I'm a survivor

ÄNTLIGEN så börjar det rulla på igen. Jag var så sjukt orolig för att jag inte skulle klara av gårdagens dugga utan behöva göra om den, men jag klarade den och det är så sjukt skönt! Det är på tiden något går utan en massa motgångar! Så nu är nästa problem nästa veckas omtenta, gud vad jag hoppas att jag klarar den. Ska ta och plugga imorgon hade jag nog tänkt, vill verkligen inte göra den i sommar och det skulle vara så skönt att nästan ligga i fas. 

Imorgon är det en fullspäckad dag då jag först har redovisning av cellslöjden som vi hade idag (det var ungefär som att kasta in ett gäng studenter i dagis där det fanns tillgång till piprensare och bubbelplast), sen ska jag ha möte med en lablärare och försöka bli godkänd på labben som alla misslyckas med. Därefter blir det labbskrivande och sen kanske lite pluggande. Visst låter studentlivet underbart? 

Nu måste jag sova innan jag dör av utmattning, i alla fall lägga mig ner och läsa lite. Puss på er!

Det snöar

Jag blev så ledsen när jag kollade ut genom fönstret imorse, det snöar. Det är snart april och det snöar som bara den. Nåja, det är väl lika bra att det snöar idag annars hade jag väl varit sugen på att åka in till stan och hitta på något men nu kan jag fokusera på att plugga. Jag har dugga imorgon och är inte speciellt förbered. Vi har lika mycket som vi ska kunna till den här duggan som vi hade till hela tentan i kemikursen. Det tycker jag är sjukt. Det är väldigt intressant och facinerande men det finns ingen tid att lära sig allt! 

Nej nu ska jag nog ta och klä på mig och göra lite frukost. Knäckebröd med mackgrill! Sen blir det till att öppna The Cell och försöka få lite gjort. 

Puss på er.

save your hair



Jag måste tipsa om två helt underbara hårinpackningar:

Den översta PUREOLOGY är helt underbar mot håret. Direkt efter användning så kände jag en enorm skillnad, håret var luftigare, mer glänsande och topparna var inte alls lika slitna. Håret blev som silke, så himla mjukt och det bästa var att det fortfarande gick att forma till frisyrer. det är ju lätt hänt att om håret är mjukt och lent så ligger det bara längs med ansiktet och det spelar ingen roll hur mycket man än försöker få till volym så går det inte. Dock är den rätt så dyr, vet inte det riktiga priset men det är i alla fall upp mot 200-300 kr.

Schwarzkopf's GLISS är också fantastisk. Den är som den biligare varianten på pureology. Man märker skilnad och håret blir mjukt och levande. Den köpte jag på H&M för 50 kr och den är helt klart värt priset.

Oh look! It really is the subway! Äntligen...

img_0461 (MMS)

Oh look! It really is the subway! Äntligen hemma <3


Det var med tomma ögon som jag såg landska...

Det var med tomma ögon som jag såg landskapet förändras medan tåget rullade in. Jag kunde välja att vända men av någon anledning valde jag att trotsa rädslan. Det kändes mer eller mindre som nu eller aldrig, men jag kan säga att jag aldrig har känt så många känslor träda fram samtidigt, så många minnen spöka på en och samma gång. Min närvaro kändes mer eller mindre fel. Jag hör inte hemma här... Jag känner det mer och mer för varje timme som går, jag vet att jag låter dramatisk. Men jag kan inte säga det på ett annat sätt. Jag känner mig liksom tom, jag är klar med den här staden för stunden. Det känns så fel att inte följa samma vanliga rutiner, träffa samma människor och gå samma bana som alltid. Allt känns så fel, så oäkta.


It's snowing... For real. Jag tror inte at...

img_0453 (MMS)

It's snowing... For real. Jag tror inte att ni kan förstå min smärta. Jag lämnar en skinande sol och får ett snöoväder. Det är som att lämna Thailand för alperna.


Rastlös och vackert väder































Solen skiner och jag är rastlös! Jag ska inte åka förns om en timme typ. Men jag är så glad över solen! Det är så underbart att kolla ut genom fönstret och se att all snö är bortsmält, gräset börjar bli grönt och träden mår lite bättre.

Och idag är det våffeldagen, fasiken vad det skulle vara gott... Men jag tror att jag ska försöka avstå, jag TROR. Den som lever får se. Dagens största problem är väl egentligen att försöka orka plugga. Det kommer bli intressant.

Kornblå



Godmorgon älsklingar! Idag är jag ovanligt pigg och har varit up and going sen klockan 07:00 imorse. Vilket inte alls händer varje dag (vilket mina kära, kära vänner kan intyga er alla om). Just nu håller jag på att packa och ska strax spackla på lite smink. Hade tänkt röra mig mot centralen vid halv elva någongån. 

Jag funderar på om jag ska skaffa spotify premium. det skulle vara så grymt skönt att ha precis den musik man vill ha i mobilen och kunna lyssna offline. Man kan ju alltid testa en månad eller vad tycker ni? I såna fall skulle jag kunna sälja Ipoden. Jag känner mig lagom dum när jag sitter på bussen med en Ipod och en Iphone. Stockholms brat. Hahah. 

Vad tycker ni om min nya väska från YSL? Det är egentligen en sminkväska men jag tänker använda den som någon form av en clutch väska. Ibland får man vara inovativ när pengarna inte riktigt räcker till. Lets face it, nu har jag ju sparat några hundralappar. Och jag älskar kornblått. Så vackert.

Love it when it happens

Hur kul är det inte att jag försov mig idag... Det måste vara det mest typiska någonsin med tanke på att jag har labb. Men som tur är så borde det inte vara några problem att hoppa in i den senare gruppen. Fan. Nej nu måste jag springa till skolan och hoppas på att Cornelia ringer mig då hon har min mat och ev. är min räddning när det kommer till labben. 

Puss på er. Önska mig lycka till!



mat...

Jag vet att det är sjukt men nu äter jag för första gången idag (lite glass räknas inte som mat). Jag vet inte varför, men jag är nästan aldrig hungrig. Jag äter bara för att jag vet att jag måste. Jag ska bättre mig på hela kost-fronten! det är fan inte bra alltså, speciellt inte de dagar då jag tränar. Nu blir det i alla fall lite nudlar innan jag hoppar ner i sängen.  Och imorgon har jag faktiskt lite lax och potatis med egengjord sås som väntar! Skitgott!

förhållande.

förhållanden. shit. Komplicerade, underbara, förvirrande, glädjande och allt därtill. trygga.

Jeff Buckley- Hallelujah



om mitt liv vore en låt, så skulle det vara den här. Jag älskar den av hela mitt hjärta.

Livet

"Alla dessa dagar som kom och gick,
inte visste jag att det var livet.
"

- Stig Johansson

Känslan av att kvävas

Jesus vilken dag! Den började med att jag vaknade i ren panik, jag höll på att kvävas och sen hostade jag nästan tills det började blöda. Jag drömde om ett bröllop med en massa brudtärnor och jag hade samma turkosa färg på min klänning som bruden. Sen började en marsalk (heter det så?) nysa och jag och en till tärna började skratta jättemycket mitt i bröllopet. För att undvika massa pinsamheter så hoppade jag ner från scenen där bröllopet höll till och precis innan jag landade så vaknade jag till med ett ryck. Jag kunde inte andas! Det kändes som att jag hade satt tungan i halsen, så sjukt läskigt.

Jag försökte somna om men det gick lite sisådär med det. Lyckades ta mig till föreläsningen någorlunda pigg fram tills det att föreläsaren öppnade munnen. Han i sig var hur skön som helst men föreläsningen var inte speciellt intressant, men den funkade.

Innan jag stack till gymmet blev det en OTROLIGT god soppa från Nordisk Espresso.

När jag kom hem så upptäckte jag att jag har sprungit runt hela stan med ett håll på tightsen precis vid rumpan. Jag hängde in min jacka på en krok i badrummet och har 7 par skor vid ytterdörren. Haha.

Just another day

Mot skolan för en obligatorisk föreläsning och sen blir det gymmet!

cause when the children sing, then the new world begins



jag var tvungen att hoppa in i duschen, min hjärna går på högvarv och hjärtat vet inte riktigt hur den vill ha det. Nu ser jag ut som en blöt hund, men det är lite så jag känner mig också... Lite underlägsen och inte tillräckligt bra. Fast det går inte att vara bitter dagar som dessa när våren och sommaren är påväg. Jag längtar. 

Som det ser ut nu så kommer det antagligen att bära av till Paris eller Portugal i sommar, fan vad det skulle vara skönt (ursäkta mitt språk). Men jag hoppas på ett jobb, det skulle behövas. 

Nu ska jag torka håret, packa väskan och hoppa ner i sängen.

Put it on your skinn



Acqua di Gioia, en underbar parfym från Giorgio Armani. Den luktar sommar och kostar inte mer än 500 kr.

Ny årstid, ny frisyr



Blå maskara, grön ögonskugga, lugg och ett acne-linne. Kvällen var räddad och morgonen var fylld av solsken.

nightmares


the sound of your name makes me scream



Inte en dag försent.

Godmorgon, goddag, godeftermiddag, godkväll och godnatt! Hur mår ni allihopa? Jag har varit så upptagen idag med att plugga... Jag börjar verkligen komma igång nu och det känns riktigt bra, sitter och skriver en massa sammanfattningar på sidorna i boken och försöker få någon form av översiktlig bild av det hela! Dock känns det lite surt att klockan redan är så mycket med tanke på att jag precis har kommit igång, vill inte sluta! Jag älskar att plugga just det här, men jag är riktigt trög i starten så det tar ju en vecka eller två innan jag kommer igång, haha. Om två veckor är det dugga (en form av testskrivning och just denna måste vi klara för att få göra tentan, eller så får i extra poäng, vet inte vad dom har beslutat än) så det är lika bra att köra! 

Imorgon kommer älskade Carro till stockholm! Hon ska på jobbintervju och vill att jag ska hjälpa henne och hitta rätt. Och eftersom jag har det mest fantastiska lokalsinnet någonsin skådat så ställde jag så klart upp! Haha. Jag minns en gång (läs flera gånger) som jag var på orientering i Hemlingby-skogen med högstadiet... Varje år lyckades vi gå vilse. Ena gånger går vi vilse rätt så rejält, Sandra stuckar foten och allt var bara kaos. Nämnde jag att spåren är märkta? Hahahah. En annan gång tänkte tjejgänget att ''nu går vi 15 km istället för 10'', haha ah jo tjena, det blev snarare 17 km... Sista året fick vi telefonnummret av vår lärare bara så att vi kunde ringa om vi hamnade fel igen. 

Hur som helst så kommer min älskade Caroline hit och efter det så ska jag till skolan och labba! Vi ska tydligen märka massa celler och kolla på olika beståndsdelar av den, det kommer bli riktigt roligt! Och jag får labba med några av mina favorittjejer från le class. 

Hmm, vad mer vad mer. Som ni märker så är jag på sjukt skrivhumör idag! Det är bara för att jag just nu mår rätt så jäkla bra. JO! Jag sitter och är sur på en viss herre som är nere i Paris där det var 20 grader och sol. Sommar? Ja tack. Men inte för att vädret här i Sverige är helt fyskam det heller! 

Nej, nu måste jag fortsätta plugga lite och sen sova! Jag vill ju inte försova mig imorgon, hur pinsamt skulle inte det vara? :( 

Puss på er! jag bjuder på en bild på mig från i lördags.


Nu ska vi gasqua, vart fan e min flaska!

Förlåt för uppehållet! Jag hade så sjukt roligt i lördags på introgasquens eftersläpp. Snacka om att vi dansade loss! Jag hade aldrig haft lika roligt utan mina fantastiska tjejer, även om vissa av dom saknades. Jag, Donia och Anna kom väl hem någon gång vid halv fem och var lagom ömma i kroppen och hade en hel del skitsnack att prata om.

Jag kan ju berätta att jag låter som en nedknarkad tonårspojke som har kommit in i målbrottet just nu och då har det ändå gått två dagar. Det är helt sjukt!

Nu ska jag sätta mig och leta efter en bra serie och kolla på och sen blir det plugg för hela slanten!

ps: bilder kommer när jag hittar kameran!

friska vindar

Solen skiner och det är 12 grader ute (enligt mina källor, sen vet man ju aldrig), är det våren som är påväg? Eller är det att hoppas förmycket, kanske borde jag ge vädergudarna lite mer tid att ge oss den vår och sommar vi alla vill ha. 

Men med alla vårkänslor i kroppen så känns det inte mer än rätt att öppna ett fönster på vid gavel, sätta på skön musik och städa. Det är dags att göra i ordning skrivbordet så att jag har någonstans att sitta och studera/jobba vid. 

Det blåste precis in en frisk vind; det LUKTAR vår. 

Med håret i en stor knut och ett par shorts på benen så tänker jag ta mig an den här dagen. När jag är klar med städandet så ska jag hoppa in i duschen och unna mig själv ett hemma spa och sen blir det till att göra sig redo för kvällen och eftersläppet på introgasquen. Åh vilken underbar dag det här är!

NK, jobb och möte

Underbart bemötande, trevliga människor, fina dofter och vackra färger. Det är väl lite så jag skulle vilja beskriva min kväll. Idag var det alltså tjejkväll på NK och Cornelia hade bjudit med mig och Anna till eventet. I kön satt jag och Anna mer eller mindre fastklistrade på varandra på grund av en väldigt trevligt men ... annorlunda människa. Men sen sprang vi runt som galningar, upp och ner, in och ut haha. Jag gick till en gemensam vän och frågade snällt om han kunde bättra på sminket lite. Men lite fria händer så kom jag därifrån med en grym sotning och röda läppar. 

Så dagens I-landsproblem är alltså hur jag ska ha råd med en personlig make-up artist som fixar sminket åt mig varje dag. Men jag antar att problemet kommer lösa sig i takt med att pengarna rullar in på kontot, haha. Då kommer alltså nästa problem, hur får jag pengarna att rulla in? Tack älskade Cornelia för att vi fick följa med, tack älskade Anna för sällskapet under mina svåra stunder i kön och tack älskling för sminket och det trevliga sällskapet! 

Nu är mina fötter helt döda så jag ska krypa ner under täcket och slå på big brother, haha det är verkligen pinsamhumor på hög nivå! Imorgon väntar ÄNNU en dag med möten! Men det ska bli kul.

Juste! Jag måste bara dela med mig: jag är lite smått stolt över mig själv för att jag engagerar mig i så pass mycket som jag gör just nu OCH nu har jag tagit mig ann lite fler saker. Jag ska bland annat vara med och förbättre vårat program till den grad att när HSV (högskolevärket) kommer och granskar oss så kommer de vara ofantligt nöjda! Haha. 

Nu säger jag hejdå till er med en bild på min sminkning! Puss på er!


Det är rätt svårt att inte älska livet när...

img_0435 (MMS)

Det är rätt svårt att inte älska livet när solen skiner och marken är snöfri. Idag blev jag dock lurad av solen, det ser varmare ut än vad det är... Men kanske på förmiddagen vågar även värmen sig fram mellan trädtopparna tillsammans med solstrålarna.  Månadens investering får kanske bli i ett par solglasögon då mina befinner sig i Gävle.


Storhetskomplex

All in all så har dagen varit bra. Mötet gick bra och det var till och med trevligt, jag har fått lite plugg gjort även om det inte är mycket men främst av allt så var det underbart hos Donia! Jag älskade hennes hus, hennes mat, hennes humör och all som var där! 

Det var riktigt trevligt att bara sitta ett gäng tjejer och snacka om killar och allt skit som händer just nu. Och gudarna ska ju veta att det är en hel del...Men sånt löser sig alltid, håller ni inte med mig? Det finns inga problem som inte går att lösa, man måste bara komma på det rätta sättet att bemöta det. Jag hatar mig själv för att jag är så feg i vissa situationer. 

Imorgon är också en fullspäckad dag med föreläsningar, möte och sen tjejkväll på NK. Även om det är rätt så utmattande att fara och flänga överallt så tycker jag om när jag har mycket att göra. Speciellt då jag har koll på det som händer. Det är inte lika kul när det kommer en massa oväntade saker. Den här veckan är väldigt händelserik och det är skönt att man kan bocka av sak efter sak!

Jag är lite speciell på det viset att jag gillar att gå på möten, jag gillar att känna mig delaktig och som en del i något större. Jag kanske har lite storhetskomplex, haha.

Solstrålar

Godförmiddag! Imorse vaknade jag inte av klockan utan av solen som sken in genom fönstret! Det blev ingen föreläsning för mig, det kändes rätt så meningslöst att gå när alla andra har suttit och sagt att han inte är speciellt bra att lyssna på och flera gick från hans förra föreläsning.  Men det hindrar inte mig från att plugga så nu hade jag tänkte gå in på Ica, köpa mig en panpizza eller ett äpple och sen åka till skolan och sätta mig! 

Det är nämligen så att jag ska på ett kursrådsmöte klockan 16:00 så då kan jag lika gärna åka in lite tidigare och få något vettigt gjort. Efter mötet ska jag ut till Donia på filmkväll! Det ska bli så mysigt! 

Nu ska jag skynda mig ut i solen! Puss på er!



Tummen ner till dåliga föreläsare som bara är monotoma och tråkiga.




Jobb

Åh vad jag vill ha ett jobb! Jag sitter och söker som en galning... Jag vill mer än något annat åka till Paris i sommar med Cornelia, det skulle vara så himla skönt. Bara allmänt att ha ett jobb skulle vara trevligt, lite mer pengar och lite mer att leva på i sommar. Som det ser ut nu så kommer jag ha ca 2000 kr i sommar, inte direkt det jag önskar.
Men nu måste jag sova sötisar.

Tips från mig till dig



Visst är jag charmig som få? Haha, det jag vill säga är att jag precis har kommit ut ur duschen och sådär bra sitter ögonskuggan fortfarande. Så mitt tips till er alla är att köpa en palett från Dior, det är inte det billigaste men absolut prisvärt ochdet är snyggt som bara den (och att det sitter hela dagen och lite till skadar ju inte). Jag har till och med kunnat använda samma smink dagen efter. Det är väl inte direkt något jag rekommenderar men möjligheten finns ju alltid! 


Idag har jag känt mig sliten både mentalt ...

Idag har jag känt mig sliten både mentalt och psykiskt. Jag börjar känna att jag bygger upp mina mentala murar igen, som att jag inte riktigt kan låta någon komma för nära... Jag blir besviken på mig själv för att jag gör såhär. Jag antar att jag egentligen bara är moloken för att jag somnade och vaknade på fel sida idag. Det är sånt som händer och ibland får man väl känna sig nere? Något som jag också är rätt så trött på är att vara en fattig student. Även om jag måste erkänna att jag lever rätt så lyxigt (jag och Cornelia var nära på att ta in på hotell igår bara för att vi inte orkade ta oss hem. Nu ångrar jag att jag inte gjorde det). Hur som helst så skulle det vara skönt med lite pengar i fickan så imorgon hade jag tänkt försöka söks jobb. Vi får se hur det blir med den saken! Nu borde jag sova innan jag säger fler deprimerande saker! Puss på er.


Fyllerep utan bilder

Jäklar vad kul jag hade igår! Underbar grekisk middag med trevliga personer, ett fantastiskt fyllerep och massa skratt. Vissa stunder skrattade jag så att jag grät! Sen blev det dans, så skönt att bara dansa och inte tänka och bra musik.

All in all så var det en fantastisk kväll! Dock höll den på att sluta med att jag nästan halkade i rosa spya. Fan vad vidrigt. 

Men då är ju den stora frågan om jag har några bilder från kvällen? NEJ, för min kamera är borta. Kanske stulen eller bara bort tappad. Sist jag såg den var hemma hos Anna på nyår och vi har båda letat som galningar. Nåja. 

så vad tycker ni, ska jag unna mig en pizza och massa film ikväll?

Solen skiner över stockholm

Visst är det underbart väder ute? Idag tog vi en riktig sovmorgon, vaknade halv elva och tittar ut för att se att solen skiner. Hur underbart är det inte? Med tanke på att vädret är rätt så ostabilt nu för tiden så är det lika bra att ta vara på de få soltimmar som det bjuds på så med det sagt så blev det en redig promenad över hela stockholm känns det som. 

Mitt i allt så börjar det droppa lite lätt, sen börjar det snöa, sen hagla och sen sken solen igen som att inget hade hänt. Haha. Som tur är så finns det en hel del gallerior och byggnader som skyddar mot den värsta blåsten och haglet så det gick rätt så bra, haha. 


Nu hamnade jag i sängen (vilket är rätt så surt med tanke på den värmande solen) och dör av utmattning! Igår stog jag nämligen i baren på puben i skolan och smart som jag är så hade jag högklackat på mig och det tillsammans med promenaden idag ledde till total förstörelse av styrkan i benen. Laddar upp inför kvällen med lite äpplen!



Life

Jag är så sjukt taggad på den nya kursen! Jag vill bara sätta mig och gräva ner mig i böckerna och lära mig mer, mer, mer! Det jag läser nu är en 20hp kurs om cellbiologi och genteknik. Det här är verkligen något jag älskar, det är ju det här allt handlar om. Utan kunskapen om cellerna skulle vi aldrig kunna förstå oss på sjukdomar. Vi skulle inte kunna skapa mediciner och utan genteknik skulle vi inte veta om det funkade. 

Det är något sånt här jag vill jobba med, inom det här området. Jag är fortfarande inte sugen på att stå i ett labb men att markandsföra och hjälpa företag och att få ut den här kunskapen! 

Gud jag låter som en liten bäbis i min rena lycka. Men jag kan inte hjälpa det, det är underbart. Och det bästa med att börja en ny kurs är att man får köpa kurslitteratur, nya block och andas in känslan av en omstart. Jag känner mig rätt så lättad även fast jag har två kurser som ligger och släpar. Det känns tungt men jag vet varför och nu har jag äntligen fått tillbaka min kämparglöd så nu kommer jag klara det, det vet jag. Äntligen börjar jag känna igen mig själv igen! haha, gud vad jag känner mig lycklig just nu. Jag hoppas bara att den här lyckan håller i sig, för det är tamefan fantastiskt! 

Inte nog med att kursen har börjat nu är jag även fullbokad en bra tid framöver. Både med möten, stora och små saker och fester (förhoppningsvis kommer jag ha tid att träffa vissa personer). Jag tycker om att komma ut och göra något (oavsett hur vettigt det är) och jag försöker verkligen pressa mig själv med att lära känna nya människor hela tiden, knyta kontakter och vara social. Men jag är så sjukt folkskygg och blyg av mig (vilket många har svårt att tro). Men jag försöker pressa mig själv att bli lite mer så som jag vill vara. För ingen annan kan göra det åt mig, utan det är bara jag som kan nå dit jag vill. 

På mitt block står det så fint:

TO FEAR LOVE IS
TO FEAR LIFE
AND THOSE WHO FEAR
LIFE
ARE ALREADY
THREE PART DEAD




Burlesque



Kollade på burlesque idag och satan vad härlig den var! Skön sång, härliga karaktärer, snygga brudar och killar och en allmän skön stämning.

Den handlar då som ni kanske märker i trailen om en ung tjej som väljer att ge sig ut och uppleva livet, göra det hon vill och bli den person som hon vill vara. Att öppnå drömmen är inte lika lätt som man kan tro, men kämpar man så kommer man dit. Jag skulle vilja säga att det är en film om envishet, kämparglöd och loljalitet. JAg rekommenderar er verkligen att se den!

vardagslyx

Jag unnade mig själv en timme i duschen med kokhett vatten, hårinpackning och ansiktspeeling. Som ett avslut smörjde jag in ansiktet med ett prov från en av Diors ansiktskrämer och det är nästan, nästan så att jag är sugen på att köpa den. För satan i gatan vad skön den är mot huden! men är en bra ansiktskräm värd 600kr? Det är den stora frågan. 

Nu ska jag hur som helst lägga mig ner i sängen och läsa en bok, sen ska jag sova den första natten på länge utan mardrömmar och stress. Jag vet inte varför men jag har haft en hel del av dom de senaste tiden, i närvaro av andra är dom inte lika påträngande men likväl känner jag av dom på morgonen när jag vaknar. Värst är det när jag vaknar av att hjärtat rusar i 190 och det knappt går att andas. Jag avskyr när jag kommer in i dom här perioderna. 

Som tur är så är inte drömmarna bara skrämmande utan i efterhand kan de vara väldigt underhålland. Min favorit är nog nazister som bombar min bästa vän med popcorn och tyska soldater som skickar mig på ett tåg till en radioaktiv dusch som sa omvandla mig till en gnome i wow. Haha. Dom är brutala men har ändå en twist på dom som gör att de inte är lika hemska som dom skulle kunna vara. 

Men sovgott så länge vänner!

RSS 2.0