen ingen roll från vilken sida det är, haha. Eller hur avlägsen släktingen kan vara. Hur som haver så var det väl lite fejder bak i tiden, närmare bestämt sju till åtta år sedan. Det ledde i sin tur till att vi gled ifrån resten av släkten (gled och gled, vi hamnade på olika planter snarare). Nu verkar väl vissa delar börja klarna upp och tas i tu med, vilket kan vara bra istället för att älta och klaga. 

Anywho. Det jag vill komma fram till är mormor. Jag tror, helt ärligt, att jag är den som har "lidit" mest utav att inte träffa mormor under dessa år. Jag har alltid varit en mormors flicka (som jag skrev i några inlägg nedanför) och helt plötsligt var jag inte det. Jag minns hur ledsen jag brukade vara. Jag hade alltid lika mysigt när jag var där. Jag minns hur vi brukade smyga upp på vintern in i köket och kolla på rådjuren som stod utanför fönstret och åt fågelfrön ur fågelboet. Eller när vi brukade åka spark, gå ut i skogen, lyssna på radio eller sitta på verandan och lösa korsord. Jag älskade att sitta och bläddra i en såndär korsordsböcker, man kan väl egentligen kalla det en mer avancerad synonym-ordbok. Det bästa jag visste var nog jularna, när jag hjälpte till att antingen göra maten, baka eller duka fram. Hur vi på vintern brukade göra varm oboy med grädde till (och i grädden hade vi vispat ner kakao). Jag hade alltid något att pyssla med. Om det inte var harpan på datorn så var det egen gjorda böcker som handlade om vinter OS eller liknande. 

Varje gång jag fick chansen så åkte jag dit och hälsade på och bara mös. Men när det slutade så började ju även minnena blekna lite smått. Det är tråkigt. Det var det bästa som fanns, haha. Jag tror nog att mormor var lite utav min värld och bästa vän. Haha, får man säga så? Förlåt mamma ;) 

Jag tror att jag tappade bort syftet med texten någonstans i mitten. Jag önskar att det kunde bli som förut, kanske var det de jag ville ha sagt. Men nu ska jag sova innan jag börjar låta patetisk (det är redan försent va?), för att inte tala om hur det svenska språket förfaller ju längre jag är vaken. Vi hörs imorgon tror jag. Jag har lite saker inplanerat med det ska nog vara lugnt.

väx upp

Varför envisa alla med att ljuga? jag förstår inte. Snäll kan ni inte bara stå för vad ni har gjort. Det är väl så mycket bättre att ärligt erkänna någon än att ljuga när jag vet att det ni säger inte är sant. Jag blir bara så less på allt. När ska vi börja bete oss som vuxna människor? 

Det roliga är att nu när du säger en sak så kommer alla tro att jag ljuger i stället. Det är precis som vanligt med dig. Du får alltid din vilja igenom och du får alla att tro att du är oskyldig och världens snällaste. Usch. Jag vill bara säga tack för att du har visat din rätta sida nu.

Fullspäckad

Jag håller på att somna här och nu. Jag är helt slut i kroppen efter gårdagens ilska (och fylla) och efter dagens alla besök. Mormor var här och hälsade på. Det var första gången på 7 år. Jag minns hur jag alltid var mormors flicka (ni vet så som man är pappas dotter, haha). Jag ville jämt åka ut dit och hälsa på. Jag fick även en present; en dammsugare och choklad. 

När dom hade åkt så kom grannarna över. Dom är faktiskt fortfarande här. Det är väldigt trevligt att ständigt ha något att göra men nu är jag så trött och utmattad att jag inte ens kan stava mitt egna namn. Om jag hade orkat så skulle jag slå på tv:n och kolla på Sagan om de två tornen, men jag orkar inte. Usch. Jag hatar när jag blir så här trött. Men så kan det gå om man knappt sover något. Puss hej.

tack.

Aldrig har jag varit så arg i hela mitt jävla liv. Hade det inte varit för att en viss person höll i mig så hade jag vänt mig om och slagit till. Men nu är jag glad att jag inte sjönk så lågt, det gjorde du så bra ändå. Tack så hemskt mycket för att du som vanligt fuckar upp allt som gör mig lycklig. Jag förstår inte att det kan vara så svårt att faktiskt bete sig vuxet och hälsa och försöka föra en normal konversation? Men istället ignorerar du mig och sitter och snackar om vem du ska sätta på och det ena å de andra. Jag försökte i alla fall men nu har jag fått nog. Efter jag har satt mig på tåget till Stockholm så kommer jag aldrig komma tillbaka. Nu skiter jag i Gävle. Jag har gång på gång förlåtit dig för allt vad du har gjort, även när folk har sagt att jag är en idiot när jag gör det. Men jag trodde att du var bättre än så. Och jag vet att jag har ställt till en massa och inte alls varit världens bästa, det har jag aldrig påstått. Men jag trodde att vi åtminstone skulle kunna skiljas åt som någorlunda hyfsade bekanta. Men icke sa nicke.

Sen vill jag bara säga förlåt till alla er som jag möjligtvis förstörde kvällen för. Det var inte alls min mening. Men jag sa till alla att jag skulle gå så fort någon blev ledsen eller arg, även om det var jag, och det gjorde jag. Jag hoppas i alla fall att ni alla hade trevligt så länge det varade! 

Tack Nico och alla andra som fanns där och stod upp för mig. Det värmer i hjärtat. Nu kan jag knappt vänta på att få flytta!

bad person?

Är jag en dålig människa om jag inte orkar ladda kameran och ta med mig den ikväll? Det känns som att jag skulle vara en dålig människa då... Men jag orkar inte. Haha. Just nu orkar jag inte speciellt mycket om jag ska vara helt ärlig! Kom relativt nyss hem från Ica Maxi och nu sitter klockan som en smäck på vänster handled! Vackert.

Jag har precis köpt min biljett härifrån! Nu ska jag bara skriva ut den sen så är jag fit for fight! Men nu måste jag hoppa in i duschen och försöka skrapa av allt skabb så jag inte skrämmer bort hela Gävle ikväll! Men puss så länge då!

Sambo -Särbo

jag satt precis och smsade med Nico som är min blivande sambo! Sen funderade jag lite på det där med sambo och särbo... Ska man ha varit sambo innan blir särbo? Eller kan man vara särbo innan blir sambo? Har ni tänkt på vilka fula ord det är? Sambo och särbo alltså. Det låter som en thailändsk sås eller en spansk dans. 

Det är rätt så fantastisk vad många sambosar och särbon jag kommer skaffa mig den första månaden! Nu loggade min första särbo in på msn... Märks det att jag har tråkigt? Pusshej.

sleepless

Det här med sömn verkar inte vara min grej nu för tiden! Jag var så himla trött igår när jag skulle lägga mig och så fort jag stängde av datorn och lade mig ner så blev jag pigg igen. Det är ju sjukt! Lyckades somna runt halv fyra i alla fall och sen vaknade jag av mig själv lite innan nio! Rätt så skönt att vakna tidigt, men jag känner mig lite seg i huvudet. 

Men nu ska jag strax bege mig till Ica Maxi och fixa min klockan, sen blir det hem och hoppa in i duschen. Därefter är det nästan direkt dags för mig att göra mig i ordning tills ikväll. Förfesten börjar ju runt 6 någon gång så det gäller ju att man är klar då. Haha. Ni måste påminna mig att höra av mig till Carro också! 

Puss!

laktos

Det här är hemskt! Jag kan knappt äta något utan att jag får jätte ont i magen. Då är ju den naturliga tanken ''Hm, jag kanske är laktosintolerant'', denna teori testade jag för någon timme sen med laktosfri glass. Tror ni inte att jag fick minst lika ont i magen för det? Uppsvälld blev jag också, ser lite ut som en luftballong. Jag avskyr det här... Det slutar alltid på samma sätt; jag vågar inte äta för att jag inte vill ha ont i magen. Det är väl därför min vikt är värre än en jojobantare. Jag går upp mellan fem och tre kilo och går ner lika mycket om inte mer. Helt stört. 


Nej, nu tänker jag sluta vara bitter! Har ni något roligt för er då? Jag funderar faktiskt på att krypa ner i sängen och lägga mig och sova. Klockan är trots allt elva och jag har ju inte sovit så bra inatt. Imorgon ska jag nämligen möta upp Annika för att åka ut till ''hemlingby köpstad'' (det vill säga ica Maxi) eller vad det heter och fixa min klocka. Det är då på tiden!

trött

Jag har precis kommit hem från en tur på stan med Sandra. Nu sitter jag och njuter utav tystnaden och det svaga ljudet från kycklingen som steks i stekpannan.  Jag funderar starkt på att lägga mig och sova 30 minuter eller så, men eftersom klockan redan är 18:00 så känns det väldigt onödigt. 

Jag kan lika gärna sysselsätta mig fram tills det är dags att sova på riktigt. Efter maten hade jag tänkt leta efter en kartong eller nå liknande och slå in Carros present. Det har varit ett helvete att försöka ge henne en present, det har aldrig funkat för alla att ses samtidigt. Så nu hoppas vi att det funkar i morgon. 

Men nu ska jag fortsätta att bara sitta här och spela lite spel på facebook, haha. Nu när passfotona är tagna till KI så kan jag slappna av lite mer. Ska väl ta och kolla på tågbiljetter med Anders senare ikväll kanske. Men vi hörs sen, puss.

påsar i backen.

Det var helt omöjligt att somna inatt. Jag tror att jag somnade strax efter sex imorse och det var ju inte direkt en höjdare med tanke på hur sliten jag ser ut just nu. Jag har gjort mitt bästa för att dölja det slitna ansiktet med tretton lager smink. Själv kan jag inte hitta en bättre dag att ta passfoton som jag ska ge till KI. Usch och fy säger jag bara. 

Nu är jag
hungrig så jag spyr, så det får bli en macka innan jag möter upp Sandra. Gott ska det bli. Vi har även lite andra ärenden att uträtta nere i staden så det gäller att skaffa sig lite energi! Haha. Men hoppas ni har en bra dag, puss sötisar.

Dotter till vetenskapen?

Jag tror att det nästan har slutat att regna helt nu. 24 timmar av konstant regnande och under den största delen utav tiden har det bara öst ner. Regnet var så massivt som man bara ser på film, samtidigt som man tänker ''varför ska det alltid regna lika mycket i varje film? Det regnar aldrig så där i verkligheten'', nu gjorde det de. 

Det förvånar mig alltid lika mycket när det regnar under längre perioder. Jag har så svårt att tro att allt detta samlas i molnen och bara väntar på att få ramla ner. Förstår ni vilken tyngd det måste vara? Om all fukt hade pressat samman i himlen så hade jorden varit insvept i en hinna av havsvatten. Det är coolt. Sånt fascinerar mig. Det märks att jag är mer en dotter till natutrvetenskapen än till samhällsvetenskap. Det är så vi vill ha det. Vetenskap har alltid fascinerat mig. Det kan fängsla mig i timvis. Jag är en nörd, ändå kan jag inte speciellt mycket i förhållande till alla andra. Men i förhållande till allt det finns att kunna och sånt som vi än inte tagit reda på så kan ingen någonting. Det finns alltid något nytt att lära sig. Universum kommer alltid ligga flera tusen steg före oss. Den ni. 



Är det bara jag som tycker att sånt här är intressant? Kanske är det bara jag som är nördig nog att sitta och skriva om det klockan tre på natten (när jag egentligen borde ha somnat för tre timmar sen). Men det fascinerar mig verkligen! Eller bara kroppens alla mekanismer. Visste ni att vi praktiskt taget byter kropp var tredje år (rätt mig om jag har fel)? Efter den tiden har kroppen bytt ut alla våra celler, med undantag för tex hjärnceller. Jag satt och funderade på det här idag... Efter som kropp förnyas var tredje år, är det då inte fascinerande hur mycket varje ''cell'' (snarare RNA) minns? Allt lagras. Allt är information.

OKEJ! Jag känner själv att jag borde sluta är. Nu svamlar jag så att inte ens jag fattar vad ja säger. Det är dags för mig att lägga mig och sova. Jag ska ner på stan imorgon och knäppa kort vid ett tiden. Därmed måste jag kliva upp relativt tidigt så jag hinner duscha och fixa mig innan jag ska träffas Sandra. Slänger in en bild från vårat vackra universum innan jag sticker. PUSS PÅ ER. Hör av mig imorgon förhoppningsvis ;)





L.Y.D.

Jag nämnde ju tidigare att jag hade lust att leka lite i photoshop så för en liten stund sen så tog jag tag i det. Ja, jag vet att klockan är sent... Men jag kunde inte hjälpa mig helt enkelt. Jag hittade en jättebra sida på internet där en amerikans eller engelsk man(eller liknande) ger tutorials. Riktigt intressant faktiskt. Så med hjälp utav honom förvandlade jag denna bild som jag tog under studentveckan;



till denna bild (som jag förövrigt blev rätt så nöjd med, även om det känns lite ego att sitta och göra om en bild på sig själv):


When it rains

Hej,
Huvudvärken är lite bättre idag men halsen är värre. Det är ju så himla typiskt att allt det här händer just nu. Det känns inte riktigt som att jag vill komma ful och äcklig till skolan nästa fredag, haha. Det är lite läskigt att tänka på att jag börjar skolan snart. Jag minns studenten som om det vore igår. Åh, den glädje man kände över att skolan var över. Och här sitter jag nu och har minst tre år framför mig, haha typiskt. Men det ska bli kul.

Annars då? Det har regnat konstant i minst tolv timmar nu. Jag har precis ätit marängswisch och mackor, nu sitter jag och lyssnar på I''ll be av Edwin McCain på spotify. Är riktigt sugen på att sätta mig och pyssla lite i photoshop, kanske tar jag tag i det sen. Nu ska jag bara ligga här och låta fikat smälta, lyssna på musiken och regnet i bakgrunden. 



Grattis systeryster

Idag fyller Linn 13 år, välkommen till de svåra tonåren. Det är väl ungefär allt det jag har att säga, haha. Nu väntar vi bara på att hon ska komma hem ifrån skolan så vi kan starta tårtätandet, haha. 

Nej men det är lite läskigt hur snabbt tiden går. Jag kommer ihåg när jag var på Lanzarote och Linn var lika liten som en vindruva, pluppan då. Nu blir hon bara äldre och äldre, använder mina kläder och allt annat som är mitt. Haha, jadu. 

Tyvärr är alla mina bilder på min externa hårddisk som Sandra har lånat. Så det lär ju inte komma upp några bilder här nu. Men nu ska jag röra på mig. Puss

Look how much I've gain



Det här är min absoluta favorit scen i hela Sex and the City 2. Jag älskar den verkligen och jag blir lika glad varje gång jag ser det. Det är en perfekt låt med en sån underbar betydelse och hela scenen känns äkta rakt in i hjärtat.

Det enda jag stör mig lite på skulle vara att så där fint uppklädd får man minsann inte vara i Gävle utan att se totalt blåst ut. Dom är så vackra och jag finner inga mer ord. Jag och Jen har lovat varandra att vi ska ha MINST lika roligt och allt där till innan nyår, haha. Hon ska nämligen också bosätta sig i stockholm så det kommer bli helt fantastiskt! Gud jag är så pepp!

Nej, nu har jag inget mer att säga. Jag måste kolla på scenen en gång till och njuta av musiken, kläderna, känslan, allt helt enkelt!

fill it up

Resväskan ligger på golvet, sakta börjar den fyllas till kanterna. Men nu har jag kört fast. Det är kanske inte så bråttom trots allt. Jag skulle kunna packa ner hela min garderob, men vad ska jag då ha på mig i veckan? Ni ser mitt problem. Jag får ta lite varje dag och sakta tömma mitt hem på grejer. Haha, det sötaste någonsin hände också. Gizmo gick och ställde sig mitt i väskan och kollade på mig. Ungefär som att han inte alls var nöjd med att jag packade eller skulle åka utan honom. Älskade Gizmo. 

Jag tror att jag åkte på någon lätt sjukdom igår. Imorse när jag vaknade trodde jag att någon hade skjutit mig i huvudet och hängt mig. Jag hade riktigt ont i huvudet och halsen med andra ord. Men halsen har lugnat ner sig, det är bara huvudvärken kvar. Förhoppningsvis försvinner den under kvällen eller natten. 

Imorgon fyller systeryster år så jag antar att jag borde slå in hennes present. Även om det inte är mycket för världen. Det är ju alltid roligt att öppna paket. Resten av veckan kommer bli lugn. På onsdag ska jag ner på stan och knäppa kort. Ska även passa på att träffa Sandra, det var ett tag sen nu. Sen på fredag verkar det bli utgång, även om det bara kommer vara lugnt. Jag ska försöka få ihop ett litet gäng. Men nu ska jag kolla på film, packa eller något annat roligt.

Systuga

Hej vänner, har vi det bra? Själv sitter jag och förbereder mig själv inför det att jag ska fortsätta sy, haha. Det låter som att jag håller på med värsta projektet, men så är det inte riktigt. Jag måste även städa mitt rum, usch. Eftersom rummet är så litet så blir det stökigt bara överkastet till sängen ligger på golvet. Det går mig på nerverna som fan! Längtar tills jag kommer bort från det här hålet, haha. 

Nej nu ska jag slå på avatar och sy lite, men vi hörs senare!

ovisshet och kreativitet.

Jag har spenderat hela kvällen med att kolla på film och sy. Seriöst, jag har suttit och sytt?! Jag kände att jag behövde fixa till min jacka lite så det var bara att ta fram mammas sylåda och leta efter nål och tråd. Det  börjar likna något nu, men än är jag inte riktigt klar. Lite småsaker kvar bara men mina fingrar orkar inte mer just nu. Jag har fått skärsår av nålen och tråden, haha bra där.
Förutom det så har det väl inte hänt så mycket annat idag. Jag var som sagt i hemlingby och gick fem kilometer, jag orkade faktiskt inte gå längre (jag hade tagit för små skor). Men det var skönt att lägga kilometer efter kilometer bakom sig och känna att jag faktiskt gjorde något. Sen var ju sällskapet trevligt också!
Jag fick även en present idag av moder och fader jord! En resväska som jag verkligen behöver tills jag far. Så det var ju väldigt snällt, snygg var den också. Eller ja, den såg väl ut som alla andra men fortfarande, haha. Så imorgon hade jag tänkt börja smygpacka. Lägga ner skolsaker, höstjackor och diverse småsaker! Jag vet inte om det är spännande eller läskigt. Det är fortfarande oklart när jag åker, bra där.
Men nu ska jag sova, börjar bli lite trött...

The Shawshank redemption

"Fear can hold you prisoner, Hope can sett you free"

Jag sitter och
funderar lite om jag är den enda människan i Sverige som inte hade sett ''Nyckeln till frihet'' fram tills idag? Hur som helst kollade jag nyss på den och jag måste säga att jag verkligen tyckte om den.

Morgan Freeman gör sin roll så fantastiskt bra och det är en historia där man får uppleva korruption, smärta, lögner, död, glädje, frihet och vänskap. Filmen täcker i princip alla nivåer av känslor och förmedlar. Jag kan verkligen se varför detta är en klassiker och jag tror att den kommer vara det ett bra tag framöver. Den kommer alltid vara uppskattad och i sin tid. 

Jag har svårt att tänka mig att en fängelsefilm som handlar om hopp kan bli passé. Jag har svårt att se hur någon skulle kunne beskåda Freemans skådespeleri och inte uppskatta det. Det är en bra film med en liten twist som gör att den inte alls är för förutsägbar. Och även om den är stundvis tragisk så kan man ändå inte hjälpa att må bra utav den när eftertexterna rullar. 

Men jag antar att ni alla redan vet detta med tanke på hur seg jag är när det kommer till att kolla på klassiker och liknande. Nu har jag i alla fall fått säga mitt. Medan vi fortfarande pratar om Morgan Freeman; är det bara jag som älskar honom som skådespelare? Jag tycker seriöst att han kan vara helt fantastisk. Men å andra sidan verkar det som att jag tycker det om de flesta just nu, haha!


Carl Orff - O fortuna

O Fortuna                              O Fortune,
velut luna                              like the moon
statu variabilis,                      you are changeable,
semper crescis                      ever waxing
aut decrescis;                       and waning;
vita detestabilis                     hateful life
nunc obdurat                        first oppresses
et tunc curat                         and then soothes
ludo mentis aciem,                as fancy takes it;
egestatem,                           poverty
potestatem                           and power
dissolvit ut glaciem.               it melts them like ice.

Sors immanis                        Fate - monstrous
et inanis,                              and empty,
rota tu volubilis,                    you whirling wheel,
status malus,                        you are malevolent,
vana salus                            well-being is vain
semper dissolubilis,               and always fades to nothing,
obumbrata                            shadowed
et velata                               and veiled
michi quoque niteris;             you plague me too;
nunc per ludum                     now through the game
dorsum nudum                      I bring my bare back
fero tui sceleris.                     to your villainy.

Sors salutis                           Fate is against me
et virtutis                              in health
michi nunc contraria,             and virtue,
est affectus                           driven on
et defectus                           and weighted down,
semper in angaria.                always enslaved.
Hac in hora                           So at this hour
sine mora                             without delay
corde pulsum tangite;            pluck the vibrating strings;
quod per sortem                    since Fate
sternit fortem,                       strikes down the strong man,
mecum omnes plangite!         everyone weep with me!

Hello

Är det bara jag som känner mig seg idag? Jag ska strax göra mig redo för att gå ut på en promenad. Helst skulle jag vilja ligga kvar i sängen och kolla på film hela dagen men det tänker jag inte! Haha. Det är rätt så jobbigt väder för solen skiner men det blåser, hur klär man sig då? 

Nej, mjukisbyxor och min naturtröja får det bli! Enkelt ska det vara ;) Haha, puss hej

I don't like to move it.

Hej nattugglor, vad gör ni vakna så här sent? Haha. Jag borde verkligen gå och lägga mig nu, varva ner lite och ev. slå på en film att somna till. Imorgon ska jag nämligen släpa med en kompis ut till hemlingby och gå en längre promenad. Jag tjatar och tjatar på mig själv med att jag ska komma igång och börja röra på mig och få bort det där lilla extra som har lagts på under värmens månader. 

Jag tänker på det varje gång jag klär på mig eller ser mig själv i spegeln men ändå orkar jag inte röra på arslet. Är inte det lite konstigt så säg? Och eftersom jag är lite utav en person som förlitar sig på vetenskap och sunt förnuft så svälter inte jag mig själv. Jag äter mina måltider, frukter och bullar och tänker inte mer på det. Förens det är försent. 

Haha, jag antar att jag tänker ''snart kommer jag ändå svälta eftersom jag kommer leva på en students inkomst. Därför är det lika bra att äta upp sig'', haha. Nej, nog om mina fjantiga problem. Imorgon ska jag som sagt till vackra hemlingby och röra lite på fläsket och synd är det om personen jag släpar med med tanke på att denna inte har något fläsk att röra på. 

Nu ska jag lägga mig i sängen och försöka sova, skulle ju vara trevligt att inte vakna klockan tre imorgon. Jag känner nog att jag vill att min dag ska bli lite mer berikande än så!

Freedom writers

Jag har precis kollat på Freedom Writers som gick på kanal 4. Är det bara jag som älskar filmer som liknar denna? Jag älskar vetskapen om att en historia som är så stark och påtaglig verkligen har hänt. Bara det att veta att alla kan förändras, det ger en känsla av hopp. Jag älskar hur alla skådespelare gör sina roller så övertygande att man tror allt händer här och nu. Hilary Swank är enligt mig en helt fantastisk skådespelare, inte bara i den här filmen men i PS; I love you, milion dollar baby och i boys don't cry. 

Har ni inte sett den så måste ni göra det nu! Den handlar om en nyutbildad skolfröken som tar sig an en problematisk klass vars liv är dömda till att misslyckas. Desperat försöker Erin (Hilary Swank) få med sig skolstyrelsen på hennes sida men det är bara hon som ser vilka möjligheter eleverna sitter på. Jag tycker att det är en fantastisk historia helt enkelt.


Glögg

God eftermiddag! Jag hade riktigt roligt med Carro igår, det var skönt att bara skita i allt och ge järnet. Det känns bra att man har återupptagit kontakten igen, även om den kanske inte var helt förlorad men ni fattar vad jag menar! Haha, vill ni veta något sjukt? Igår drack jag vinglögg från blossa med apelsinsmak. I julas tyckte jag att den var skit äcklig men nu gick det ner minsann. Haha, det är ju seriöst nå fel på mig. 

Jag hade tur idag som slapp bakfyllan någorlunda, jag hade lite ont i huvudet när jag vaknade men det försvann direkt! Nu tror jag att jag ska hoppa in i duschen för satan vad snuskig jag känner mig! Tröjan är fortfarande fuktig (det är det värsta med bomullströjor, dom suger åt sig allt) och hela kroppen är klibbig. Haha, usch. 

Det är synd att jag aldrig tar med mig kameran, men jag glömmer jämt ladda den. Skitsamma! Är kanske inte så mycket att se ändå, haha.

Dynamite

Hej vänner! Nu sitter jag och väntar på att Carro ska komma över så att vi kan förfesta lite och sen sticka ner och dansa. Själv är jag näst intill redo så jag sitter mest och lyssnar på lite party musik. Mitt största problem är vilka skor jag ska ha på mig, men det lutar nog mot converse. Det är skönt och bra! Haha. Jag tänkte på en sak, varför stänger alla uteställen klockan 02 här i Gävle? Jag tycker faktiskt att det är relativt tidigt, så det är lite tråkigt. Nåja, vad ska jag göra åt saken? Haha, jag får starta min egna lilla klubb som stänger precis när jag vill att den ska stänga! Kung. 

Förresten är det bara jag som tycker att han är rätt så snygg i videon här nere? Detta är i alla fall vad jag lyssnar på just nu. Puss så länge! Jag vågar gissa på att det inte blir ett till inlägg innan jag drar, jag måste trots allt socialisera med Carro innan vi skiljs åt och flyttar till olika städer! (jag längtar bara mer och mer!!)

Puss!

vackert väder

Åh vad fint väder det är idag! Tyvärr är jag på tok för trött för att orka vistas utomhus. Så fort jag kom hem slängde jag mig i sängen och där ligger jag än. Jag funderar på att sova en timme eller två innan det är dags att plocka upp lite i rummet och börja göra sig redo för kvällens bravader. Jag och Carro ska ut och dansa när hon har slutat på jobbet. Det ska bli rätt så kul, jag hoppas bara att tröttheten hinner försvinna! 

Jag har en del att tänka på, men skitsamma! Nu ska jag kolla klart på Casanova, jag hann aldrig se klart den igår.

Verklighet

Allt börjar kännas så verkligt nu! Jag har precis pratat med personal på KI och bokat in tid för registrering. Gissa om det känns nervöst? 27 augusti sitter jag där i hillarp salen och gör mig redo för 3 år av kurser, tentor, laborationer och gud vet vad. Ju mer jag tänker på det desto bättre känns det. Men det är som jag alltid har sagt, första månaden kommer mest handla om att komma till rätta och bearbeta allt. Åh, det ska bli så kul!

Förresten så lyssnar jag fortfarande på julmusik, haha. Det är ju nå fel på mig!

Why?

Jag förstår inte varför jag mår så himla illa hela tiden? Varje kväll känns det som att jag bara vill spy och ingenting annat. Det spelar liksom inte någon roll vad jag har ätit under dagen eller så. Det börjar bli riktigt frustrerande nu. Det är väl magkatarr eller något liknande kan jag tänkta mig.Det är väl lika bra att man hoppar ner i sängen och läser lite. Det kanske kan lugna ner magen något. 

Det blev ingen dejt imorgon verkar det som. Kanske får jag ta mig en tur på stan och ta passfoton i en såndär automat. Man ser alltid lika blåst ut på dom! Det är inte varje dag man lägger ut 70 kr för ett kort som man ser drogad ut på. Men ni vet, ibland måste man ju göra det också! Haha. 

Juste, ni får påminna mig att ringa Lena på KI imorgon! Jag måste boka tid för registreringen. Jag ska försöka få tid den 27:de annars vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till! Well, of to bed now.

I'm dreaming of a white christmas

Jag vet att ni alla kommer skjuta mig nu men jag sitter och lyssnar på julmusik! Jag vet inte varför, jag fick bara ett plötsligt sug efter julen. Jag ångrar mig väl lagom till att snön kommer. Anyway så har jag kommit på att jag älskar julmusik som har ett soft sound i stil med Michael Bublé och Frank Sinatra. Det är så mysigt att lyssna på. Jag vill bara krypa in i en filt framför en brasa. Haha.

Men gud, nu får jag ge mig! Det är för fasiken fortfarande sommar! Jag får avnjuta en kopp té och lite film istället! Har ni föresten något bra tips på julfilmer? Det är dom bästa filmerna enligt mig (nästan i alla fall). Haha, hejdå!

myskväll

Nu ska jag luta mig tillbaka och avnjuta en riktig myskväll med Marabou Daim och film. Det känns helt rätt just nu (även om man kanske borde skära ner lite på sötsakerna). Filmen till ära är  Vanity Fair från 2004 med Reese Witherspoon. Jag hoppas att den ska vara riktigt mysig, jag har inte läst vad den handlar om riktigt, men nu kör vi!


Memories

Hej snyggingar! Har ni haft en bra dag? Själv mötte jag upp Elin inne på nian och vi vandrade runt, hand i hand och lät hela världen se vår kärlek. Haha, kanske inte riktigt. Men jag har haft en riktigt trevlig dag med min lilla smurf. Vi har köpt plastlådor (ett mer rättfärdigt namn är väl kanske burar) till Elins kommande spindel och jättesnäckor. Hon är så snuskig!!! Haha.

Själv köpte jag en hårspray inne på H&M, billigt och bra. Fast egentligen tycker jag att det är dyrt att punga ut (avskyr det avtrycket föresten! Det låter så fult) 44 kr för 250 ml. Men behöver man spray så gör man, och det är trots allt lite utav budgetpris när det kommer till spray. Så det är bara att le och se glad ut, spraya håret och bli snygg som få. Haha, man kan ju alltid drömma! 

På vägen hem träffade jag på moder och fader jord tillsammans med Ann. Vissa dagar, som denna, har man tur och blir bjuden på en chokladruta. Det satte fint i magen ska jag be att få tala om! Förutom det så hämtade jag min cykel så nu står den ÄNTLIGEN utanför mitt hem och inte på söder, haha. Bra jobbat, nästan så att jag förtjänar en klapp på axeln.

Det märks att jag inte har lämnat mitt hem för mys på stan med mina vänner på ett bra tag, för jäklar vilket bra humör jag är på just nu. Det är så himla skönt att röra på sig och få komma ut lite. Prata lite minnen och om framtiden. Imorgon ska jag antagligen ha en till dejt, men det berättar jag mer om när jag vet. Haha. Men nu ska jag försöka göra något annat än att sitta här och pladdra på! Puss!

På väg till dejten

Nu sitter jag redo för att bege mig ner på stan till dagens dejt, Elin. Det är shopping som står på schemat (utan pengar) och för min del är det nog hårfärg och spray som gäller. Jag är inte så säker på hårfärgen. Nåja, väntar bara på att toaletten ska bli ledig så att jag kan borsta tänderna.

Åh på tal om korv, mitt ansikte ser ut som att det har varit med i slagsmål. Jag ser ut som hej kom och hjälp mig, det märks att jag är jävligt stressad just nu. Plus att jag har ett riktigt sår på hakan, rakt på mitt ärr. Nåja. Det blir väl bättre...

CSN

Om ni bara visste vilken lättnad det var att få mejlet från CSN där det stod att jag blev beviljad studielån. Egentligen har det varit en dum sak att stressa upp sig för, men man vet aldrig vad som kan hända. Det finns alltid en möjlighet att något krånglar eller att jag kanske inte kan få full utbetalning. Men inget krånglade och jag får full summa! Det känns underbart, om jag får säga så. 

Något som jag kanske inte trivs med så mycket är att det stod i meddelandet att jag får pengar den 24 september. Det hade ju varit betydligt bättre om man kunde få lite pengar redan i augusti, vad ska man annars leva på? Hm... Kanske är det jag som missuppfattar. ÄH det löser sig. Haha så känner jag nu. Imorgon kommer jag stressa om det istället. 

Det är rätt så fantastiskt hur jag hela tiden finner saker att stressa upp mig för. Jag har inte ens börjat skolan än och jag är redan på vippen till sönder stressad. Okej, kanske inte riktigt men ni förstår vart jag vill komma. Nu gäller det bara för mig att komma ihåg att skicka in studieförsäkran eller vad det nu än hette. 

Sov gott snyggingar.

LOST

Okej, nu har jag kollat klart på alla säsonger av lost. Det tog sin lilla tid men nu är det gjort. Det känns nästan lite tomt... Vad ska jag nu göra? (jag kan ju inte skaffa mig ett liv, det funkar ju inte). I överlag så tyckte jag om serien, konstig, irriterande, mysig och allt där mellan. Visst fanns det stunder då jag tänkte ''Ja men självklart ska det finnas en sån och en sån och SJÄLVKLART ska den och den dö och sen inte dö'', men det är kanske lite utav charmen med hela serien? 

Förövrigt så är jag helt nöjd med slutet, jag känner mig tillfreds med det, haha. 

Och framöver så är mina planer att gifta mig med Matthew Fox och Josh Holloway, bara så att ni alla vet. Haha, nedå. Nej, nu kanske det är dags att kolla på en film eller sova? Jag har trots allt en dejt med älsklingsElin imorgon, haha. Jag ska ta och köpa mig hårspray! Det är fan i mig på tiden. 

Först: Plocka bort det djur jag precis dödade. Äckliga silvriga monster.

Uppdatering: Äckliga monster! Jag tror min lägenhet drar till sig kryp. Vi hittade en stor äcklig spindel (grov kropp, usch) och som tur är så är Linn lite modigare och snuskigare än mig så hon vågade slänga ut den. Jag hittade en harkrank, en mal, den där silvriga saken återuppstod, små äckliga flugor. Seriöst? Är det bara jag som plågas?

Eminem - love the way you lie


Skit också.

Jag förstår inte varför dom här hemma ska envisas med att låta Linn och hennes kompisar sova här. Jag håller på att dö utav värmen när jag sover ensam i rummet, ni kan ju tänka er hur jag kommer må inatt? Och ligga och lyssna på deras fnitter och skitmusik.  Bara Gud kan hjälpa mig nu.

Jag tänker sova i soffan. Sist sov jag i badkaret. Jag har sagt gång på gång att det inte funkar. Dels på grund utav värmen och dels på grund utav att det är så jävla trångt! Jag kan inte ens gå på toa för att dom blockar utgången. Åh så jävla arg jag blir. Jag hatar det här. Fan vad jag längtar tills jag flyttar och slipper det här. Även om jag då ska trängas med Nico ;)

Fan.

det var en dröm

Det känns alltid lika bra när jag vaknar efter klockan tolv. Idag hade jag den underbara turen att vakna kvart i tre. Det är hemskt när det blir så. Men jag var bara så himla trött! Riktigt sliten efter allt som har hänt de senaste veckorna. För att inte tala om stressad. Så nu har jag sovit ut ordentligt!

Jag hade en riktigt hemsk dröm inatt, eller idag mellan tio i ett och kvart i tre. När jag vaknade hade jag så ont i mitt hjärta att jag började gråta. Jag kände mig helt trasig. Det var inte en dröm som kändes realistisk men bara känslan som jag kände i drömmen. Och vissa människor som var med. Gud, jag kan inte ens försöka att beskriva. Det var så hemskt. Det slutade i alla fall med att en viss person dog, men precis innan kollade han på mig och log. 

Nej, usch...

Nattinlägg

Ovanligt av mig att vara vaken vid den här tiden, tycker ni inte? Jag har egentligen inget speciellt att säga mer än att det nog är dags för mig att sova. Det har varit en jobbig dag, mysig men jobbig. Mycket som har hänt runt omkring mig och det resulterade i att min rum nu ser ut som ett bomb nedslag. Tyvärr. Men så kan det gå ibland när jag får mindre sammanbrott, haha. 

Men nu hade jag tänkt gå på toa och sen sova. Det ska bli så himla skönt! Jag har varit så trött idag så ni anar inte. Jag förstår inte varför heller. Det är väl mycket som händer i mitt huvud just nu. Nåja! Sovgott på er!

two to go

Hej vänner, hur har eran dag varit? Jag vet att jag har varit riktigt dålig på att uppdatera de senaste dagarna. Jag har varken haft lust eller ork till att skriva något. Men det fixar vi nu! Haha. 

Jag sitter just nu och försöker föra över lite bilder från mobilen (via blåtand) till datorn. Jag hoppas att det ska gå vägen, haha. Det går väldigt segt. 

Förövrigt slog det mig idag att jag har TVÅ helger kvar i Gävle. Nu låter det som att jag ska flytta för all framtid och aldrig kolla bakåt (det låter väldigt lockande), men så är ju inte fallet. Men det är lite skrämmande och spännande! Haha. 

Hörs senare ♥

Gammaldags gräddglass

Åh vilken härlig mysdag det här är! Jag sitter i sängen och kollar på lost (har snart sett klart säsong 5) och tog precis fram vaniljglass med Chockladkross i. Underbart. 
Haha, efter familjen hade ätit frukost vid elva tiden så tog jag fram dammsugaren och började dammsuga bakom sängen. Det var så jävla snuskigt där så det var lika bra! Men jag tror inte att Linn var så nöjd med tanke på att hon ville somna om. Haha. Men jag gav upp efter ett tag och la mig och sov. Jag hittade en kladdig fläck under skrivbordet (troligtvis en alkoholhaltig dryck) som jag måste ta bort. Men först; lite mer mys!

The day after

Hej vänner, hur mår alla? Jag känner mig lite sliten, mest trött och ont i magen. Som tur är så undvek jag en rejäl bakfylla (hoppas jag!). Jag funderar starkt på om jag ska försöka somna om det är nämligen ingen annan i min familj som är vaken än. Tro det eller ej, men det är jävligt tråkigt att bara sitta och glo, haha.

Det är det värsta (minus bakfyllan) när jag har druckit, jag vaknar alltid tidigt på morgonen dagen efter. Jag vill sova ordentligt och länge. Det hade ju varit bättre om jag kunde vakna tidigt alla andra dagar och få sova ut efter en fylla, haha. Nej, nu ska jag lägga mig i sängen (som jag redan ligger i) och kolla på tv, ev. somna om! 

Puss

VILKEN KVÄLL

HEJ :D Jag borde kanske iiiinte skriva nu, men det skiter vi i! Jag har haft så jävla kul nu ikväll så det finns inte! Jag har dansat fötterna av mig och därför så gick jag i para strumpfötterna på vägen hem. Fult ord det där egentligen, strumpfötterna...  Vem kunde ana att jag skulle kunna såna ord när jag var på flötet!


Haha om ni bara anade hur svårt det är för mig att skriva rätt just nu. HUR SOM HELST. Jag fick gå helt ensam hem. Cykeln övergav mig, vissa personer svarar ju inte på telefonen. Så till sällskap fram till (och inne på) FRASSES så hade jag några norrlänningar som var och hälsade på här i Gävle. Tydligen så säger ryktet att tjejerna är väldigt lössläpta i denna stadsdel. Då kollade jag på dom och sa ''Och jag ser att det har gått bra för er i kväll?''. Då började nästan alla inne på FRASSES skratta. Kul var det. 

Sen fortsatte jag min väg, ensam, hem. Nu ligger jag i sängen med fötterna skönt placerade. Hoho, sovgott och förlåt om min telefon har levet sitt egna liv idag. Haha.

Tack för ikväll Carro <3

Jet - Move on

It's such a waste to always look behind you
Should be lookin' straight ahead
Yeah, I'm gonna have to move on
Before we meet again

Skit också!

FAN DÅ! Någon jävel som har fler kö-dagar än mig har anmält intresse på alla rum som jag har gjort det på. NU ÄR DET KÖRT DU. Skit också. 


AJA! PEPPA UTGÅNG! Just nu sitter jag i mjukisbyxor och en stor pluffsig tröja som jag en gång i tiden fick av Linda. Det är riktigt mysigt, tror ni att jag har bestämt vad jag ska ha för kläder på mig då? Haha, inte för fem öre!

Klackarna på

Hur kunde jag vara så dum att jag beslutade mig för att ha klackar när jag skulle gå ner på stan? Mina fötter är lagom ömma nu (det var läääänge sen jag hade det sist) men det gör inget. Nu kan dom små fötterna få vila ett litet tag, sen ska jag gå in ett par skor som jag ska låna av mamma, sen blire party! Taggad till tusen! 

Nu ska jag kolla klart på en film, sen ska jag plocka upp lite i rummet så att det inte ser allt för förjävligt ut när Carro kommer hit. Det ligger liksom kläder överallt och rummet skriker efter rengöring. Haha. Det är tur att man flyttar snart! 

Jag hör av mig senare! Puss på er.

UPP OCH HOPPA!

Hej vänner, här är man uppe med tuppen ska ni veta! Eller ja... kanske inte riktigt, jag har bara varit vaken i lite mer än en timme, haha. Sitter framför spegeln, lyssnandes på musik, och försöker finslipa det som går i ansiktet. Det är alltid lika kul att ha stora rivsår på kinderna och pannan. Jag fattar inte vad fan jag håller på med när jag sover. Well, nog om det!

Ska strax åka och skriva ut lite papper inför Stockholm (hej och hå), sen ska jag förbi arbetsförmedlingen och tacka nej till ''jobbgaranti för ungdomar''. Jag kan ju inte delta då jag ska plugga i höst. Sen så ska jag möta upp Sandra på stan, tänkte att jag lika gärna kan kolla efter en present till Linn (för dom pengarna jag INTE har). Sen ska jag hem och städa rummet. Jag har redan börjat (... och klockan är innan tolv?!) fixa lite på de ytor som tar stor plats, läs sängen. Haha. 

Nej men nu måste jag försöka få någon ordning på mina kläder. PUSS PÅ ER.

Peppad till tusen!

Egentligen är jag skit arg, så jävla förbannad! Det är nästan så jag skulle vilja be min familj lämna lägenheten i några dagar, bara för att säkra området. Men ändå på något vis lyckas jag känna mig glad. Eller... haha jag vet inte. Jag är pepp. Imorgon blir det en spontan utgång.

Alla som vill följa med är välkomna, men jag tänker varken lyfta telefonen eller öppna en msn-ruta. Vill ni komma så kontakta mig! Eller bara dyk upp på Slick, WHY NOT. Det känns så jävla rätt att gå ut imorgon! Jag behöver det verkligen. Och det ska bli så skönt att bara skratta och dansa och skita i allt strunt som pågår runt omkring! Det skulle vara jättekul om några ville hänga på, men bara om ni är på riktigt jävla bra humör! Annars kan ni stanna hemma... Haha, jag känner mig så snäll idag. 

Nej men seriöst. Jag orkar inte och behöver en pause. Jag har precis gjort allt jag kan inför min framtid. Jag har gjort mitt. Jag måste slappna av. ÅH DET SKA BLI SÅ KUL!! (jag hoppas bara att det blir av annars lägger jag mig ner och gråter). 

Men nu måste jag sova. Med tanke på hur jag ser ut just nu så behöver jag en jävla massa skönhetssömn. haha , puss på er!

Hoppas att du är nöjd.

Jag hoppas att du är nöjd. Nu fick du som du ville, igen. Varför kunde jag inte få vara glad för? 
Du får göra hur du vill, jag får inte ens tänka tanken. Som vanligt. 
Hejdå.

Uppe i varv

Jag har precis anmält intresse till tre studentrum, jag har precis sökt lån och bidrag. Jag är helt uppe i varv. Jag är så extremt laddad inför Stockholm! Nu kan jag inte förstå varför jag har varit så nojig. Det som gör mig mest nojig är nog storleken på staden och att jag kommer gå vilse, haha. Jag blir stressad när jag inte vet vad det är som gäller. Men efter lite tid så ska nog det lösa sig också! Jag har trots allt alltid velat bo där! 

Nu ska jag bara överlämna min reservplats i Uppsala så att någon annan kanske kan få chansen. Uppsala känns mer tryggt, fler vänner, mindre stad och jag har varit där ofta. Men nej, det är dags att kasta sig ut i det okända. Och det är trots allt bara stockholm! 

Plus att jag har Nico ♥

Hjälp mig?

Jag fick svar från studera.nu, aaah! Jag vet inte vad som händer! Jag hamnade som reserv 4 och 7 i Uppsala men blev antagen i Stockholm. Så det är ju bra i alla fall, jag vet alltså att jag kommer kunna plugga det jag vill i höst. Jag önskar verkligen att jag kan få komma in i Uppsala det skulle betyda så mycket! 

Men när vet jag om jag blir helt antagen då? Alltså, jag blir så himla förvirrad! Jag får ta mig ett snack med Anders sen. Måste även börja leta efter bostad på riktigt nu. Uppsala skulle kännas så bra...

Patterns

Jag har märkt ett tydligt mönster; När jag är riktigt förbannad så plockar jag mina ögonbryn. Är inte det lite utav ett konstigt fenomen? Brukar ni också göra så? För mig känns det riktigt bra för jag känner inte smärtan av hårstrån som slits ut ur hårsäckarna på samma sätt när jag är arg. Jag känner mest ilska. Jag är lite trångsynt på det sättet nämligen. Jag kan inte hantera mer än en känsla åt gången, haha ;D 

Usch, jag mår riktigt illa just nu. Borde kanske sova med tanke på att klockan är halv fyra... Satan vad tiden går snabbt ibland. Hoppas bara att jag kan somna nu! Imorgon måste jag ner till biblioteket och lämna in alla böcker som jag har lånat. Jag har inte råd med en förseningsavgift! Tänkte att jag även skulle passa på att kolla efter något till Linn när hon fyller... Jag har inte ens råd med en present. Tror ni att hon skulle bli glad utav ett handmålat kort och en begagnad gummisnodd? Jag tvekar starkt på det!

Nej nu måste jag sova eller spy. Puss på er.

Vissa saker är bäst ogjorda

Well, nu är sanningen ute... Jag kunde aldrig tro att reaktionen skulle bli som den blev och jag mår så enormt dåligt över det hela. Jag är världens sämsta kompis och jag tror att jag precis har förlorat en otroligt viktig killkompis. Men jag kan inte göra det ogjort. Du får vara arg, du har all rätt i världen att vara arg. Jag hoppas bara att du en dag kanske kan förstå att det aldrig hade något med dig att göra. (...jag älskar dig) Och beroende på vart det hela slutar så kanske du till och med kan vara glad. 

Nog om det. Nu ska jag sätta mig och kolla på Sex and the City 2, det känns som hel rätt film just nu! Kanske kan man få trösta sig med en kexshoklad också? Hoppas att föräldrarna är snälla, annars blir det en kopp té! Puss!

Djävulens dotter

Jag ser förjävlig ut! Jag har utvecklat ett horn i pannan under natten... Så himla typiskt. Självklart så har jag spenderat hela min sovande tid med att riva på mitt horn och nu har jag ett stort fint rött sår. Åh det känns så himla värt det, haha. 

Det märks att jag är stressad, har utslag över hela mig just nu. Mina ben ser ut som jag vet inte vad och resten av kroppen börjar komma ikapp. 

Ska sätta mig i soffan och avnjuta ännu en lugnande kopp te. Puss på er!
(jag vägrar sätta min fot utanför dörren idag. Det spelar ingen roll om det så är kungen som frågar!)

Allt är i sin ordning

Med en massiv ledvärk i handlederna och en magkatarr som verkligen bevisar sin existens så tänker jag varva ner med en kopp té och en mysig film. Jag tror att jag kan behöva det efter den här dagen. Jag har varit så uppstressad att jag nästan hamnade på toaletten av illamående. Men jag tror det är lite bättre nu. Jag vet ju att allt löser sig! 

Men som sagt, nu står mitt té och börjar bli kallt. Så kan vi inte ha det. Later my friends ♥

Ralph Blum




Nothing is predestined: The obstacles of your past can become the gateways that lead to new beginnings.
-- Ralph Blum

Nothing is predestined: The obstacles of your past can become the gateways that lead to new beginnings.
-- Ralph Blu

Noth

Håll tummarna!

IIIIIH! Jag tror att jag håller på att få ett nervöst sammanbrott snart! Just i denna sekund så körs urvalet på studera.nu, det betyder alltså att jag inom en snar framtid får veta vart jag tar vägen i höst! Det är så spännande, jag vill bara tugga av mig alla kläder jag har. Haha. 

Så fort resultatet kommer så gäller det väl att kasta sig över en lägenhet eller studentrum. För allt ni gör, håll tummarna! Tänk om det blir så att jag kommer vandra längs stockholms gator ensam i höst? KUNG! Haha.


Vilken dag jag hade igår! Det började med ...

20100802580 (MMS)

Vilken dag jag hade igår! Det började med att jag satt och åt frukost i underkläderna när Anna ringde och fråga om jag ville träffas och därefter meddelade hon att dom satt i bilen utanför, haha ni kan ju tänka paniken jag fick! På stan träffade vi på Linda, söta Clara och Emma (?). Vi tog en fika och sen vandrade vi runt på stan ett tag. Mysigt! 


När jag väl kom hem så började jag hjälpa till med maten! Så enormt gott det var. Kyckling och tigerräkor på spett med världens godaste marinad! Helt klart en femma! Haha. 


Juste... Mitt internet fungerar fortfarande inte så ni får inte bli arga på mig bara för att jag aldrig uppdaterar! Nu har jag ju faktiskt en anledning förutom att jag är lat. Men jag ska kolla om det kanske är nätverkskortet som har pajat. Skulle inte förvåna mig! Nåja sötnosar vad har ni för er då? Jag är riktigt sliten. Jag har sovit som en uggla inatt! Somnade 30 minuter vid 5 sen var jag vaken till halv nio och somnade. Vaknade hela tiden, så tillslut gav jag upp haha.


Det är helt fantastiskt att all teknologi ...

20100801579 (MMS)

Det är helt fantastiskt att all teknologi runt omkring mig verkar ge upp. Från ingenstans lade datorn av, utan att säga hejdå så slocknade den. När jag väl fick fart på den så var det min enda kontakt med omvärlden som gav upp hoppet... Interneuppkopplingen vill inte fungera på min dator. Jag känner mig helt utelämnad. Som att inte det inte var nog så dog mobilen, men det var lätt fixat med en laddare.

Nu ska jag krypa ner i sängen och mysa med en film. P.s. I love you, jag älskar den! Jag älskar Gerard Butler och Hilary Swank. Älskar hela historien, tänk om man hade en sån karl ;) haha, men ha en bra kväll sötnosar <3


Renande

Jag kom precis ut från duschen, gud vad skönt det var! Det kändes som att det var tre månader sen jag stod i en dusch och blev ren. Haha, ibland är det extra skönt. 

Är det bara jag som tycker att det känns som att sommaren börjar lida mot sitt slut? Mörkret smyger sig närmare och solen värmen inte lika mycket. Det känns riktigt tråkigt, men jag tycker om hösten också. Jag älskar alla fina höstfärger som dyker upp på trädkronans lövverk. 

Det slog mig tidigare idag att inom en månad har jag flyttat. Jag kommer inte längre bokvar i Gävle, alla mina vänner kommer vara utspridda över hela landet (med fokus på Uppsala) och jag vet inte ens vart jag hamnar. Det är lite ångestframkallande att veta att något kommer hända men inte vart det händer. 

Svaren på ansökningarna borde komma nu den första veckan i Augusti. Då är det bara till att börja stressa efter boende. Som tur är så har jag Nico så länge (om jag skulle hamna i Stockholm). Jag vet att det löser sig tillslut, någonstans hamnar jag och det kommer bli riktigt bra.

Harkrankens näste

Jag ska strax gå och lägga mig men jag tänkte bara att jag skulle skriva ett inlägg först. Jag har egentligen inget vettigt att skriva om, inget att tillföra den här världen. 

Jag satt precis och läste en blogg som verkligen fick mig att tänka till. De flesta bloggar handlar om vardag, kläder, smink, humor eller mat... Men det är sällan som man läser en blogg som tillför något, som berör eller som förmedlar mer än vad man åt till lunch och vad det är för trender som händer i höst. 

Det är lite tråkigt... Jag ska väl inte säga så mycket, jag tillför inte mer än mina problem. Men jag tycker att det skulle vara kul om det fanns fler som försökte nå ut med information i sina bloggar. Gud vilken röra det här blev! Det märks att jag är trött och att det börjar bli dags för mig att sova.

Imorgon måste jag städa (jag gjorde aldrig det tidigare). Kanske kan jag till och med hitta harkrankarnas högkvarter där dom sitter och smider planer och onda komplotter mot mig. Jag förstår inte varför det bara är jag som har problem med dom små liven. Dom reser i par men till att börja med är det bara den ena som visar sig. Den retar upp mig och precis när jag tror att jag har dödat den så kommer den andra för att skrämma mig. För att visa att dom återuppstår. När jag sitter där stel av chock och panik så ser man hur benen på den förmodade döda harkranken börjar röra på sig. Sen börjar jakten igen, men nu har jag två mål och båda ska sluta i min papperskorg eller toalett. Dom ska inte få vinna över mig, jag kan ta dom! Nu har det börja komma små bäbisar, harkranksyngel. Dom flyger runt och retar gallfebern på mig. 

Dom tror att dom är så smarta, men jag vet bättre. Dom har inte ens en hjärna, dom har en liten ''boll'' bestående av nerver som skulle kunna motsvara den enklaste utav enklaste formen av hjärnor.  En dag är ni besegrade era äckliga monster!

RSS 2.0