Mirror, mirror on the wall who's the colde...

img_0850 (MMS)

Mirror, mirror on the wall who's the coldest of them all?


bliss

Idag blev det en heldag i sängen, en sista chans till att verkligen ladda batterierna innan skolan börjar. I samband med att jag läser immunologi-kursen så ska jag även tenta av en dugga i kemi, jobba och springa på en massa möten (ibland är jag lite för engagerad i allt som händer runt omkring mig, men jag älskar det). Men jag har aldrig varit mer redo för det. Det ska bli så kul!

Det tog ett år för mig att på någotvis komma på hur jag ska ta mig igenom dagen och klara av alla uppgifter. Nu i våras spenderade jag största tiden i sängen i hopp om att glömma dagen istället för att resa mig upp och ge mig fan på att klara av den. Men nu räcker det, nu gäller det. Om det är något som man inte har råd att misslyckas med så är det utbildning och jobb. Som tur är så har jag alltid mina fina vänner vid min sida som stöttar mig.

Nu ska jag lägga in alla mina föreläsningar och möten i kalendern och sen ska jag kolla på vänner. Jag kan knappt vänta tills skolan börjar imorgon, det ska bli så kul.

Förvirrad

Jag förstår inte. Jag är så förvirrad (det verkar vara ett genomgående tema i den här bloggen). Arg, ledsen, glad, besviken, you name it.

When life goes wrong I say fuck you.

Ibland känns det som att det enda jag är bra på är att inte räcka till. Men ni vet ''det är inte du, det är jag'' fast tvärt om. Dom senaste två veckorna har varit hemska. Livet har verkligen legat på alla plan och jag har känt alla känslor som man kan känna. Men det är bara rycka upp sig, kliva upp ur sängen och leva livet.

Jag känner verkligen att jag är trött på att slösa bort en massa dagar på att bara sitta och fundera eller skjuta upp pluggandet. Så nu gäller det. 

Nu ska jag iväg på middag med Caroline, det är sushi och vin som står på menyn så det låter riktigt trevligt! Och precis vad jag behöver. Alltid skönt att prata med människor som har lite distans till saker och ting. Ni får ha det så bra sötnosar!

Lysande utsikter

"Det var en minnesvärd dag för mig, den förändrade mig mycket. Men, det är detsamma med varje liv. Föreställ dig en utvald dag som plockas bort ur det, och fundera över hur annorlunda dess bana skulle blivit. Stanna upp, du som läser detta, och fundera över den långa kedjan av järn eller guld, av törnar eller blommor, som aldrig skulle fjättrat dig om det inte hade varit för den allra första länken på den där minnesvärda dagen." 

Charles Dickens, Lysande utsikter

SMS-inlägg

img_0846 (MMS)


Heart broken

Heart broken


ApolivaHelt klart ett av det bästa jag har använt på länge! Läpparna blir så himla mjuka och lena och det dofta jättegott. Ett bra inköp om jag får säga det själv!

Biomedicin- Karolinska Institutet


Fx

Varning för lyckligt inlägg:

JAG FICK Fx PÅ TENTAN!!! DET INNEBÄR ATT JAG BARA BEHÖVER GÖRA EN UPPGIFT (kan göra om hela tentan om jag vill få ett bättre betyg) OCH SEN ÄR JAG KLAR MED KURSEN!!! Jag är så lycklig att jag inte vet vart jag ska ta vägen. En uppgift och sen så är det över! Halleluleja. 

Men innan total lycka infinner sig så måste jag klara en till tenta, denna i cellbiologi, på tisdag. Men det löser sig. Kunde jag fixa förra så kan jag fan fixa den här också!

Awesome. 

Nej, nu ska jag fortsätta plugga och kolla på vänner, sen ska jag sova och lösa suduko, haha.

Tillfälligt boende i stockholm

Jag förstår inte hur en stad som Stockholm kan ha så lite studentlägenheter. För mig gick det relativt fort och det hade säkert kunnat gå ännu snabbare om jag inte hade varit så kräsen, men då tåls det att tillägga att jag hade stått i kö i två år innan jag ens började på KI. Jag hade inte ens någon aning om jag ville läsa vidare och ännu mindre i vilken stad när jag skrev upp mig. Men jag var smart och ställde upp mig i både Uppsala och Stockholm eftersom jag visste att dom städerna hade ett någorlunda utbud på utbildningar som jag kanske kunde vara intresserade av. 

Hur som helst så har jag boende nu och jag har bott här under ett studie år. Men nu är det dags för nya stackars studenter att hitta boende och en av dom är min ÄLSKADE Ämända och hennes boende får bli hos mig tills vidare! Tacka vet jag kontakter ♥ Hahah.  Det ska bli så kul att ha henne här! Dels för att jag äntligen kommer ha någon som kan hålla mig sällskap när jag ska laga mat och någon som kan se till att jag kliver upp ur sängen på morgonen. 

Jag vet inte hur länge vi kommer bråka om plats på mina stackars 18 kvm där i alla fall 6kvm går till toalett och hall. Men så länge vi båda kan sova så löser det sig. Jobbigt att vi bara har en nyckel som man måste ha för att ens komma in i byggnaden. Men, men. 

MYSIGT.
Här är två bilder från när Amanda var och hälsade på mig i höstas.

CYPRESS CONTRAST CHESTNUTACNE ♥

Ordning och reda

Åh titta vad jag har införskaffat mig! Ett jättefint pennfodral och en penna! Båda två är från ordning och reda. Jag verkligen älskar deras saker, tyvärr kostar dom ju lite. Men om det är något som jag verkligen tycker att man ska spendera pengar på så är det skolsaker för det är aldrig lika inspirerande att sitta och plugga med fina saker som gör en glad. Samma sak gäller block! Det är så kul att sitta och skriva i ett block som är fint och som gör att man känner sig lite extra smart, haha. Jag har hur som helst invigt både pennfodralet och pennan idag. Så nu ska jag nog sätta mig och plugga lite till! 

Ordning och reda ♥


SMS-inlägg

img_0833 (MMS)


get real people

"Flickan du nyss kallade fet, hon har svält sig själv och gått ner över 10 kg. Killen du nyss kallade dum, han har inlärningsproblem och läser 4 timmar om dagen. Tjejen du kallade ful, lägger ner timmar på att sminka sig i hopp om att någon skall tycka om henne. Killen du nyss knuffade runt, han blir slagen nog hemma. Det är mer bakom personerna än vad man räknar med. Sätt detta i din status om Du är emot mobbning"

- Jag får alltid en sån klump i magen när jag läser såna här uppdateringar på fb. Jag tycker inte om kedje brev och skit. Men även om man inte själv sätter det som status så finns det där och blir läst av människor som bryr sig. Det läskigaste med det som brukar stå i texter som den ovan är att det är sant. Det blir inte mer real än så. Och vi borde verkligen lära oss att respektera männsikor för det dom är och försöka lära oss något av dom. Jag antar att vi alla vill leva i en drömvärld eller hur? Dock borde detta vara sunt förnuft och inte en dröm.

agree to disagree

"Man måste få leva lite också"... det är en fras som jag har använt/hört på tok för ofta den senaste tiden. Jag har inte gjort annat än levt. Fasiken det känns som att jag har haft sommarlov sen jag slutade 6:an. Om jag klarar det här och kan fortsätta med pluggandet då jäklar blir det skärpning. Jag har redan planerat in pluggdagar med my sister from another mother Jen och det kommer bli awesome. Hur mycket jag än vrider och vänder mig innan jag väl sätter mig med skolböckerna så älskar jag det. Jag älskar att läsa saker som jag inte hade någon aning om! 

Jag tror faktiskt att det är ett av mina problem. Av det jag läser så känner jag igen nästan hälften och blir irriterad och tänker ''varför ska jag läsa det här för? Jag kan det ju redan någorlunda!!'', men i slutändan så visar det sig att jag bara kan det om jag får hjälp att minnas. Och så kan vi ju inte ha det. Jag måste kunna allt utan och innan. Jag ska bli som ett uppslagsverk, fast snyggt. Hahah. 

Och jag vet att jag säkert har sagt det här så många gånger att hälften av er redan har slutat att läsa. Men det här är min blogg, jag måste få skrika ut ångesten lite nu och då. Jag måste få försöka puscha mig själv till att läsa och plugga. Problemet är det att varje gång jag sätter mig ner för att läsa så tänker jag ''jag missar så mycket. Åh jag skulle hellre vilja göra blablabla''. Även fast jag vet att när jag väl är klar med pluggandet så kan jag göra vad jag vill. 

Jag vet bara inte vart envisheten och självförtroendet har tagit vägen. Ibland när jag tänker tillbaka så undrar jag vad som hände. Jag brukade ALLTID ta mig igenom allt som var svårt. Jag kunde alltid rädda mig själv, jag ville alltid göra det, jag ville klara allt. Jag har envisheten kvar inom mig, jag orkar bara inte utföra det längre. Jag har gått och blivit världens mest lataste människa. Och det värsta av allt är inte att jag sviker mig själv utan alla som tror på mig. Varje "kom igen My, du klarar det!" stings a bit, för jag vet inte om jag kommer klara det. Och värst av allt skulle vara att göra Anders besviken. Så som han har ställt upp för mig nu. 

Så jag antar att jag borde, istället för att sitta här och klaga, fortsätta läsa så att jag kommer någonstans. Usch, är bara trött på att misslyckas hela tiden. Okej inte hela tiden. Det finns faktiskt saker som jag är jäkligt stolt över och som jag tycker att jag har lyckats bra med och det är mina vänner, min pojkvän (jag hoppas verkligen inte att han läser den här skiten.) och mitt liv här i stockholm. Hoppas bara att jag inte gör ni som betyder något i Gävle besvikna. 

Okej, slut på skitsnacket.

Horrible bosses

Igår var jag med Jen och vi gick på bio och såg Horrible bosses och den var så jäkla bra! Satan vad jag satt och skrattade. Och det kan vara den första filmen ever som inte innehöll en massa kärlekstjaffs. Det är helt klart en film jag rekommenderar er ALLA att se om ni vill må lite bättre, haha. Skådespelarna gjorde rollerna så jäkla bra och att få se Jennifer Aniston vara så grov i munnen var fantastiskt, haha. 

Handlingen är kanske inte så svår att förstå sig på. Det är ett gäng på tre killar som har känt varandra forever och jobbar med det dom vill. Ett problem bara; Deras chefer är världens förjävligaste människor på alla olika sätt. Så skulle inte livet vara lite bättre utan dom? 


Jag måste erkänna något... Det är en vana ...

img_0830 (MMS)

Jag måste erkänna något... Det är en vana som jag precis har förskaffat. Jag gillar att ligga i sängen, med tusen kuddar bakom ryggen, och lösa sudoku eller läsa en bok med mina glasögon. Jag känner mig intelligent och nästan vuxen! Haha och efter den här bekännelsen försvann det lika snabbt!


Nothing to do

Jag är inte vad med att inte ha något att göra, att verkligen vara helt fri från moment som måste genomföras eller tankar som tvingar en att göra saker. Idag är tenta nummer ett gjord och jag valde att ta en hel ledig dag innan jag började plugga till nästa. Det kan i och för sig vara dumt då jag bara har en vecka på mig. Men något andrum måste man väl få? Så jag tog det där andrummet och inser att jag inte är van med att bara kunna sitta och stirra så jag började städa. 

Nu när jag har städat klart och alla väggar är renputsade med mina bara händer så funderar jag på om jag kanske borde ta och plugga lite. Så mycket för den lugna stunden. 

Angående tentan: Jag är nöjd över det faktum att det gick bättre än förra gången, men jag tvekar som vanligt på att jag kommer klara den. Det är helt enkelt för mycket och allt är så djupgående. Alla säger alltid till mig "du får ta och sålla ut det viktigaste, allt kan trots allt inte komma på tentan", men i den här kursen så kommer allt på tentan. Det leder till kaos i min hjärna. Jag hoppas verkligen att jag lyckades få Fx så att jag kan få en extrauppgift och sen bli godkänd men jag tänker inte hålla tummarna. Nu är jag bra glad för att den berömda tentaångesten är över. Eller ja, fram tills nästa vecka ;) (ja, jag gjorde precis en smiley). 

Annars har jag rätt så tråkigt. Så vi får se om jag kanske lägger mig och sover innan klockan hinner slå åtta, haha. 


Tenta

Jaha, då sitter jag har igen, timmarna innan min tenta i medicinsk Biokemi. Det ska bli så jäkla skönt att få den överstökad oavsett om jag klarar den eller inte. Jag hoppas för allt i världen att jag i alla fall lyckas skrapa ihop så pass många poäng att jag får ett Fx- vilket innebär att jag får göra några uppgifter hemma med litteratur till hjälp, så att jag kan få ett E.

Igår och i förrgår var jag så nervös och ARG att jag satt och studsa upp och ner som en galning. Men det har lagt sig nu och jag känner mig förvånansvärt lugn, haha. Vilket antagligenä kommer försvinna samma sekund som jag sätter mig på bussen.

Jag har bara en sak jag måste kolla upp innan jag är redo att skriva tentan, i förebyggande syfta, haha. Wish me luck, or break my leg!

I <3 Romeo and Juliet


Ja, då kör vi då. Ett jobbpass innan tentan.

img_0828 (MMS)

Ja, då kör vi då. Ett jobbpass innan tentan.


SMS-inlägg

img_0819 (MMS)


Kryper ur mitt skinn

Jag är så nervös att jag håller på att gå av på mitten. Jag sitter och studsar på stolen, hjärtat går i 180 slg/min och jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen! Jag vill läsa mer, men jag får inte in något i hjärnan. Tänk om jag misslyckas? Tänk om jag lyckas? Tänk om jag försover mig? Hur ska jag hinna plugga, jobba, skriva labbrapport, skriva tenta, plugga, jobba och skriva en till tenta på 1 vecka? Makes no sense!! 

Inte konstigt att jag inte kan sova på nätterna. Kryper ur mitt skinn just nu. till hösten (om det blir något till hösten) blir det fan en skärpning. ALDRIG i helvete att jag tänker genomgå en till sommar som den här. Panikplugg för hemska tentor. 

Kan inte ens äta för att jag är så nervös! 
okej jag är hyper. Ska försöka plugga lite till. Något kanske fastnar. PUSS

Failur

"Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently. "
-Henry Ford

Dance in the rain

“Anyone who says sunshine brings happiness has never danced in the rain”
-Author unkown


Höstens återkomst

Okej nu går det inte att förneka längre; hösten är här.
 • Det för kallt att sitta på uteserveringar
 • Fler och fler har på sig jeans istället för shorts
 • Bladen börjar falla
 • Nätterna är kalla
 • Fårulls tofflorna har åkt på
 • idag har jag mina höstkängor på mig.
Why God, why?! 

Haha, nej men jag tänker faktiskt erkänna att oavsett hur mycket jag tycker om sommaren så har hösten sina fördelar också! Man kan springa runt i mysiga koftor och lets face it höstkläder är bland det snyggaste som finns. Jag längtar efter kängor, mysiga koftor, tighta jeans och snygga linnen. Bring it. Hahaha.

Okej åter till pluggandet! Puss 


Live your dreams, life is waiting for you

Varje gång någon berättar om deras storslagna planer, om hur de har tänkt flytta utomlands i ett år eller bara resa dit dom vill så är det något som växer i mig. Jag vill också. Varje gång någon pratar om det så är det som att dom pratar om mina drömmer och ska leva det liv jag egentligen vill leva. 

Jag vill också ut och resa. Åka till Australien och lära mig surfa, se världen. LEVA. 

Jag försöker alltid tänka ''snart My, snart är det din tur''. Efter jag har utbildat mig, skaffat ett jobb och samlat ihop lite pengar så kan jag börja fara runt. Men är det verkligen så? Jag kommer ha ett jobb att anpassa mig till och innan man vet av det så kanske jag sitter där med 5 barn och en man som har lämnat mig.  Haha okej det var en tragisk tanke.

Nej men för sjutton. Vad är det jag vill säga egentligen? Jag är så upptagen med att drömma att jag ibland glömmer bort att leva. 

Träningsvärk to a whole new levle

Har någon av haft ryggskott och/eller inflammation i ryggmusklerna? Kombinera dom två så har ni mig just nu. Min träningsvärk är så enorm att jag knappt kan sätta mig ner på toaletten och ännu mindre resa mig ur sängen utan att försiktigt hasa mig ner. Nog för att jag alltid har haft hälsa/kondition och styrka som en 80-årig dam som levt livet lite väl entusiastiskt, men nu har jag hållning som en också! Det enda som saknas är de 10 katterna och jag skulle vara en crazy old catlady. 

Inte nog med ovanstående, idag har jag sovit bort hela dagen också. Dvs en massa timmar som jag kunde plugga på. Jag måste försöka ta igen det. Dumt att sova till halv ett några dagar innan en tenta som man inte kommer klara av.

varför plugga när man kan göra ALLT annat

Jag har precis möblerat om i mitt rum! Inte för att jag har så otroligt mycket att jobba med, men nog tog det ett litet tag allt. Och jag kan ju säga att jag insåg en hel del saker under tiden...

Dagens insikter:
 • Jag har påtok för mycket saker!
 • Och för lite yta!
 • för att inte tala om förvaringsmöjligheter
 • Jag har för många skor
 • För mycket skräp
 • Mycket damm
 • För för böcker!
 • Och filmer
 • För mycket tid.
 • Jag saknar en sopkorg.

Nu ska jag gå och värma på lite tacos från igår och sen måste jag sätta mig ner och plugga, vilket jag har varit dålig på att göra. Åkte in till centralen och mötte upp Cornelia vid 13 idag, satt egentligen inte så länge men har iaf plöjt igenom en extenta. Så nu ska jag börja med nästa! (efter maten!)

Puss

autum

Är det höst? Ruggit väder och lite halvkyligt ute... Nåja! Jag lyckades i alla fall få lite sömn inatt och det var så skönt! Cornelia ringde nyss och väckte mig så nu är det dags att bege sig till skolan för ännu en pluggdag. Igår satt jag i 9 timmar och skrev. 

Efter pluggandet ska jag nog åka till stan och träna lite med Jen. Det var så LÄNGE sen jag tränade, jag kommer vara helt död imorgon (hoppas jag). Nej, dags att leta efter en jacka att ha på sig! Puss så länge.

Happy as happy can beJag är så lättad/lycklig att jag skulle kunna tuppa av här och nu. Jag hoppas, hoppas, hoppas att det håller i sig.

Förresten på bilden sitter jag med en italienare som sa att han blev kär i mig, han frågade efter mitt nummer eller om jag ville ta hans. Jag sa vänligt ''Nej tack, jag har pojkvän'' var av han kontrar med ''Ja? Jag har en flickvän!'', min blick fick honom att resa sig upp och gå rätt så snabbt. As funny as it getNej, det blir seriöst inte roligare än såhär. Jag kunde inte sova inatt så jag hoppade på bussen vid sju och åkte till skolan. Jag kände att det var mycket bättre än att ligga hemma och försöka sova. Jag skulle antagligen ha somnat vid nio och sen sovit hela dagen och förstört min dygnsrytm totalt.

Just nu har jag lite utav en plugg-pause för att Cornelia har tagit min bok och jag kan inte jobba utan den. Segt.

Nu ska jag fortsätta kämpa med att hålla ögonen öppna.

As funny as it getNej, det blir seriöst inte roligare än såhär. Jag kunde inte sova inatt så jag hoppade på bussen vid sju och åkte till skolan. Jag kände att det var mycket bättre än att ligga hemma och försöka sova. Jag skulle antagligen ha somnat vid nio och sen sovit hela dagen och förstört min dygnsrytm totalt.

Just nu har jag lite utav en plugg-pause för att Cornelia har tagit min bok och jag kan inte jobba utan den. Segt.

Nu ska jag fortsätta kämpa med att hålla ögonen öppna.

Sömnlös.Jag kan inte sova så jag ligger och drömmer mig tillbaka till början av sommaren. Nu kan jag känna hösten, den står och knackar på mitt fönster, kylan sprider sig sakta men säkert in i rummet och snart är det för kallt ute för att kunna sova med fönstret på vidgavel.

Bertrand Russell

"To fear love is to fear life, and those who fear life are already three parts dead."
-Bertrand RussellMarriage and Morals (1929) ch. 19

Bruxelles


today i know that the world hates meångest. Vill inget hellre än att spola tillbaka tiden. Kan man vända sin ångest till något bra? Typ fokusera den på att plugga? 

today I think the world hates me

... and today I got my glasses.

It is not always just black and white

Nu har jag suttit och skrivit på en massa sammanfattningar. Jag kände att eftersom jag har slarvat med pluggandet de senaste dagarna så var jag så illa tvungen att ta igen det nu. Men det är bra, nu är två delar mer eller mindre färdiga på bara några timmar. Det går snabbt när man ger sig fan på det.

Men nu måste jag få lite sömn. Min hy är helt trasig och min hjärna är helt slut efter all stress inför tentorna.

(Slänger in en liten fjortisbild på mig och Cornelia ifrån Bryssel. Här var vi påväg till den lokala puben/restaurangen)

Glasögon-nörd

Japp, jag har gått och blivit med glasögon. Det känns inte alls bra, inte för fem öre. Eller snart har jag dom.

 1. Dom är fula
 2. Dom var dyra
 3. Mitt ansikte är inte skapt för något
 4. Dom var dyra (tåls att nämna två gånger)
Jag försökte avbeställa dom men det gick inte. Jag försöker se det positiva med det hela: även om dom är fula så kommer jag kunna läsa ordentligt, vilket är förbaskat skönt. Fram tills jag har vant mig (eller har råd att köpa ett annat par som ser bättre ut) så får jag helt enkelt bara ta fram dom när jag sitter ensam hemma i min säng och läser, haha.

TH 48 glasses

jag kommer se ut som en puckad nörd.

Jag gör vad jag kan. Ingen ska behöva lida...

img_0782 (MMS)

Jag gör vad jag kan. Ingen ska behöva lida. 50 kr är inte mycket, men det är något.


RSS 2.0